Haberler

Kılıçdaroğlu: Savcıyım, İstediğimi Asarım, Keserim Yetkimi de Aldım Denilmemeli (2)

"mini ANAYASADA SADECE YARGI İLE İLGİLİ DÜZENLEME OLACAK" Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki süreçte grup başkanvekilleri bir araya gelebilir.

"mini ANAYASADA SADECE YARGI İLE İLGİLİ DÜZENLEME OLACAK"

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki süreçte grup başkanvekilleri bir araya gelebilir. 60 madde de gündeme geldi. 60 madde daha uzun bir zamanda ele alınıp değerlendirilebilir diye ifade edildi. Anayasa ile ilgili görüşlerimiz belli. Darbe hukukundan arınmasını istiyoruz. Mini anayasada sadece yargı ile ilgili düzenleme olacak anladığım kadarıyla. çağrı gelirse 60 madde ile ilgili o daha sonraki bir süreç" diye konuştu.

"DARBECİLERİN YAPTIĞI SUÇ AMA BİR ERİ LİNÇ ETMEK DE SUÇ"

OHAL'e ilişkin, Kılıçdaroğlu, "OHAL uygulamalarını izleme komisyonu oluşturduk. Hakimler veya savcılar tarafsızlıklarına gölge düşürmemeli. Bütün dünyada komutan ne derse komutanın emrine uyarsanız tartışılmaz. Darbecilerin yaptığı suç ama bir eri linç etmek de suç. Talimata uyan er ve erbaşı linç edenler de adalete teslim edilmeli. Bu saygınlık kazandırır. Sayın Başbakan da bu görüşe hak verdi" dedi.

"UMARIM HÜKÜMET İDAM GİBİ BİR ÇILGINLIĞA İMZA ATMAZ. YARGILAMALAR CANLI OLMALI"

İdam tartışmalarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Sıcak atmosferde dile getirilen bu sorunun bugün için dile getirilmediğini ifade etmek isterim. Umarım hükümet idam gibi bir çılgınlığa imza atmaz. Yargılamaların canlı yayınlanmasını isteriz. Hükümete çağrım duruşmalar canlı yayınlansın. İtirafsa çıksın yapsın herkes görsün. TRT'nin bir sürü kanalı var yayınlansın" dedi.

"GAZETECİLERE YAPILAN GÖZALTILARA DİKKAT EDİLMELİ"

Gazetecilere yapılan gözaltılara ilişkin Kılıçdaroğlu, "Mumay "yarın ifade vereceğim" diyor gece gözaltına alıyorsun, Ali Bulaç tanıdığım vicdanlı yazarlardan biri. Bunlara dikkat edilmeli. Aileleri var. Toplum bunlara darbeci yaftasını yapıştırırsa çok büyük haksızlık olur. Elde delil yoksa" dedi.

"BALYOZ VE ERGENEKON DAVALARINDA YARGILANANLARIN İTİBARLARI İADE EDİLMELİ"

Balyoz ve Ergenekon davalarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Balyoz'da haber kaynağını kimse sorgulamadı, birine uyguluyorsanız diğerine de uygulayacaksınız. Kumpas olduğu açık olmasına rağmen. Hukuk çifte standardı kabul etmez. Balyoz ve Ergenekon davalarında pek çok masum insan büyük acılar çekti. Sahip çıktığımız için bize bir sürü şey söylediler. Darbeci dediler. Balyoz ve Ergenekon davalarında yargılananların itibarları iade edilmeli. Umarım hakları teslim edilir" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI'NIN ENİŞTESİNDEN ÖĞRENMESİ LİYAKATIN ÇÖKTÜĞÜNÜ GÖSTERİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimini eniştesinden öğrenmesine ilişkin Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı'nın eniştesinden öğrenmesi devlette liyakatın çöktüğünü gösterir. Ortada istihbarat değil yönetim zafiyeti var. Bunun bir faturası olmalı. Kim görevini yapmıyorsa görevden alınırdı. İşini yapmıyorsa, Parlamenter demokratik sisteme kumpas kurup darbe hazırlığı yapılıyorsa bunun affedilir tarafı yok. Devre dışı bırakılması gerekir" açıklamasında bulundu.

