Haberler

Kılıçdaroğlu Yerini Kadın Adaya Bırakıyor

Güncelleme:

İstanbul 2. Bölge 1. sıradan aday olması beklenen Kılıçdaroğlu, karar gereği üçüncü sıradan aday olacak. Yerine ise 1. sıradan İştar Gözaydın aday gösterilecek

CHP'de milletvekilliği aday adaylığı için başvurular dün sona erdi. Yaklaşık 2 bin 500 aday adayının başvuruda bulunduğu ve başvuranların 500'e yakının kadın olduğu dile getiriliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul 2. Bölge için kontenjan başvurusu yaptı. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki seçim bölgelerinde ilk sıraları kadın adaylara bırakma kararı alan Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul 2. Bölge 3. sıradan aday olacağı belirtiliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki yedi seçim çevresinde partisinin 1. sıra milletvekili adaylarının kadın olacağına ilişkin Parti Meclisi kararı alınması sonrası, parti kulislerinde bu isimlerin kim olabileceği tartışılıyor.

1. BÖLGE İÇİN ŞAFAK PAVEY İSMİ AĞIR BASIYOR

CHP kulislerinde 600'e yakın aday adayının başvurduğu İstanbul'da 1. Bölge 1. sıra için en kuvvetli aday olarak Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in adı geçiyor. Esik Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan, Beyoğlu Belediye Başkan adayı olan Aylin Kotil, İstanbul Milletvekili Sedef Küçük de 1. Bölge kontenjanı için başvuruda bulundu.

CHP LİDERİ SIRASINI VERDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da seçim bölgesi olan İstanbul 2. Bölge 1. sıra için Prof. Dr. İştar Gözaydın'ın ismi geçiyor. Doğuş Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nin eski Dekanı Prof. Dr. İştar Gözaydın milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmişti. Din-devlet ilişkileri, modernite, hukuk ve siyaset üzerine çalışan Gözaydın'a göre Diyanet'in varlığı laiklik ilkesine ters değil. Ama "tekel olmaması, din hizmetlerini sunan kurumlardan biri olması lazım." Gözaydın, Alevilerin ve talep eden tüm inanç gruplarının ayrı bir Diyaneti olabileceğini söylüyor. İstanbul 2. Bölge'den kontenjan adaylığı için PM üyesi Gülseren Onanç da başvuruda bulundu.

3. BÖLGE İÇİN ALTIOK

İstanbul 3. Bölge 1. sıra adaylığı için ise PM üyesi Zeynep Altıok Akatlı'nın adı geçiyor. PM üyesi olmadan önce İstanbul il yönetiminde bulunan Zeynep Altıok Akatlı, Madımak Katliamı'nda hayatını kaybeden şair Metin Altıok'un kızı.

BÖKE BAŞVURUSUNDA KENT BELİRTMEDİ AMA…

Aday adaylığı başvurusunda il tercihi yapmayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ile yine adaylık başvurusunda kent tercihi yapmayan Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu'nun Ankara'nın birinci sıra adayları olacağı dile getiriliyor. Yaklaşık 200 aday adayının bulunduğu Ankara'da İnönü'nün torunu olan Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'ın adı da Ankara 1. sıra adayları arasında geçiyor. Bilgehan'ın tercih edilmesi durumda Selin Sayek Böke'nin İzmir'e kaydırılabileceği öne sürülüyor. Sosyalist Enternasyonal'in asil üyesi ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dış ilişkilerden sorumlu danışmanı Şule Bucak da Ankara'dan kontenjan için başvuran kadın adaylardan biri.

