Haberler

Kılıçdaroğlu Şemdinli'de

Kılıçdaroğlu, Gediktepe'de İncelemelerde Bulunmak Üzere Şemdinli'ye Gitti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 askerin şehit olduğu Gediktepe bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Hakkari'nin Şemdinli ilçesine gitti.

Kılıçdaroğlu'nun ziyareti güvenlik gerekçesiyle gizli tutuldu ve basına duyurulmadı. CHP'li yetkililer de ziyaret hakkında bilgileri olmadığını söylediler.

Kılıçdaroğlu'nun Gediktepe'ye Çarşamba ya da Perşembe günü gideceği ifade edilmiş, Trabzon ve Giresun'a bugün gideceği belirtilmişti ancak daha sonra Karadeniz ziyaretinin yarın başlayacağı açıklandı.

Kılıçdaroğlu, bölgeyi ziyaret etmek istediğini geçtiğimiz hafta Halkalı'daki saldırıda şehit olan 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın Elmadağ'daki cenaze töreninde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gediktepe siperindeki fotoğrafları da tartışma yaratmış "neden çömeldi" polemiğine yol açmıştı. Kılıçdaroğlu, siperde çömelip çömelmeyeceğiyle ilgili "Çömeleceksem niye gideyim" demişti.

-KILIÇDAROĞLU'NDAN SİİRT PERVARİ'DE ŞEHİTLERİN BİRLİĞİNE ZİYARET-

Öte yandan, Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav, önceki gece şehit düşen Üsteğmen Mustafa Çuhadar ile şehit Uzman Çavuş Yunus Berber'in birliğini ziyaret etti.

CHP'den verilen bilgiye göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte, şehit Üsteğmen Mustafa Çuhadar ve şehit Uzman Çavuş Yunus Berber'in silah arkadaşlarıyla bir araya gelen ve başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, şehitlerin birliğindeki subay, astsubay, uzman çavuş ve askerlerin terör örgütüne karşı verdikleri mücadelenin önemine dikkat çekerek, bu mücadeledeki kararlılıklarını övdü.

Kılıçdaroğlu ve Sav, Siirt'in Pervari İlçesi'ndeki Doğanköy'ü de ziyaret ederek, terör örgütünün komando taburu üs bölgesine saldırısında şehit olan korucuların aileleriyle yakınlarına da başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu, Orgeneral Başbuğ, Orgeneral Koşaner ve Orgeneral Özel ile birlikte yaptığı ziyarette köylülerin sorunlarını dinledi ve isteklerini not etti.(ANKA)

(HH/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title