Haberler

Kılıçdaroğlu: Tıpış Tıpış Sandığa Gideceksin, Ekmeleddin İhsanoğlu'na Oyunu Vereceksin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Her kuruşun hesabının sorulmasını istiyorsan, özgürce yaşayıp tatil yapmak istiyorsan, senin hayatına birisi gelip müdahale etmesin diye düşünüyorsan, sandığa gideceksin, şakası makası yok Ekmeleddin İhsanoğlu'na oyunu vereceksin. Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, demokrasinin gereğini yapacaksınız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'de eski CHP'li kurmaylarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın Gezi Parkı protestoları sırasında Eskişehir'de polisler ve sivil kişilerce dövülerek öldürülmesine ilişkin davanın 3. duruşmasının bugün Kayseri'de görüldüğünü anımsatarak, şöyle konuştu:

"Eskişehir'de bir sokakta sopalarla ve tekmelerle bir üniversite öğrencisi öldürüldü. Şu sorunun yanıtını kendi vicdanınıza sorunuz: Ali İsmail Korkmaz'ın davası neden Eskişehir'de değil de Kayseri'de görülüyor? Ali İsmail Korkmaz öldürüldüğünde neden AKP'nin valisi çıkıp "Kendi arkadaşları öldürmüştür' diyor? Neden dava karartılmak isteniyor? Bütün annelere, bütün babalara bu soruyu soruyorum. Adaleti savunan yürekli bir savcı çıkmasaydı, belki faillerin hiçbiri bulunamayacaktı. Bugün içinde bulunduğumuz Türkiye, böyle bir Türkiye. O yüzden bu toplantının bana göre ayrı bir önemi var."

-"BU, NASIL BİR TÜRKİYE İSTEDİĞİMİZİN SEÇİMİ"-

Başbakan Erdoğan'ın yırtık ayakkabıyla siyasete girdiğini; ancak şimdi dünyanın en zengin başbakanlarından biri olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Mal varlığının hesabını verdi mi? Vermedi. "Daha yukarıya çıkacağım, orda sorumluluk yok, malı daha rahat götüreceğim' diyor. Şimdi ben bu ülkenin vicdanına seslenmek istiyorum, temiz biri mi yönetsin sizi, kirli biri mi? Diyorlar ki, "Ne olursa olsun, oyumu vereceğim.' Sen evini hırsıza teslim eder misin? Ederim diyorsan oyunu ver. Etmem diyorsan düşün. Bu sıradan bir seçim değil. Nasıl bir Türkiye istediğimizin seçimi. Demokrasi mi güçlensin, tek adam rejimine mi geçelim? Şimdi çok partili rejimden, tek adamlığa doğru gidiş var. Her şeyi ben yöneteceğim, diyor. Mahkeme bana bağlı olacak, valiler, sivil toplum, üniversiteler, her şey bana bağlı olacak. Böyle bir demokrasi olur mu? Daha güçlü, daha kararlı bir demokrasi mücadelesi vermek zorundayız. Seçilecek cumhurbaşkanının bütün yurttaşları kucaklaması lazım. Cumhurbaşkanı olarak seçilecek kişinin hem Doğu'da hem Batı'da saygınlığının olması lazım. Güçlü bir yönetim iradesi sergilemesi lazım. Ekmeleddin Bey'de var. 57 ülkenin yöneticiliğini yaptı. Bugün Ortadoğu'da Türkiye yeniden bir güç olarak ortaya çıkmak istiyorsa Ekmeleddin İhsanoğlu'nun o koltuğa oturması lazım. Hepimize görev düşüyor."

Büyük bir uzlaşma gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şunları ekledi:

"Bu uzlaşma, bizim demokrasi tarihimize yaptığımız en büyük katkılardan biridir. Bizden çok daha farklı düşünen siyasi partilerle bir araya geldik, oturduk konuştuk. Bu seçim, siyasi partiler arasındaki bir yarış değil, cumhurbaşkanı seçimidir. Kamuoyu yoklamalarında yüzde 60-70 "Tarafsız bir cumhurbaşkanı isteriz' diyor. O zaman kim taraflı, kim tarafsız vicdanınıza sorun. Siyasi kimliği olmayan kim?

Bazı tuzu kurular var, "Ne yapalım, sandığa gidelim mi, gitmeyelim mi?' O zaman hiç şikayet etmeyeceksin, oturacaksın oturduğun yerde. Tatilcilere de seslenmek istiyorum; masalarda oturup "Ben oy kullanmayacağım' diye ahkam kesmek demokrasiye inanmamaktır. Bir gün gelir, sizin tatil yapmanız da engellenir. İş dünyası neden korkuyor? TMSF silah olarak kullanılıyor. O nedenle sesleri çıkmıyor. Onları anlıyorum. Kapalı kapılar ardında bize söylediklerini biliyorum ama tatilcileri anlamak da zorlanıyorum. Her kuruşun hesabının sorulmasını istiyorsan, özgürce yaşayıp tatil yapmak istiyorsan, senin hayatına birisi gelip müdahale etmesin diye düşünüyorsan, sandığa gideceksin, şakası makası yok Ekmeleddin İhsanoğlu'na oyunu vereceksin. Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, demokrasinin gereğini yapacaksınız ve bir diktatör bozuntusuna cumhurbaşkanı seçilme konusunda izin vermeyeceksiniz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Ali İsmail Korkmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title