Haberler

Kilis'e Yeni Konteyner Kent

Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı Beşiriye köyünde, ülkelerindeki olaylardan kaçan Suriyeliler için yaklaşık 15 bin kişilik yeni bir konteyner kent kurulacağı bildirildi.

Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı Beşiriye köyünde, ülkelerindeki olaylardan kaçan Suriyeliler için yaklaşık 15 bin kişilik yeni bir konteyner kent kurulacağı bildirildi.

Konteyner kentin yapımıyla ilgili altyapı çalışmalar sürerken, Kilis Valiliği ile İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) arasında 400 konteynerden oluşan bir mahallenin yapımına ilişkin protokol imzalandı.

Vali Süleyman Tapsız, Valilikte düzenlenen imza töreninde, Kilis'teki 12 bin kişi kapasiteli konteyner kentte 13 bin Suriyelinin ikamet ettiğini belirterek, bunun yanı sıra Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) ihtiyaç olduğu için yeni bir konteyner kentin yapımına başlayacağını söyledi.

Elbeyli ilçesine bağlı Beşiriye köyünde kurulacak konteyner hakkında bilgi veren Tapsız, 3 bin konteynerden oluşacak merkezin yaklaşık 15 bin kişi kapasiteli olacağını aktardı.

İHH'nın konteyner kentte bir mahalle oluşturma talebinde bulunduğunu dile getiren Tapsız, şöyle konuştu:

"İHH, 400 konteynerden oluşan tam teşekküllü bir mahalle oluşturma talebinde bulundu. Bu teklifi, AFAD da uygun buldu. Biz de Valilik olarak protokolu imza altına alacağız. Artık orada bir mahalle İHH'nın mahallesi olacak. Bu yardımlar çok önemli ve anlamlı. Diğer yardım kuruluşlarının da desteğe devam etmesini arzu ediyoruz.

Kilis'te yaşayan Suriyelilere, Başbakanlık tarafından gönderilecek kömürlerden aile başına 500 kilo dağıtacağız. Bunun yanında birçok sivil toplum örgütü giysi, gıda ve ihtiyaç malzemesi gönderiyor. Bu malzemelerin bir kısmını konteyner kentteki bir kısmını da Kilis'te bulunan Suriyelilere dağıtıyoruz."

-Yardımlar sürüyor-

Kilis'te "insanlık dramı" yaşandığını vurgulayan Tapsız, şöyle konuştu:

"Sınırda bulunan bir il olarak hem devlet hem de vatandaşlarımızla el birliğiyle Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onlara her türlü desteği sağlayarak, ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olduk. Her şeyi devletten beklemek doğru olmaz. Dün Başbakanlık genelgesiyle genel bir yardım çağrısı da yapıldı. Suriye'deki insanlara yardım yapmak üzere, bütün sivil toplum ve yardım kuruluşları aylardır bu yardımları zaten yapıyorlar.

Bu konuda en büyük sorumluluğu üstlenen kuruluşlardan biri de de İnsani Yardım Vakfı'dır. Özellikle sınır ötesinde gıda yardımı yapılması, sıcak yemek dağıtımı konusunda ciddi gayretleri var. Yine Kilis merkezde kalan Suriyelilere gıda, giyim, soba yardımı yapan sivil toplum kuruluşlarının yanında İnsani Yardım Vakfı'nın payı büyüktür."

-İHH Genel Başkan Yardımcısı Kutluay-

İHH Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay da, yaklaşık 20 yıldır dünyanın birçok yerinde savaş ve afet bölgelerine gittiğini ifade ederek, mültecilik sorununun dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu belirtti.

Suriye'deki olaylara da tanık olduğunu aktaran Kutluay, şöyle konuştu:

"Dünyadaki birçok mülteci kamplarını gördüm. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yaptığı kamplar dünya standartlarının çok çok üstünde. Dünyanın çeşitli yerlerindeki mülteci kampında bulunan insanlar birçok sorunla uğraşıyor. Türkiye'ye bakıldığında, Suriye'den gelen kardeşlerimiz çok iyi koşullarda konteyner kentlerde barınıyor. Bundan dolayı Türkiye'ye ve Vali Tapsız'a teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından Vali Tapsız ile İHH Genel Başkan Yardımcısı Kutluay, protokolü imzaladı.

Muhabir: Kemal Karagöz / Veli Gürgah

Yayıncı: Sevil Çelik - KİLİS

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Tapsız Elbeyli Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title