Haberler

Kılıçdaroğlu: "Terör Konusunda Bütün Siyasi Partilerin Birlikte Hareket Etmesi Lazım"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "TBMM Başkanının mutlaka ama mutlaka liderlerle bir toplantı yapması lazım. Her siyasi parti liderinin sorumluluğu vardır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "TBMM Başkanının mutlaka ama mutlaka liderlerle bir toplantı yapması lazım. Her siyasi parti liderinin sorumluluğu vardır. Terör konusunda bütün siyasi partilerin birlikte hareket etmesi lazım" dedi.

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Kılıçdaroğlu, PM toplantısı öncesi yaptığı konuşmada, terör olaylarına değinerek, "Sadullah Ergin Adalet Bakanı, 26 Ocak 2013, 'Öcalan bölgenin reel politiğini sağlıklı değerlendiriyor' diyor. Kazara bir CHP'li böyle dese şimdi kıyamet kopmuştu. Yiğit Bulut, jöleli, 'Abdullah Öcalan Türkiye'nin önünü açıyor.' Lafa bakın. Kazara bunu CHP'li deseydi yer gök inlemişti. 19 Temmuz 2013, AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, 'Öcalan dünyanın geleceğini iyi okuyor.' Senin okumadığın yerde o okuyor demek ki. Bunu bir CHP'li söyleseydi 50 tane iftira atılırdı. 31 Ocak 2014, Mehmet Metiner, AK Parti Milletvekili, 'Öcalan Türkiye'nin demokrasisine katkı sağlıyor.' İyi analar ağlıyor, o demokrasiye katkı sağlıyor. Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı, 'Öcalan'ın düşünceleri bizimde düşüncelerimiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kendisiyle hesaplaştırdık'. Bizim bir üyemiz bunları söyleseydi. Efkan Ala, İçişleri Bakanı, 7 Haziran 2014, 'PKK ile AKP doğrudan görüşüyor.' Daha ne desin, yardım ve yataklıkta delil mi arıyorsunuz. Yalçın Akdoğan, 'Öcalan'ın olayları okuma tecrübesi var.' Sende olmadığına göre gidip ders al diyorsun. Şehirler silah deposuna döndürülürken sen oturuyordun orada bunlara övgü düzüyordun. Bunlar hakkında bir savcı soruşturma açtı mı?" ifadelerini kullandı.

"YÜREKLİ, NAMUSLU, CESUR, ANASINDAN HELAL SÜT EMMİŞ BİR SAVCI İSTİYORUM"

"Bütün savcılara sesleniyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Unvanında Cumhuriyet olan savcılara sesleniyorum. İçinizde bir tane adam gibi adam, bir hukukçu, namuslu bir hukukçu, bunları soruşturacak yürekli bir adam, çocuklarına iyi bir miras bırakacak cumhuriyet savcısı istiyorum. Yürekli, namuslu, cesur, anasından helal süt emmiş bir savcı istiyorum. Böyle bir rezaleti Türkiye Cumhuriyeti yaşamadı. Bir siyasal iktidarın kölesi olmak Cumhuriyet savcılarına yakışmaz" dedi.

"TBMM BAŞKANININ MUTLAKA AMA MUTLAKA LİDERLERLE BİR TOPLANTI YAPMASI LAZIM"

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her seferinde bir düşman yaratıp kendi sorumluluklarını halkın gözünden kaçırmak istiyorlar. Hitler taktiğidir bu. Ne yapmalıyız? Bir, Türkiye kurucu ayarlarına, cumhuriyet kurulurken hangi ayarlarla kurulduysa aynı ayarlara dönmek zorundadır. Dış politikasını Türkiye 180 derece değiştirmelidir. Durup dururken ne oldu da Suriye'de böyle bir kavga çıktı. Arap Birliği Türkiye'deki bürosunu kapattı. Bunların çok güvendiği Katar'ın ve Suudi Arabistan'ın da imzası var onların altında. Arap Birliği Türkiye'deki bürosunu niye kapatır? Çünkü bütün Araplar Türkiye'yi artık düşman görüyorlar. TBMM bu olaya el koyması lazım. TBMM Başkanını ziyaret ettik. Düşüncelerimizi kendisiyle paylaştık. Türkiye bu yükü daha fazla kaldıramaz. TBMM Başkanının mutlaka ama mutlaka liderlerle bir toplantı yapması lazım. Her siyasi parti liderinin sorumluluğu vardır. Türkiye'ye karşı sorumluluğu vardır. Bu sorumluluktan kimse kaçmamalıdır, kaçamaz. Bu mesele ulusal sorun, milli sorun haline gelmiştir. Terör konusunda bütün siyasi partilerin birlikte hareket etmesi lazım. Anayasanın 112. maddesi çalıştırılmalı. Türkiye bu beladan kurtulacaksa sorumlu olanların siyasetten ayrılması lazım. Sayın Davutoğlu'na sesleniyorum, Türkiye'yi bu batağın içine çeken, gerekli önlemleri almayan, zafiyeti yaratan sorumlu kimse ya görevden al ya da o da namusuyla ayrılsın görevden. Bu erdemi göstermeyen kişinin ülkeyi yönetmeye hakkı yoktur. Kabadayılıkla ülke yönetilemez."

"BEN TERÖRLE YAŞAMAYA MECBUR DEĞİLİM"

Devlette liyakat sisteminin gerektiğini ve işin ehline verilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Liyakat esasının olmadığı yerde devlet olmaz. Terörle yaşamayı öğretmeye çalışıyorlar bize. Terörle yaşayacağız diyorlar. Kendi kanallarında, gazetelerinde söylüyorlar bunu. İyi de bizim terörle yaşama dileğimiz yok. Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Birilerinin beceriksizliğini halka neden fatura ediyorsunuz. Ben bu iktidarla yaşamaya mecbur değilim. Ben terörle yaşamaya mecbur değilim. Ben ülkemde vatandaşlarımla beraber huzur içinde, barış içinde yaşamak istiyorum. Çocuğumla, karımla, torunumla rahatça gezmek istiyorum. 14 yılda ülkeyi bu hale getirdiler. Çünkü bunların kafasında uygarlık, medeniyet diye bir kavram yoktur. Hepimize görev düşüyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Abdullah Öcalan Yiğit Bulut Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title