Haberler

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın Edeceği Yemine İnanmıyorum

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı devir-teslim törenine, edeceği yemin inandırıcı olmayacağı için katılmayacağını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı devir-teslim törenine, edeceği yemin inandırıcı olmayacağı için katılmayacağını açıkladı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde "Belediye Meclis Üyeleri Eğitimi İstanbul Bölge Toplantısına katıldı. Çocuklara güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele verdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Sadece bizim umudumuz değil, Türkiye bütün mazlum milletlerinin gözünü çevirdiği ve umut bağladığı son noktadır. Bizim o ülkelerden çok farklı özelliğimiz var. Biz bu coğrafyada demokrasiyi kurabilmiş ve başına gelen bütün felaketlere rağmen unu yaşatmayı başarabilmiş bir milletiz. Biz monarşiler, diktatörler coğrafyasında bir demokrasi adası olmanın gururunu taşıyoruz. O rejimlerde milyonlarca insan hiçbir hak ve özgürlüğe sahip değilken biz bu güzel ülkede hukuk devleti içinde yaşama şansına eriştik" dedi.

"ANAYASA BİR MİLLETİN NAMUSU VE HAYSİYETİDİR"

Konuşmasında sık sık hukuk vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, "Bir demokraside yani bir hukuk devletinde hiç kimse hukukun üstünde değildir. Hiç kimse kanunların üstünde göremez. Bir demokraside kurallar kişiden kişiye değişmez, herkes aynı kurallara sahiptir ve herkes yasaların önünde eşittir. Demokrasilerde anayasa işimize geldiğimiz zaman baktığımız, işimize geldiğimiz zaman yok saydığımız bir metin değildir. Anayasa hepimizi bağlayan bir toplumsal sözleşmedir. Biz bu kurallardan vazgeçersek, kimileri için geçerli olmadığını söylersek, eğer biz belli makamlara gelenlerin bu kuralları çiğnemesine göz yumarsak o zaman bizler artık demokrasiye sahip değiliz anlamına gelir. Anayasa bir milletin namusu ve haysiyetidir" şeklinde konuştu.

10 Ağustos 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığını hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "15 Ağustos'ta Yüksek Seçim Kurulu kararını açıkladı. Sonra seçilmiş cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisinin kesilmesi lazım. Milletvekilliğinin düşmesi lazım ve kararlılığını koruması lazım. Bu olduğu sürece elbette ki saygıda kusur etmeyecektir. Ama bu yapılmadı. Bu olmadı. Anayasaya, bu milletin haysiyetine açıkça bir saldırı düzenlendi. 'Ben Cumhurbaşkanı seçildim ama ben Başbakanım, ben Cumhurbaşkanı seçildim ama ben AK Partinin genel başkanıyım' Bu anlayışı kabul etmiyoruz ve doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

Hukukun üstünlüğünü CHP olarak her zaman savunduklarını ve savunmaya da devam edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın bundan böyle anayasaya ve hukuk devletine gösterdiği sadakat ölçüsünde CHP'lilerden saygı göreceğini belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın devir teslim töreninde sadakat yemini edeceğini inandırıcı bulmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan yalana yemin edecek ve ben buna tanıklık etmeyeceğim. Çünkü milletin egemenliği konusunda yemin ettim. Namusum ve şerefim üzerine yemin ettim. Bir yalana tanıklık etmek, yalanı meşrulaştırmak anlamına gelir" şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda gezi olaylarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Gezi mücadelesi o eylemlere başlayanlar, organlarını kaybedenler bu ülkenin onurudur. Biz onlarla hep gurur duyacağız. Bizim ruhumuzda devrimcilik yatar. Biz zalime boyun eğmeyiz. Kitabımızda bu yazar. Bizim inancımız bizim felsefemiz, ruhumuzdur. Her inanca her insana saygı gösteririz. Belediyede çalışırken doğa hakları diye bir kanun var Onlara bütün canlılara sahip çıkın" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title