Haberler

Kılıçdaroğlu: "Sandığa gideceksiniz, elinizi vicdanınıza koyun" -

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu kişi sanıyor ki 'ben kurtulurum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu kişi sanıyor ki 'ben kurtulurum.' Vallahi billahi Ömer El Beşir'in yanına gitse dahi Sudan'a onu oradan getireceğim, hesabını soracağım. 247 katrilyon lirayı alacağım ve bunu millete vereceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen mitingde, herkesi CHP çatısı altında birleşmeye çağırdı.

"Cummhuriyetçiler, Atatürkçüler, vatanseverler, bayrak severler hepimiz birleşeceğiz, birleşe birleşe kazanacağız" diyen Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkan adayları Mansur Yavaş'ın, koltuğuna oturduğu gün hiç kimseyi ayrıştırmayacağını, herkesin güvencesi olacağını söyledi.

Ankara'yı dünyanın en güzel metropollerinden biri yapacaklarının sözünü veren Kılıçdaroğlu, hükümete yönelik eleştirilerini AK Parti'ye oy verenlerin üzerine almamasını istedi.

Kılıçdaroğlu, "Ben her yurttaşımı severim, her yurttaşıma saygı gösteririm, hiçbir zaman yurttaşlarıma 'niye bu partiye oy verdin, niye buna oy vermedin' diye ayrım yapmadım, yapmayı da istemem. Ama sandığa gideceksiniz elinizi vicdanınıza koyun. Ülkeyi soyanlara oy vermeyin, helalden yana oy kullanın, harama ortak olmayın" değerlendirmesinde bulundu.

Eski 4 bakana ait fezlekelere ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Orada bir Bakan Zafer Çağlayan, 28 seferde 52 milyon dolar götürmüş. Muammer Güler, İçişleri Bakanı. Hani Rıza Zarraf telefon edip 'MİT beni takip ediyor mu etmiyor mu bir araştır' diyor. 'Ben araştırdım, seni kimse takip etmiyor, merak etme sana bir şey olursa önüne yatarım' diyor. O, on seferde 10 milyon dolar götürmüş. Bir de Egemen Bağış var biliyorsunuz. 3 seferde 1,5 milyon dolar. Araştırdık dedik ki, 'Bu Egemen'e niye daha az para vermişler' meğer rüşvet çikolata kutusu içinde devam ediyor, 500 bin dolar sığıyor her seferinde. AKP'ye oy veren yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum; bu kişi Allah'ın kelamıyla dalga geçti, bu kişi 'Bakara mı makara mı' diye surelerle dalga geçti. Bu kişi 'ben her cuma günü Google'dan bir ayet indiriyorum, sallıyorum sen de salla' diyen kişi. CHP için bütün haksız suçlamalar yapıldı ama hiçbir yurttaş bu ülkede böyle bir laf etmedi. Kimin koruması altında bu zat, başçalanın koruması altında. AKP'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum; bu kişi hala o partinin içinde ve hala onun koruması altında. Söylüyorum sen dine saygılıysan, Allah'ın kelamına saygılıysan, neden bu adamı koltuğunun altından tutuyorsun? Hesabını soracağız. Demokratik yollardan, sandıkta soracağız, adaletin de önüne çıkaracağız. Bu kişi sanıyor ki 'ben kurtulurum'. Vallahi billahi Ömer El Beşir'in yanına gitse dahi Sudan'a onu oradan getireceğim, hesabını soracağım. 247 katrilyon lirayı alacağım ve bunu millete vereceğim."

-Yavaş'ı çağırdı-

Kılıçdaroğlu, konuşmasının bir bölümünde platforma partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı çağırdı.

Halkı Kılıçdaroğlu ile selamlayan Yavaş, pazartesi gününden itibaren adaylığının sona ereceğini ve "Belediye Başkanı olacağını" söyledi.

Yavaş, CHP olarak göreve geldikleri zaman ihtiyacı olanlara sahip çıkacaklarına da işaret ederek, şöyle konuştu:

"Ancak bunu yaparken arkamızda ne bir kamera, ne fotoğraf, ne de bir gazeteci olacak, Allah rızası için bunu yapacağız. Çalışma arkadaşlarımızı seçerken tek kriterimiz liyakat, alın teri olacak inşallah. Göreve geldiğimizden itibaren, seçim sonuçlarını aldıktan sonra masaya oturup, seçim istatistiklerine hangi bölgede kime oy verilmiş, hangi sandıktan kim daha çok nereye oy vermiş haritası asla çıkarmayacağız. Hizmetimizin önceliği sadece ve sadece aciliyet olacak. Benden haksız, hukuksuz bir şey istenirse benim adaletimin duvarına çarpacak, geri gidecek inşallah."

Son bir görevlerinin olduğuna dikkati çeken Yavaş, "Oyumuzu gidip kullanacağız, kullandırmayanları da kullandıracağız ve sandığa bundan sonra sahip çıkacağız. Ankaralının takdirine, demokrasiye asla gölge düşürmeyeceğiz" dedi.

-Mitingden izlenimler-

Kılıçdaroğlu, konuşma yapmak üzere platforma çıktığı anda, üzerinde "Yavaş gardaşım yavaş/CHP Türkiye'nin birleştirici gücü" yazılı balonlar havaya bırakıldı ve meşaleler yakıldı.

Bandomajor grubunun müzik dinletisi sunduğu mitingde, rahatsızlanan bazı vatandaşlara, ilk müdahaleyi sağlık çalışanları ve görevli polisler yaptı.

Konuşmaların ardından, Kılıçdaroğlu ve Yavaş, eşleriyle halkı selamladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü. miting için yoğun güvenlik önlemleri aldı.


Kaynak: AA / Güncel

Millî İstihbarat Teşkilatı Kemal Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title