Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Somalı Çocuklara Ziyaret

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Soma faciasında hayatını kaybeden bir madenci ile aynı madende çalışan bir başka madencinin sağlık sorunları bulunan çocuklarını, tedavi oldukları Başkent Üniversitesi Hastanesinde ziyaret ederek, "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soma faciasında hayatını kaybeden bir madenci ile aynı madende çalışan bir başka madencinin sağlık sorunları bulunan çocuklarını, tedavi oldukları Başkent Üniversitesi Hastanesinde ziyaret ederek, "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nu hastanenin girişinde CHP milletvekili ve Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Kurucu Rektörü Mehmet Haberal karşıladı. Haberal ile bir süre makam odasında görüşen Kılıçdaroğlu, daha sonra pediatri servisine giderek, tedavi gören çocukları ziyaret etti ve hekimlerden sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Soma faciasında hayatını kaybeden madencilerden Ahmet Ali Aslan'ın böbrek büyümesi ve bronşiyolit tedavisi gören bir yaşından küçük oğlu Mustafa Aslan'ı odasında ziyaret eden ve annesine "geçmiş olsun" dileklerinde bulunan Kılıçdaroğlu, çocuğun yaşının sordu ve annesine "hiç endişe etmemesini ve güvenli ellerde olduğunu" söyledi. Kılıçdaroğlu, "İnşallah, en kısa sürede sağlığına kavuşur, ondan sonra dönersiniz. Geçmiş olsun" dedi. Kılıçdaroğlu, kendisinden helallik isteyen anneye de "Helal olsun" dedi.

Küçük Mustafa'nın ablası ile de sohbet eden Kılıçdaroğlu, derslerinin nasıl olduğunu sordu ve "Kemal amcana söz var, matematik dersini de pekiyi yapacaksın, tamam mı?" diyerek kendisine söz vermesini istedi.

Soma'da olayın oluğu andan bir sonraki vardiyada görev alacak olan madenci Satılmış Cin'in kalp sorunu ve kafa büyümesi sorunu bulunan 7 aylık Mertcan Cin ile göz kayması nedeniyle incelenen 1.5 yaşındaki Tolga Erbay'ı da tedavi gördükleri odada ziyaret eden Kılıçdaroğlu, en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmaları temennisinde bulundu.

Bu ailelerle nasıl tanıştıkları hakkında da gazetecilere bilgi veren Kılıçdaroğlu, "Eşim Soma'yı ziyaret ettiği zaman, çocuklarla beraber olmuş ve onların tedavisi için ailelerin ricası olunca Başkent Üniversitesi Hastanesine getirdik. Bakılıyor. Sayın Haberal, yardımcı oluyor. İnşallah, bir an önce sağlıklarına kavuşurlar ve aileler huzur içinde Soma'ya geri dönmüş olur. En büyük arzumuz bu" dedi.

Diğer odalarda tedavi gören hastaları da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, hasta yakınları ile görüştü.

Pediatri servisinden ayrıldıktan sonra, hastanede tedavi gören Silifke CHP Meclis Üyesi Nail Trak'ı da odasında ziyaret etti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title