Haberler

Kılıçdaroğlu, Turhal Şeker Fabrikası'nda İşçilerle Yemek Yedi (3)

ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karayolu ile Tokat'ta Ankara'ya dönerken şehit ailelerini ziyaret etmek için Çorum'a uğradı.

ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karayolu ile Tokat'ta Ankara'ya dönerken şehit ailelerini ziyaret etmek için Çorum'a uğradı. Kılıçdaroğlu, 26 Mayıs'ta Mardin'in Nusaybin ilçesi'nde şehit olan Çorumlu Uzman Çavuş Şükrü Öngün ile önceki gün PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu Mardin'de şehit düşen ve dün toprağa verilen Çorumlu Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu'na, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ve partililer de eşlik etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Gülabibey Mahallesi Bağcılar 85'inci sokaktaki şehit astsubay Darbaş'ın evinin önünde babası Zekeriya Darbaş tarafından karşılandı. Taziye çadırında şehit yakınları ile bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, başsağlığı dileğinde bulunarak, dua etti.

ORTAK PAYDAMIZ ÇOK AMA AYRIŞIYORUZ

Ziyaret sırasında bir şehit yakını terörün sorunun çözülmesi için siyasilerin ortak hareket etmesini istedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kimsenin burnu bile kanamasın istiyorum ama maalesef ülkemizi tehdit eden içeride ve dışarıda bir çok unsur var. Allah sizlere sabır versin. Terör sorunu ülkedeki herkesin ortak paydası olmak zorunda. İşsizlik, eğitim ve dış politikayla ilgili sorunlarda ortak paydamız olmak zorunda ancak şunu üzülerek belirtmeliyim ki biz bunu beceremedik. Ülke menfaatinin üzerinde bir başka menfaat yoktur. Vatanımız, bayrağımız Kuran'ımız bizim ortak paydamız. Ortak paydamız çok fakat ayrışıyoruz, bölünüyoruz, kavga ediyoruz. Kavga etmekten bu millet bıktı, vallahi billahi bıktı. Huzur istiyoruz. Askeriyeye, camiye, adliyeye siyaset sokmamalıyız. Adliyeye siyaset sokarsanız o hakimler adalet dağıtmaz. Askeriyeye siyaset sokarsanız darbe olur" dedi.

ŞEHİT AMCASI: UZMAN ÇAVUŞ OĞLUMU FETÖ'DEN TUTUKLADILAR

Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında söz alan şehit Ömer Faruk Darbaş'ın amcası Mustafa Darbaş, oğlu Uzman Çavuş Dursun Darbaş'ın Şırnak'ta görev yaparken FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığını söyledi. Oğlunun suçsuz olduğunu ifade eden Darbaş, "Benim çocuğum terörist olsa zaten orada teröristlerle çatışmaya girmez. Biz bu işi anlayamadık. Buradan sesimizi duysunlar. Suçsuzları bıraksınlar" dedi.

Kılıçdaroğlu ise FETÖ konusunda çok sayıda mağdur kişi olduğunu ifade ederek, "Erin erbaşın ne suçu günahı var. Tutuklayacaksanız baştaki komutanı tutuklayın. Hangi asker komutanının talimatlarını uygulamaz. Moralinizi bozmayın bu ülke büyük bir ülkedir. İnşallah bunların hepsini aşarız" dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra 26 Mayıs 2016'da Nusaybin'de şehit Uzman Çavuş 34 yaşındaki Şükrü Öngün'ün Kale Mahallesi'ndeki baba evini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ziyareti sırasında şehidin babası Kamber Öngün ve annesi Zahire Öngün ile evde bir süre görüştü. Şehit yakınları ile basına kapalı olarak yapılan görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, Ankara'ya gitmek üzere Çorum'dan ayrıldı.

Yusuf ÇINAR/ÇORUM,-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Tokat Çorum Politika Güncel Haberler

title