Haberler

Kılıçdaroğlu Rakam Verdi: Hangi Cumhurbaşkanı Ne Kadar Para Harcadı

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül ve Erdoğan'ın bugüne dek Cumhurbaşkanlığı bütçesinden harcadığı paraları rakam rakam açıkladı.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili olay yaratan 'diktatör bozuntusu' sözlerini, üzerine basa basa yineledi. Konuşmasında diktatörlerin özelliklerini sıralayan Kılıçdaroğlu, "Bunlar dünyanın her tarafında hırsızdır" diyerek, Erdoğan'ın göreve geldiği günden beri örtülü ödenek ve bütçeden harcadığı paralar ile ondan önce 7'şer sene görev yapan eski cumhurbaşkanları Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül'ün yaptığı harcamaları karşılaştırdı.

Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı verilere göre Ahmet Necdet Sezer, görevde kaldığı 7 sene boyunca toplamda 167.4 milyon lira harcadı. Abdullah Gül, 7 senede toplam 772 milyon lira harcadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 1.5 senede Cumhurbaşkanlığı bütçesinden toplam 2 milyar 800 milyon lira para kullandı.

Erdoğan, kendi döneminde yürülüğe giren 'Cumhurbaşkanlığı için örtülü ödenek'ten ilk 11 ayda kullandığı para ise 1 milyar 616 milyon lira.

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmaları özetle şöyle:

"BİRİSİNİN SANA HADDİNİ BİLDİRMESİ LAZIM, BEN DE O GÖREVİ ÜSTLENDİM"

"Cumhurbaşkanlarının bir toplumda saygınlığının olması olmazsa olmazlarımızdan birisidir. Cumhurbaşkanlarına herkesin saygı göstermesi lazım. O saygı çerçevesinde kullanacağımız dilin ve üslunun da ona uygun olması lazım. Ben buna hep özen gösterdim. Ama ne zaman ki tarafsızlığını bozdu, üstelik 1 değil, 2 değil, 3 değil... Buraya geldi. E kusura bakma birisinin sana haddini bildirmesi lazım. Ben de o görevi üstlendim.

Dedim ya size, diktatör bozuntusu dediğim için bozuluyor. 'Neden bana diktatör diyorsun? Belki diktatör dese bu kadar alınmam.' Herhalde içinden bu geçiyor.

"DİKTATÖRLER DÜNYANIN HER TARAFINDA HIRSIZDIR"

Şimdi sizlere diktatörlerin bazı özelliklerinden bahsedeceğim.

Birinci özellikleri: Diktatörler dünyanın her tarafında hırsızdır. Hırsız olmayan bir tek diktatör yoktur. Altını çizerek söylüyorum. Hitler de 'Çok fakirim' demişti, sonra İsviçre bankalarından 5 milyar dolar parası çıktı.

İkinci özellikleri: Kamu kaynaklarını kendi cüzdanı gibi görürler. Yani vatandaşın ödediği vergiyi arzu ettikleri gibi, kontrolsüzce harcarlar. Böyle bir alışkanlıkları vardır. Hitler, Mussolini, Pinochet hep aynısını yaptılar. Halkı bir taraftan uyuttular din-iman edebiyatıyla, parayı da götürdüler. Aile boyu götürdüler.

Diktatörlerin temel özellikleri bunlardır.

"SAYIŞTAY RAPORLARI GELMEDİ, DEVLETİN BÜTÇESİNİ KENDİ CEPLERİ GİBİ GÖRÜYORLAR"

Bizim ülkemize bakalım. Sayıştay raporları gelmedi. Yarın bütçe sunuşu yapılacak, az önce sayın Temizel'le görüştük, Sayıştay'dan rapor gelmemiş. Yahu arkadaş peki bu milletten, fakir-fukaradan topladığın vergileri nereye, nasıl harcayacağını nereden bileceğiz. Niye bu raporlar gelmiyor. Dedim ya, devletin bütçesini kendi cepleri gibi görüyorlar. 'İstediğimiz gibi istediğimiz yerde harcarız.'

