Haberler

Kılıçdaroğlu 'Yüzyılın Projesi'ni Açıklayacak

Güncelleme:

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir süredir konuşulan seçim kozunu 21 Mayıs'ta İstanbul'da açıklayacağını söyledi. "Yüzyılın Projesi" dediği projenin içeriğini sır gibi saklayan Kılıçdaroğlu, 'AKP'nin kazandığını gösteren anketlerin yanlış çıkabileceğini' belirtti.

KILIÇDAROĞLU'NUN SIR GİBİ SAKLADIĞI PROJE

Radikal Gazetesi yazarı Murat Yetkin'e konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kozunu sır gibi sakladı, "Zorlamayın" dedi. Ama hükümeti eleştiren bir proje olmadığını, CHP'nin 'Türkiye için yapabileceklerini' anlatacağını ekledi. Acaba Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 4 yıl önce söz verdiği 'Çılgın' Kanalİstanbul projesi gibi bir dev proje mi olacak? "Hayır, bizimki akılcı" dedi. "Milyonları heyecanlandıracak bir şey mi?" sorusuna ise "Heyecanlandırması lazım" cevabını verdi.

ANKETLERE İTİBAR ETMİYOR

Kılıçdaroğlu dün Ankara'dan Kahramanmaraş'a uçarken ekonomik talepler üzerine kurulu kampanyanın "Artılarını gördüklerini" söyledi. CHP'nin çalıştığı reklam şirketinin Amerika'daki bir anket şirketine Ankara, İstanbul, İzmir için bir anket yaptırdığını, Ak Parti'nin yüzde 37-38, CHP'nin ise 30'u geçtiğini belirtti. Ama anketlere fazla itibar etmediğini de ekledi: "İngiltere seçimlerindeki tablo burada da söz konusu olabilir, AKP'yi kazanıyor gösteren anketler yanlış çıkabilir."

"HDP BARAJI AŞACAK"

Kılıçdaroğlu, HDP'nin barajı geçebileceğini düşünüyor, "Geçmemesi demokrasi açısından eksiklik olur" diyor; "Hem milli irade diyeceksiniz, hem yüzde 9 oy almış partiyi Meclis'e sokmayacaksın..."

Ama HDP'nin yüzde 10'u geçmesi Erdoğan'ın başkanlık sistemine geçiş için anayasa değişikliği hedefini de bozabilir.

"BAŞKAN OLAMAZ"

Kılıçdaroğlu "Başkan olma ihtimali yok" diye kestirip atıyor; "Öyle bir şansı yok. Başkanlığı gerekçe gibi kullanıp AKP'ye oy istiyor. Milleti de affedersiniz aptal yerine koyup tarafsızmış gibi yapıyor. Aslında bu sürece itiraz etmesi gereken Davutoğlu. Başbakan mı, değil mi, belli değil. Ama öyle bir iradesi de yok, gücü de yok.."

Peki, Kılıçdaroğlu neye dayanarak bu kadar kesin konuşuyor?

Cevap: "Halkın değerleriyle alay ediyor. Toplumun şöyle bir yapısı var. Seni 3 dönem başbakan yaptı, cumhurbaşkanı yaptı, ama yerinde durmuyor, hep fazlasını istiyor."

"ERDOĞAN KALABALIKLARI TOPLAMAYA DEVAM EDİYOR"

Ama Erdoğan hâlâ kalabalıklar toplamayı başarıyor. Ona ne diyor Kılıçdaroğlu?

Cevap: "Kalabalıklar eskisi gibi değil. Onu görüp kendisine çeki düzen vermesi lazım. Ama o lüks hayat yaşıyor, 1100 odalı sarayda yaşıyor, Lale Devri yaşıyor 17 milyon yoksulu olan ülkede. İngiliz Başbakanı (Downing Sokağı) 10 numarada yaşıyor, kapıdan çıkınca sokağa adım atıyor. Biz İngiltere'den daha mı zenginiz?"

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NIN ARABASI

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın kendisini halktan soğutmaya başladığı iddiasına bir örneği de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in makam arabası olarak veriyor.

"O arabayı almayacaktı" diyor CHP lideri; "İbreti alem için iade ettim diyor. Kime ibreti alem, taksi şoförüne mi? Hayır, yönetenlere söylüyor. İbreti alem için onun kaçak saraydan çıkması lazım."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti İstanbul Sıkıcı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (372)

er:

Bir CHP li olarak bütün Mhp’li, ak parti karşıtlarına tavsiyem gelin CHP çatısı altında birleşelim sonuçta yaşam tarzımız aynı farkımız yok ve İslamiyetin hüküm sürmesi değil kemalizmin hüküm sürmesi için çalışalım. . . Bu akp ile topraklarımızın korunması yüzeysel kaldı, ulu Önderimiz atatürkün istediği birşey değil . . . . 2015 seçimleri akp den kurtulmak ve eski türkiyeyi kemalizmi getirmek için son şans birlik kurmamız şart yoksa dinciler örtülüler örümcek gibi her yeri saracak utanmamak elde değil Atatürk Cumhuriyetimizi böyle bir Türkiye için kurmadı… akp li koyun ve yobazlar ancak gericilikle uğraşırlar…. Yaşasın chp

11
51
yanıtYanıtla
aksarayli kürtmobilWeb@haberler.com:

Beceriksizligin yenilginin utanmazligin koltuksevdaliligin tek adresi CHP durmayin oyunuzu verin

11
19
yanıtYanıtla
ahmet:

helal sana kılıcdaroğlu aadamın dibisin halk görmüyor işte

24
5
yanıtYanıtla
Bizimle yürü TürkiyemobilWeb@haberler.com:

KONYA MHP DIYOR

16
11
yanıtYanıtla
Bizimle yürü TürkiyemobilWeb@haberler.com:

Kayseri MHP DIYOR

13
11
yanıtYanıtla
EMEKLİ DOSTU:

OYUMUZ EMEKLİYE İKİ MAAŞ İKRAMİYE SÖZÜ VERNLERE OLACAKTIR.

18
6
yanıtYanıtla
COO:

memurlarada iki maaş ikramiye verecekmiş başka ne olacak kurusıkı atıyor işte cem uzanda atıyordu şimdi nerelerde hahaaa.

10
13
yanıtYanıtla
Bizimle yürü TürkiyemobilWeb@haberler.com:

ANTALYA MHP DIYOR

13
10
yanıtYanıtla
chp ye oy moy yok.:

Bekliyoruz ne zırvalayacak.

6
17
yanıtYanıtla
emsal:

HAYATIMDA İLK DEFA CHP YE OY VERECEĞİM GÜNAHIM VARSA AFFET ALLAHIM

20
3
yanıtYanıtla
Tüm 372 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title