Haberler

Kılıçdaroğlu Sergi Açtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer bir yeşil alan imara açılacaksa niçin referandum yapmıyoruz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer bir yeşil alan imara açılacaksa niçin referandum yapmıyoruz? Referandum yapalım, mahalle sakinlerine soralım. 'Şurada biz yeşil alanı koruyalım mı, yoksa bina mı yapalım?' Yani yeşili ranta teslim etmeyelim." dedi.

Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi Çalışıyor, Türkiye Kazanıyor" projesi kapsamında, Eskişehir Tepebaşı Belediyesinin çalışmalarının yer aldığı sergiyi açtı.

Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, amaçlarının gülen, herkesin birbirine selam verdiği, kucakladığı bir Türkiye olduğunu söyledi.

İstanbul Esenler'de kişi başına düşen yeşil alanın 2 metrekareden az olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına bu açıdan görevler düştüğünü ifade etti.

Kent estetiği kavramının önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, küçük bir binanın yanına gökdelen dikildiğinde, kent estetiğinden bahsedilemeyeceğini söyledi.

Yeşil alanları imara açmanın doğru olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Eğer bir yeşil alan imara açılacaksa niçin referandum yapmıyoruz? Referandum yapalım, mahalle sakinlerine soralım. 'Şurada biz yeşil alanı koruyalım mı, yoksa bina mı yapalım?' Yani yeşili ranta teslim etmeyelim. Bunu yapmak zorundayız. Talan edilen kentlerimiz var, yeşil alan, park görmüyorsunuz ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, eğer nerede bir CHP'li belediye varsa emin olun orada yeşile ve parka özen gösterilir." diye konuştu.

"Gereksiz yere ağaç kesmekle kıyamet kopabilir"

Eskişehir'in bir marka olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Bursa'da yeşilliğin kalmadığını, Ankara'nın betona dönüştüğünü öne sürdü.

CHP'li belediyelerin Türkiye'ye pek çok ilkleri getirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "CHP'li belediyeler çalışmıyor" algısının yaratılmaya çalışıldığını savundu. Kılıçdaroğlu, Anadolu'nun değişik yerlerinden Eskişehir'e gezmeye gelindiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, yeşili bol, caddeleri geniş, insanları güleryüzlü bir kent yaratmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, Erzurum'daki küçük bir CHP'li belediyenin olağanüstü bir çalışmasından dolayı konuşulduğunu anlatarak, "Birleri yeşilliğin ne olduğunun farkında değil. 'İki ağaç kesmekle kıyamet mi kopar?' diyor. Evet, gereksiz yere iki ağaç kesmekle kıyamet kopabilir. Unutmayın o ağaçlar da bizim gibi canlı." diye konuştu.

Her belediye başkanının kentin sakinlerine hesap vermek zorunluluğu bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, hesap vermenin demokrasilerde bir görev olduğuna söyledi.

Rahşan Ecevit de katıldı

Kılıçdaroğlu, gelen öneri üzerine, serginin Kuğulu Park'ta da açılması yönünde adım atabileceklerini ifade etti.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da CHP'li belediyelerin çalışmalarının genel merkezde sergilenecek olmasının önemine işaret ederek, Tepebaşı Belediyesinin çalışmalarıyla örnek olduğunu söyledi.

Ataç, Kılıçdaroğlu'na "CHP" yazılı bir tablo hediye etti. Daha sonra Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Tepebaşı Belediyesinin faaliyetlerinin tanıtıldığı fotoğraf sergisini gezdi. Kılıçdaroğlu, sergilenenler arasında yer alan elektrikli otobüsleri de inceledi. Otobüs şoförü Melek İlhan, Kılıçdaroğlu'na otobüsün özelliklerini anlattı.

Güneş enerjisi ile çalışan şarj cihazını da inceleyen Kılıçdaroğlu, partililerle fotoğraf çektirdi.

Serginin açılışına, eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile çok sayıda partili de katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir Tepebaşı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title