Haberler

Kilis Belediyesinden Asri Mezarlık Açıklaması

Kilis Belediyesi Asri mezarlıktaki ağaçların bakımı, budama ve kesim işlerini yasalar çerçevesinde yapıldığı bildirildi.

Kilis Belediyesi Asri mezarlıktaki ağaçların bakımı, budama ve kesim işlerini yasalar çerçevesinde yapıldığı bildirildi.

Kilis Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 1962 Aralık ayında faaliyete geçen Kilis Asri Mezarlığı'nın o tarihten bu yana herhangi bir bakım ve budama faaliyeti görmediği, orman vasfını yitirmiş, böceklenmiş, yolu kapatmış, mezarları çatlatmış ağaçlara tüm illerde olduğu gibi yasal prosedür takip edilerek, Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile bir bakım çalışması yapıldığı belirtildi.

Belediye açıklaması şöyle sürdü:

"Bu çalışma Orman İşletme Müdürlüğü'nün tüm ormanlarda olduğu gibi yetkili elemanlarınca teknik incelemeyi yaparak izin verdiği ağaçlar üzerinde bakım kesim ve budama çalışması yapılmaktadır. Buradaki asıl amaç; Ormanımızın geleceğini kurtararak böceklenmiş ağaçların diğer ağaçlara bulaşmasını önlemek, orman içindeki hava sirkülasyonunu sağlayarak diğer fidanların yaşamasını sağlamak iken, bu çalışmanın ağaç katliamı olarak gösterilmesi, Belediyemiz tarafından manidar olarak karşılanmaktadır. Kaldı ki, 'Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin' diyen bir Resulün ümmeti olarak, 'Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine hiç saygısı olmaz' bilinciyle çalışmalarınıza devam etmekteyiz." - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title