Haberler

Kilis Dünya İnsani Zirvesi'nde

Kilis Belediyesi, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil ediyor.

Kilis Belediyesi, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi'nde Türkiye'yi temsil ediyor.

100 ülkeden 8 bin katılımcının yer aldığı kongrede, Kilis Belediyesi 36 metre karelik dev stantla tüm dünyadan gelen liderlere ve katılımcılara Kilis'in 5 yıl boyunca yaşadığı sosyal, ekonomik, kültürel, altyapı ve eğitim alanlarında yapılan çalışmaları sergiliyor. 2 dilde hazırlanan 4 çeşit broşür, video slaytlar ve Suriyeli yetim çocukların yazdığı mektuplardan oluşan bir kitap hazırlanarak gelen katılımcılara dağıtılıyor.

Dünya İnsani Zirvesine, Türkiye nüfusundan fazla Suriyeli'yi misafir eden Kilis damgasını vuruyor. Kilis Belediyesi, Stantta Kilis'in 5 yıl boyunca yaşamış olduğu süreci ve savaşı anlatan tabloları da sergiledi. Stant içindeki dev ekranda video slaytlar liderlere ve konuklara sunuluyor. Katılımcılara Kilis'in yöresel ürünleri de stantta ikram ediliyor.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Zirvenin 2. gününde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında konuşma yapacağı bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Özdemir ve beraberindeki heyetin bir haftadır Kilis'in tanıtımı için İstanbul'da olduğu öğrenildi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Türkiye Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title