Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Hükümete "CHP Parayı Nereden Bulacak" Yanıtı

Güncelleme:

Hükümetin 'kaynak' tartışmalarına yanıt veren CHP lideri, "Söylüyorum, sen kaçak sarayına para bulurken, ayakkabı kutularının içine dolarları yerleştirirken kaynak nerede sormuyorsun" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de düzenlenen CHP mitinginde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hükümetin, 'kaynak' eleştirilerine cevap veren CHP lideri, "Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz dedik, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda. Vay efendim parayı nereden bulacaksınız, diye bağır bağır bağrıyorlar haftalardır. Televizyonda bunların adamları var. Onlar da çıkıyorlar, parayı CHP nereden bulacak. Söylüyorum. Sen kaçak sarayına para bulurken emekliye sıra gelince mi parayı nereden bulacaksın diyorsun? Ayakkabı kutularının içine dolarları yerleştirirken kaynak nerede sormuyorsun. Emekliye 2 maaş ikramiye verince mi aklına geliyor?" dedi.

Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanı Şimşek'in, "Özel sektörün kesesinden asgari ücreti ben bin 500 liraya çıkardım dediğiniz zaman; siz işçiye en büyük zulmü yapmış oluyorsunuz." sözlerine de sert yanıt verdi: Sen ayda 12-13 bin lira alırken bu devlete yük olmuyor mu?

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"BİZİM SÖZÜMÜZ SÖZDÜR"

"Bizim sözümüz sözdür, biz sözümüzde dururuz, biz söz verdik mi arkasında kapı gibi dururuz. 2015'in , 21. Yüzyılın Türkiye'si nasıl bir Türkiyedir, bunu sizin önünüze net bir şekilde sunmak istiyorum. 13 yıl önce yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediler, 6 milyon 200 bin işsiz, onların çocuklarının hiçbiri işsiz değil, kahvedeki Mehmet efendinin oğlu işsiz. Sosyal güvenlikten mahrum edilmiş yüzbinlerce işsiz, merdiven altlarında çalışıyor. Korkmuş ürkmüş bir iş dünyası, korkutulmuş bir medya. Bu manzara 2015in Türkiyesine yakışmıyor.

"MAZOTU 1,5 LİRA YAPACAĞIZ"

Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim, Almanya'da Fransa'da ne varsa, onu getireceğim, yine söylüyorum herkes duysun, hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz hiç kimsenin inancını sorgulamayacağız, insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızın üstünde yeri vardır. İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Sözüm söz, Edirne'de Trakya'da Van Hakkari de sözüm söz. Çiftçi için mazotu 1,5 lira yapacağız, sözüm söz.

"ELMASTA VERGİYİ SIFIRLIYORSUN, BEN DE KÖYLÜNÜN MAZOTUNDA SIFIRLAYACAĞIM"

Sen elmasta, yatta vergiyi sıfırlıyorsun, ben köylünün mazotunda sıfırlayacağım, ne farkı var? Emin olun sevgili Edirneliler, maliye nedir, ekonomi nedir, para nasıl toplanır bunu Türkiye'de on kişi biliyorsa, bunu bilenlerden biri benim. Ben bunu bilirim, köylüye mazotu 1,5 liraya veririm. Türkiye ile Hollanda'yı kıyaslayacağız. Hollanda Konya'dan küçük: yıllık tarım ürünü ihracatı 150 milyar dolardan fazla. Türkiye'nin tarım ihracatı 12 milyar dolardan az. Neyimiz eksik, hava mı biz de daha fazla, toprak mı bizde daha fazla eksik olan namuslu siyaset. İlk 100 günde yapacağım şey siyaseti kirlilikten arındırmak, bunu yapacağız.

"4 YILDA YOKSUL SAYISINI SIFIRA İNDİRECEĞİZ"

17 milyon yoksulumuz var. 12 yılda yoksulluğu sıfırlamadılar, yoksul sayısını artırdılar. 4 yılda yoksul sayısını sıfıra indireceğiz. Her ailenin asgari 720 lira maaşı olacak. Diğer gelişmiş ülkelerde hangi kurallar varsa onu Türkiye'ye getireceğiz. Her evde huzur her evde bereket olacak. 2015'in Türkiye'sinde hiçbir çocuk yatağa aç gitmeyecek.

"KAYNAĞI NEREDEN BULACAKSIN DİYORLAR, BEN NE YAPACAĞIM..."

12 yılda kredi kartı borçları olan 128 milyar dolar bankalara faiz ödedi. Bu borçların yüzde 80 faizini sileceğiz. Silemezsin demiyorlar, nasıl sileceksin kaynağı nereden bulacaksın diyorlar. 128 milyar doları alırken nasıl aldım diye sormuyorsun. Ben ne yapacağım, varlık yönetim şirketlerini kaldıracağım, bankalara diyeceğim sen 19 milyarı 2 milyara almıyor musun, gel kardeşim ben faizin yüzde 80'nini sileceğim. Birisi çıksın bu doğru değil desin, tüm örneklerini gösteririm. Böylece 5 milyon vatandaşımı rahatlatacağım. Bir başka konu da taşeron işçiler. 800 bin kişi taşeronda çalışıyor. Dedik ki bunların tamamını kadroya alacağım. Zaten devlet için çalışıyorlar. Ben aradaki köle tüccarını kaldıracağım. Devlete yük bu taşeron.

"SEN AYDA 12-13 BİN TL ALIRKEN..."

Maliye Bakanı diyor ki 'Asgari ücretin 1500 lira olması işçiye zulüm.' Sen ayda 12-13 bin lira alırken bu devlete yük olmuyor mu?"

