Haberler

Kılıçdaroğlu'nun Arkasına Teneke Takılacağı Bir Sistem"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' hakkında yaptığı açıklamada, "Bu sistem kaybedenin arkasına bakmadan, hele Kılıçdaroğlu olursa arkasına teneke takılacağı sistemdir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' hakkında yaptığı açıklamada, "Bu sistem kaybedenin arkasına bakmadan, hele Kılıçdaroğlu olursa arkasına teneke takılacağı sistemdir" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 16 Nisan'da yapılacak olan 18 maddelik anayasa değişikliği için referandum çalışmalarını İstanbul'da katıldığı programlarla sürdürdü. Bu kapsamda Soylu, Esenyurt Belediyesi ve Esenyurtlu Karadenizliler Platformu'nun organize ettiği 'Hamsi Festivali'ne katıldı.

"ARKASINA TENEKE TAKILACAK"

Bakan Soylu festival alanında kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslendi. Gündeminde 16 Nisan halk oylaması ve terörle mücadele vardı. Öncelikle 'Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' hakkında açıklamalar yapan Süleyman Soylu yeni sistemin farklılıklarını da anlattı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu örnek göstererek, yeni sistemde seçimi kaybedenin istifa etmesi gerektiğini söyleyen Soylu, şöyle devam etti:

"Yüzde 25'i yüzde 50'ye çıkaracak. Çıkaramazsan ne olacak? Yallah. Haksız rekabet gibi olacak ama bir düşünün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir tarafta Cumhurbaşkanı adayı bir tarafta da Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı. Eğer kazanamazsa ne olacak? O sırça köşklerde oturmak yok, büyük büyük arabalarla gezmek yok, korumalar yok. Şimdi işin kolayını bulmuş. 600 tane delege ayarlamış biraz da başka işlere bulaşmış. Onlarla birlikte şimdi genel başkanlığını muhafaza ediyor. Bu sistem kaybedenin arkasına bakmadan, hele Kılıçdaroğlu olursa arkasına teneke takılacağı sistemdir."

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HARAM OLSUN"

Soylu ayrıca terörle mücadele noktasında gelinen durumu da anlattı. 30 farklı bölgede PKK ile mücadele edildiğini ifade eden Bakan Soylu, PKK'ya katılmak için dağlara çıkarılan çocukları hatırlattı. Mücadelenin sadece terörle değil aynı zamanda terörizmle de olduğunu vurgulayan Soylu, "Sadece teröristle mücadele etmiyoruz biz aynı zamanda terörizmle de mücadele yapıyoruz. O çocukları onların ellerine bırakamayız. 12, 13, 14 yaşındaki kız çocuklarını alıp her birinden bir terör makinesi imal edebilmek için dağlara götürüyorlardı. Annelerin elleri koynunda kalıyordu. O çocukları oraya götürüp taciz ediyorlardı. İnsan haklarından bahsediyorlar, kadın haklarından bahsediyorlar, süslü püslü kelimeler kullanıyorlar. Burada İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Eğer bundan sonra 12, 13, 14 yaşında analarının kucağında olması gereken, onların sevgisiyle büyümesi gereken çocukları dağa götürürlerse Allah şahittir bana İçişleri Bakanlığı haram olsun" şeklinde konuştu.

Festivalin selamlama konuşmalarında Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da halka seslendi. Önceki gün Hollanda'da yaşanan diplomatik kriz hakkında açıklamalarda bulunan Kadıoğlu, "Sevgili gençler sakın dünkü geceden etkilenmeyin. Bu çağdaş diye bize yutturulan batının son çırpınışıdır. Sizin ayak sesleriniz duyulmaya başlandı. Türkiye dirilmeye başladı, bunu görüyorlar" dedi.

(Serdal Altıntepe / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Esenyurt Belediyesi Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Soylu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title