Haberler

Kilis Belediye Başkanı Kara: 'Kilis Ile Ilgili Bir Ekonomik Paket Hazırlanıyor'

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Avrupalıların, Kilis gibi küçük bir ilin kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi nasıl misafir ettiğini anlamadığını belirterek, "Avrupa'nın bunu anlaması mümkün değil. Biz misafirperverliğimizi her çalışmamızla gösteriyoruz.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Avrupalıların, Kilis gibi küçük bir ilin kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi nasıl misafir ettiğini anlamadığını belirterek, "Avrupa'nın bunu anlaması mümkün değil. Biz misafirperverliğimizi her çalışmamızla gösteriyoruz." dedi.

Ruhizade Konağı'nda gazetecilerle bir araya gelen Kara, Kilisliler ile Suriyeli misafirlerin sosyal yaşamlarını en güzel şekilde sürdürebilmeleri için hizmetlerini aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

Kilis'in kendi nüfusundan fazla Suriyeliye ev sahipliği yaptığını ifade eden Kara, bu süreçte özellikle Avrupa'dan gerekli desteğin alınamadığına işaret etti.

Kentte yaşayan Suriyelilere her türlü desteği verdiklerini ifade eden Kara, şöyle devam etti:

"Avrupa ülkeleri diyor ki 'Kilis küçük bir il, kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi nasıl misafir ediyor.' Avrupa'nın bunu anlaması mümkün değil. Biz misafirperverliğimizi her çalışmamızla gösteriyoruz. Bazıları bize her zaman şöyle bir şikayette bulunuyordu, 'Biz Nobel'i ne yapacağız' diye. Bakın biz Nobel Barış Ödülü'ne aday olmakla hem kentimizi hem de kentimizde misafirimiz ettiğimiz 135 bin Suriyeli sığınmacıya yönelik yapmış olduğumuz çalışmaları dünyaya duyurmuş olduk. Bunu da yapmakta başarılı olduk ama yeterli mi, değil elbette. Ben belediye başkanı olduğum zaman hemen hemen Kilis'e yurt dışından gelen yardımlar yoktu. Sadece ilk 2 yılda Birleşmiş Milletler (BM) bir çöp sıkıştırma aracı göndermişti. Onun dışında bir şey gelmemişti. Bu süre zarfında kentimizde yaptığımız tüm projelere başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak bey büyük destek vermişlerdir. Bize kaynak sağlamışlardır bu desteklerinden dolayı Kilisliler ve Suriyeli misafirler adına teşekkür ediyorum."

"Yardım kuruluşlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor"

Kilis'e özel bir paket hazırlanacağını bildiren Kara, "Başbakanımız Binali Yıldırım'ın açık talimatı var. Kilis ile ilgili bir ekonomik paket hazırlanıyor ve hızlandırıyoruz bu işi. Biz bu pakete de bakmadan kendi işimizi kendimiz görmemiz lazım. Çünkü Kilis'in ufku açık. Şu anda BM ve bir çok yardım kuruluşuyla görüşmemiz devam ediyor." dedi.

BM tarafından Kilis'e 1 milyon lira hibe edildiğini aktaran Kara, şunları kaydetti: "Aralık ayı sonu itibariyle bize teslim edilecek bu hibe. Biz de bunu hizmete sunacağız. Ama bu bir su damlası. Önümüzdeki sene çok daha fazla hibeyi Kilis'e getirteceğiz. Bizim burada kadınlara yaptığımız spor salonları ve parklarımızın spor aletleri bu hibeyle alınacak. Kurduğumuz sosyal tesisler sayesinde çok güzel sosyal faaliyetlerimiz oluyor. Suriyeli kadınlar ile Kilisli kadınlar açtığımız sosyal tesislerde çeşitli şekilde faaliyet gösteriyor. Bizim hedefimiz 2017 yılı itibariyle 15 bin kadına ulaşmak."

Kilis'e atılan roketlerden dolayı özellikle kentte yaşayan kadınların psikolojik sıkıntılar yaşadığını söyleyen Kara, bu sorunun giderilmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Kara, ayrıca, Suriyeli çocukların savaşın etkilerini atlatabilmeleri amacıyla İspanya'nın Barcelona takımında oynayan Arda Turan'ı Kilis'e davet edeceklerini belirtti.

Kara daha sonra, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu çocuklara bisiklet hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Kara Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title