İZMİR'İN BİRİ MUMCU

İzmir'de 174 aday adayı var. Birinci sırada yer alacak kadın adaylardan birinin TBMM başkanvekili Güldal Mumcu olacağı dile getiriliyor. Diğer isim için ise birçok kadın aday adayının adı geçiyor. İzmir'de aday adaylarının 22'si ön seçime girmek istemeyerek kontenjan istedi. CHP İzmir milletvekillerinden Oğuz Oyan ve Alaattin Yüksel vekillik için başvuruda bulunmazken, Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan kontenjan için başvuruda bulundu. Erdal Aksünger, Aytun Çıray, Rıza Türmen de kontenjan aday başvurusunda bulundu. Mustafa Balbay ise ön seçime girme kararı aldı. (Kaynak: Radikal)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul İzmir Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (88)

Delikanli Mobil-IOS:

Aleviler her zaman Islam düsmani olmuslardir cünkü Islam zor bir dindir vede temiz bir dindir beceremeyenler tembeller icin en kolay yolu ben alevisyim ateissim demektir

8
95
yanıtYanıtla
......:

hala turk bayrakli rozetle geziyor, o rozeti takarak turklere hakaret ediyorsun kemal efendi

59
7
yanıtYanıtla
Mustafa kemal Çetin:

7 haziran 2015 seçimleri ülkemiz için, geleceğimiz için, Türkiye''nin bekası için çok amaçok önemlidir. CHP Türkiye için bir şansdır, umuttur. Vatanına, Bayrağına, Milli değerlerine sahip çıkan herkesin CHP''yi desteklenmesi beklenir.

13
42
yanıtYanıtla
KARGA:

ALEVİLERİN GÜLÜ YOLUN ACIK OLSUN. SEVİYORUM SENİ BAŞKANIM. . . . . . . .

26
23
yanıtYanıtla
1961Mobil-ANDROID:

% 35 hayal chp nin oyu % 25 i geçmez.

16
28
yanıtYanıtla
rauf:

duyumlara gore bazi chpliler mhpye oy verecekmis

36
7
yanıtYanıtla
Delikanli Mobil-IOS:

Senin gibi dinsize anca senin gibiler oy verir.önce gercek bir müslüman olun sizin gibi Allahin Mübarek ayinda icki icin birileri benim türkiyemi yönetemez bu Halk Size asla firsat vermiyecek.

12
26
yanıtYanıtla
T.COŞKUN:

TUNCELİ''Lİ KILIÇDAROĞLU. . YILLARCA ANKARA''DA BÜROKRAT OLARAK ÇALIŞMIŞ. . . İSTANBUL 2. BÖLGEDEN MİLLETVEKİLİ ADAYI. . . ''GARABET'' DAHA İŞİN BAŞINDA BAŞLIYOR. . . . . NEYMİŞ???KILIÇDAROĞLU 2. BÖLGE DE KENDİNİ ÜÇÜNCÜ SIRAYA KOYACAKMIŞ. . . . NE ''ŞÖVALYE RUH''DEĞİL Mİ?. . . SALAK ÇOK YA. SALLA GİTSİN. GEÇEN SEÇİMDE 2. BÖLGE DE CHP SEKİZ(8)VEKİL ÇIKARMIŞ. . . . SEN KENDİNE ÇOK GÜVENİYORSAN KOYSANA 10. SIRAYA DA GÖRELİM RESTİNİ. . . . . ESKİLERİN LAFIDIR. . . . ''AYNI KOLTUKTA ÇOK OTURURSAN CANIN KALKMAK İSTEMEZ''. . . . . EH ''MÜZMİN MUHALEFET OLMAK'' HERHALDE BÖYLE BİR ŞEY. . . . DOKTORUN DEDİĞİ GİBİ''ALLAH''TAN ÜMİT KESİLMEZ AMA, YAPACAK BİR ŞEYDE YOK''. . .

11
27
yanıtYanıtla
elekle su taşımaya devam:

Allah ve cami düşmanı CHP nin kıyamete kadar iktidar olması mümkün mü. chp seçmenin kandırıyor

18
18
yanıtYanıtla
Helal olsunMobil-IOS:

Hırsızlara oy yok CHP bu ülkenin geleceği İcin bir şans oyum helaldir CHP ye sonuna kadar CHP adamlar gariban gemicikleri falan yok adam gibi adam CHP

14
22
yanıtYanıtla
Tüm 88 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title