"DEVLETTE YENİ BİR İNŞA SÜRECİ BAŞLAMALI"

Devlette yeni bir inşa sürecinin başlaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Devlette yeni bir inşa süreci başlamalı, eğitim sistemi çöktü. Eğitim sisteminden memnun olan anne baba yok" dedi.

"DARBE İLE İLİŞKİLİ OLANLARIN İHRAÇ EDİLMESİNDEN DAHA DOĞAL BİR ŞEY OLAMAZ"

Kılıçdaroğlu, "Darbe ile ilişkili olanların ihraç edilmesinden daha doğal bir şey olamaz. Anayasal sistemi değiştirmek, seçilen bir hükümeti darbe yolu ile devre dışı bırakmak yasalarımıza göre suçtur. Bunların silahlı kuvvetlerde bulunması doğru değil. İhraçları olağandır. Kararlarda dikkatli olmak gerekir kurunun yanında yaşın yanmamasına özen gösterilmeli. Cadı avı başlatılmamalı. Kim görevini yapmıyorsa kesinlikle görevden alınırdı" dedi.

"HALKIN DİRENME HAKKINI İLK DİLE GETİRDİĞİMDE BELLİ ÇEVRELERDEN TEPKİ ALMIŞTIM"

Darbe girişimi protestolarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Halkın direnme hakkını ilk dile getirdiğimde belli çevrelerden tepki almıştım. Darbe girişimi halkın direnme hakkının meşruluğunu hepimize gösterdi. Taksim mitingine destek veren bütün çevrelere teşekkür ediyoruz. Her siyasi görüş vardı" ifadelerini kullandı.

"TÜMÜYLE GÜLEN ÖRGÜTÜNÜN GİRİŞİMİ Mİ? BİLMİYORUZ"

Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bir cemaatin mensupları devlete yerleştirildiler devlet oldular. Cemaatler kendi inanç dünyalarına dönsünler. Bu örgütün siyasette ne kadar konuşlandığını bilmiyoruz. Siyasetin içinde de yapılanma var mı? Araştırılmalı. Terör örgütü dememiş olmam ucuz tartışmalar. Bu girişim tümüyle Gülen örgütünün girişimi mi? İstihbarat örgütümüz yok ki. Darbenin ayrıntılarını henüz bilmiyoruz. Gülen'in iade edilmesi lazım, aklanmak istiyorsa yargının karşısına çıkmalı. Gülen'in iade süreci için milletvekilimiz Oğuz Kaan Salıcı da ABD'ye gidecek" ifadelerini kullandı.

"DARBE GİRİŞİMİ SONRASINDA DİKKATLİ OLMAMIZ UYARISI YAPILDI"

Olası suikaste karşı Kılıçdaroğlu, "Darbe girişimi sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü gördüğüm kadarıyla önlemleri aldı. Dikkatli olmamız gerektiği konusunda uyarı yapıldı. Bir canımız var o da demokrasi için gidecekse gitsin. Evde otururken ... lambalara dikkat etmem gerektiği söylendi" dedi.

"KİM YAPARSA YAPSIN KARŞIYIZ" DEDİK"

Darbe gecesine ilişkin Kılıçdaroğlu, "Önce inanamadım. Telefondan bazı görüntüler yansıdı. İlk tepkim "Darbeye karşıyız, böyle bir şey olamaz" oldu. O gece otel sakıncalı olur diye Bakırköy Belediye Başkanımızın evine gittik. Bir darbe ortamını beklemiyordum. Ortam yoktu" dedi. Darbecilerin, "Genelkurmay Başkanı'nın haberi var" diye CHP'nin aranmasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Genelkurmay Başkanı'nın bizzat başında olduğu söylendi. Oradan da dolaylı bir yönlendirmenin bize ve MHP'ye geldiği öyle anlaşılıyor. Kim yaparsa yapsın karşıyız" dedik.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title