Haberler

Kılıçdaroğlu'nun Konvoyunda Şehit Olan Askerin Babaevine Ateş Düştü

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu konvoya düzenlenen saldırıda şehit olan Fatih Çaybaşı'nın Erzincan'daki evine ateş düştü. Çaybaşı'nın şehit olduğu aracın önünde önceden çektiği fotoğraf ise yürekleri dağladı.

Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gitmekte olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu konvoya yönelik roketli saldırı hazırlığında olan terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan silahlı çatışmada Jandarma Er Fatih Çaybaşı şehit olurken 2 asker de yaralandı. Çıkan çatışmada ise Kılıçdaroğlu zarar görmeden kurtuldu.

ŞEHİDİN ERZİNCAN'DAKİ EVİNE ACI HABER ULAŞTI

Terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın (24) Erzincan'daki babaevinde ise yas var. Saldırıda başından vurulan Çaybaşı'nın bulunduğu jandarma aracı kaza yapıp bir iş yerine çarpmış. Çaybaşı'nın daha önce aynı Jandarma aracının önünde çektirdiği fotoğraf da ortaya çıktı. Şehidin kent merkezindeki TOKİ konutlarındaki babaevine gelen Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk ve askeri yetkililerce babası Şevket ve annesi Zöhre Çaybaşı'ya acı haber verildi.

EFKAN ALA: SALDIRININ ARKASINDA PKK VAR!

Bakan Efkan Ala, saldırının arkasında terör örgütü PKK'nın olduğunu açıkladı. DHA'nın haberine göre saldırının arkasında terör örgütü PKK'nın Karadeniz yapılanması var. Habere göre, istihbarat birimleri Karadeniz'de faaliyet gösteren teröristleri, yaklaşık 20 yıldır örgüt içinde olan Artvin nüfusuna kayıtlı 'Tarık' kod adlı teröristin yönettiğini belirledi.

KILIÇDAROĞLU: CANIM MİLLET UĞRUNA FEDA OLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'de yaşanan suikast girişiminin ardından Şavşat'a geri döndü. Programını iptal etmeyen Kılıçdaroğlu, Ardanuç Belediyesi'nde halka hitap etti. Neşeli ve moralinin iyi olduğu gözlenen Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada "Cumhuriyeti, kanla kurduk, şehitlerimizle, gazilerimizle kurduk. Bir canımız var bu millet uğruna feda olsun diyeceğiz. Bir şehidimiz var beni en çok üzen o oldu." şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM: TÜRKİYE'NİN BİRLİĞİNE ZARAR VEREMEYECEKLER

Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıya ilişkin, "Türkiye'nin bütünlüğüne, dirlik ve düzenimize pusu kuran teröristlerle onları suikasta azmettiren geri plandaki alçaklar, hiçbir zaman Türkiye'nin birliğine zarar veremeyecek, emellerine kavuşamayacak ve müstahak oldukları cezaya muhakkak çarptırılacaklardır." açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN "GEÇMİŞ OLSUN" TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konvoyu saldırıya uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Geçmiş olsun" dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu ise teşekkürlerini iletip, şu an bulunduğu durumu ve yaşananları Erdoğan'a anlattı.

İlgili Haberler



Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Erzincan Çaybaşı Güncel Haberler

title