"ERDOĞAN'IN İLK 11 AYDA ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN HARCADIĞI PARA 1 MİLYAR 616 MİLYON LİRA"

Örtülü ödenekten örnek vereyim, Erdoğan'ın örtülü ödeneği. İlk 11 ayda 1 milyar 616 milyon liralık bir örtülü ödenek kullanmış. Eski parayla 1 katrilyon 616 trilyon lirayı örtülü ödenekten kullanmış. Nereye kullandığını kimse bilmiyor.

SEZER VE GÜL CUMHURBAŞKANLIĞI BÜTÇESİNDEN NE KADAR HARCADI

Cumhurbaşkanlığı bütçelerine bakalım.

Ahmet Necdet Sezer: 7 yılda harcadığı bütün para 167.4 milyon lira. Eski parayla 167 trilyon lira.

Abdullah Gül: O da 7 yıl Cumhurbaşkanlığı görevini yaptı. O da 772 milyon lira para harcadı 7 yılda. Eski parayla 772 trilyon lira.

Recep Tayyip Erdoğan : 1.5 yılda harcadığı para 2 milyar 800 milyon lira. Yani eski parayla 2 katrilyon 800 trilyon lira ve bunun hesabı verilmiş değil.

Bakın değerli arkadaşlarım ben bu milletin, fakir-fukaranın vergisine sahip çıkıyorum. Bu ülkenin işsizine sahip çıkıyorum. Ben geçinebilmek için çöplerden kağıt toplayan fidan gibi gencecik çocuklarımıza sahip çıkıyorum. Onların paralarını yiyorlar bunlar. (Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinden sonra salonda alkış tufanı koptu.)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Necdet Sezer Abdullah Gül Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500

Yorumlar (184)

cabbar:

sizin zaten inanciniz yokki allahtan korkasiniz kilictar oglu

6
30
yanıtYanıtla
cem:

senin inancın çok maşşallah alahsız

yanıt2
yanıt1
MATERYALİSTMİSİN:

AKPLİLER. SİZE DOĞRU YOLU GÖSTERMEK İMKANSIZ. ÇÜNKÜ SİZİN YATACAK YERİNİZ YOK. BELKİ İÇİNİZDE BAZILARI UYANIR VE YANLIŞ YOLDAN DÖNER DİYE BEKLİYORUZ. AMA SİZİN DİNİNİZDEN DÖNECEĞİNİZ YOK. SİZİ ALLAH ISLAH ETSİN

13
21
yanıtYanıtla
dr.:

ulan hadsiz sen olsan ülke çökerdi, ssk gibi. .

7
25
yanıtYanıtla
BEHCET:

BU MİLLET SANA TAM 10 DEFA DERS VERDİ SEN NE KALIN KAFALISINKİ HAAALA DERSİNİ ANLAMAMIŞ SAĞA SOLA SALYANI ATIYORSUN SEN KİİİİM ERDOĞANA HADDİNİ BİLDİRMEK KİM ONU ORAYA BU MİLLET EZİCİ BİR ÇOĞUNLUKLADA GÖNDERDİ HESABIDA MİLLET SORAR HADDİNİDE MİLLET BİLDİRİR SEN KENDİNİ MİLLETİN YERİNEMİ KOYUYORSUN SENİN MİLLETİN VE MİLLİYETİN BELLİ DEĞİL BİRKERE HADİ ORADAN

8
20
yanıtYanıtla
cabbar:

hirsizlarda lafdusunce iste boyle konusur vatan hainliginde bir numarasin kilictar oglu al eline kazma kuregi nas nas doguya

15
13
yanıtYanıtla
ANALIZ:

GRUP TOPLANTISINDA NE DIYOR BIZ ALLAHDAN KORKMAYANLAR DIYOR DIL SÜRCMESIMI BILINC ALTIMI YORUM SIZIN

8
18
yanıtYanıtla
boşverrrrrr:

bu millet her türlü kötü yönetilmeye müstahaktır. umurumda değil bu ülke. . . NOT: hakkım da haram olsun. herkes aslolan Allahın huzurunda hesap verecek.

23
2
yanıtYanıtla
evet:

akp liler deve kuşu gibi kafasını kuma gömuyor kimse görmez bilmez sanıyor hı hı hı

17
7
yanıtYanıtla
ilahiadaklet:

özel hareket magra kackini zehirli hainleri avlamis helal olsun darisi diger hainlerin basina insallah vatan sevgisi imandan hainlik ise seytandan gelir

22
2
yanıtYanıtla
Tüm 184 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title