"AYAKKABI KUTULARININ İÇİNE DOLARLARI YERLEŞTİRİRKEN KAYNAK NEREDE SORMUYORSUN"

Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramları için vaat ettiği birer maaş ikramiye sözünü yineleyen Kılıçdaroğlu, 'kaynak' tartışmalarına değinerek "Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz dedik, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda. Vay efendim parayı nereden bulacaksınız, diye bağır bağır bağrıyorlar haftalardır. Televizyonda bunların adamları var. Onlar da çıkıyorlar, parayı CHP nereden bulacak. Söylüyorum. Sen kaçak sarayına para bulurken emekliye sıra gelince mi parayı nereden bulacaksın diyorsun? Ayakkabı kutularının içine dolarları yerleştirirken kaynak nerede sormuyorsun. Emekliye 2 maaş ikramiye verince mi aklına geliyor? 2 milyon Suriyeli var. 5 milyar dolar para harcadılar. Hangi gerekçeyle Suriyeliler bizde? Oraya silah gönderenleri biz unutmadık. Oraya silah gönderirken kaynak var da emekliye gelince mi kaynak soruyorsun sen?" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Kurban Bayramı türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (449)

tugcenin askerimobilWeb@haberler.com:

kilicdaroglu tugce kazazin tirnagi bile olamaz

517
2
yanıtYanıtla
GÜÇLÜ TÜRKİYE:

Güçlü Türkiyeiçin CHP. Oyunuzu chp ye verin.

87
109
yanıtYanıtla
Son Samuray:

Japonya da bir laf var ''asalet ve zeka satin alinmaz, ya vardir yada yoktur''. Bu AKP ye oy verenleri ben anlamiyorum; milliyet, vatan, bayrak, gelecek vb yok ediliyor Tayyib, APO ve PPK sayesinde. Yolsuzluk belli zaten. . . Japonya bu sene sadece 11 multeci aldi. TR de 5, 6 milyon Arap vb multeci var. Burada Arap hayranligi yapan ve milleti Arap devleti gibi kul yapmak isteyen AKP ve yandas var. Bunlara sakin inanmayin. AKPnin programina baktim iyi degil. MHPnin ki biraz daha iyi, CHPnin programi en iyisi geldi. Birde ben ulusalci ve de Turanci olarak CHP diyorum. MHP de yeterli oy alirsa birlikte iyi olur. Ha Japonya da ATA ya hayran olan devletlerden birisi.

117
56
yanıtYanıtla
mtn:

uyanın artık arkadaşlar. . . takım tutar gibi parti tutmayın. son12 senede piyasada nakit kalmadı maaşı göremiyoruz çünkü borca gidiyor. . Rakamlar net. . 12 senede çaresiz kredi kartına krediye sarılmış halk. halkın tüketici kredisi ve kredi kartı borcu tam 52 kat artmış. İşsizlik rekorla açıklandı . OECD ülkeleri içinde gençlerde işsizlikte en kötü ülke olduk. . Kişi başı milli gelir tam 7 senedir yerinde sayıyor. Sanayi yatırım yok. . İhracat her ay düşüşle açıklanıyor. İcralar patlamış. rakama bakın 12 sene önce 8 milyon icra şimdi 22 milyonu aşmış. . Esnafa sayısı 10 yılda tam 461000 azalmış. . . .

120
28
yanıtYanıtla
Cemmet Hulusi.:

EY KEKO SEN NE KADAR YÜZSÜZ, UTANMAZ VE RİYAKAR BİR YARATIKSIN. BEN EMEKLİ BİR VATANDAŞIM. VERECEĞİM DEDİĞİN İKRAMİYELERİ BENİM YERİME AL, NE KADAR EDİYORSA EN KALİTELİSİNDEN KINA SİPARİŞİ VER VE EN MÜNASİP ŞEKİLDE KULLAN. SSK''YI BATIRDIN YETMEDİ, TERÖRİSTLERİ KAMU''YA DOLDURDUN YETMEDİ, KASET, ŞANTAJ, MONTAJ, YUMRUKÇULUK VE PENSİLVANYA. ALLAH SENİN İLLETİNDEN BENİM ŞANLI MİLLETİMİ KORUSUN. ALLAH''TAN KORK VE DÜŞ YAKAMIZDAN.

50
94
yanıtYanıtla
kubilay:

Hedef 2023 oylar AKP ye

75
67
yanıtYanıtla
fanatikmobilWeb@haberler.com:

kendiside inanmıyordur bizleri yanındaki keklerle karıştırdı

3
132
yanıtYanıtla
HknMobil-IOS:

Akepe nin foyası ortaya çıktı kemal kılıçdaroğlu geliyor nerenizi yırtarsanız yırtın bağırta bağırta geliyor hırsızlar kaçacak yer arasın

87
43
yanıtYanıtla
gor ve utanmobilWeb@haberler.com:

Chp seninleyiz iktidara geliyorsun

80
42
yanıtYanıtla
esas ataturkcumobilWeb@haberler.com:

kemal bey sizin sayenizde parti pkk sempatizanlarla doldu sebeb seninle ayni zihniyeteler oldugu icin, tunceli alevilerin cogu pkklya yakindir sende ayni yolda gidiyorsun, senin chpyi ataturksuzlestirmeye calisiyorsun ve komunist dusunceyi geri getirmeye calisiyorsun millet bunu goruyor allah size ve size yardim eden disguclere firsta vermesin AMIN

114
5
yanıtYanıtla
Tüm 449 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title