Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a T.C Göndermesi

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu, hükümetin T.C.'yi anayasadan çıkarmak istediğini, bunu yapamayacaklarını vurgulayarak, "T.C.laik, demokratik bir hukuk ülkesidir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin T.C.'yi anayasadan çıkarmak istediğini, ancak kendileri olduğu sürece bunu yapamayacaklarını vurgulayarak, "T.C. laik, demokratik bir hukuk ülkesidir. Erdoğan bazı illerde T.C. tabelalarının kaldırılmasına destek verdi.

Buradan Erdoğan'a soruyorum. Senin T.C. ile alıp veremediğin ne? Sorunun ne? Yine Erdoğan'a soruyorum. Seni bu T.C. bu demokrasi başbakan yapmadı mı? Sen başbakanlığını bu T.C.'ye borçlu değil misin? Soruyorum sen hangi ülkenin başbakanısın?" dedi.

Muğla ve ilçelerinde CHP'li belediyeler tarafından yapılan tesis ve düzenlemelerin açılışını yapmak için saat 10.00'da Milas-Bodrum Havalimanına gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çoşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Yakup Akkaya, Umut Oran ve Gökhan Günaydın'la gelen Kılıçdaroğlu'nu CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Muğla Milletvekilleri Tolga Çandar, Ömer Süha Aldan ve Nurettin Kurt, Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat, CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu, eski CHP Milletvekili Fevzi Topuz ile partililer, çiçeklerle karşıladı.

Yoğun izdiham nedeniyle havalimanının VIP bölümündeki 100 metrelik mesafeyi 15 dakikada güçlükle aşabilen Kılıçdaroğlu, anneleriyle birlikte kendisini karşılamaya gelen bebeklere yoğun ilgi gösterdi, kucağına alıp sevdi. Parti otobüsüne binen Kılıçdaroğlu yaklaşık 80 araçlık konvoy ile Milas'a hareket etti.

Milas Belediye Pazarı'nda kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, AK Parti Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yönettiği çözüm sürecine yüklendi. Demokraside belediye başkanlarının da başbakanların da hesap vermesi gerektiğini, aksi takdirde bunun adının demokrasi değil, dayatma olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Terör dediğimiz sorun tam 30 yıldır var. Bu sorunu çözerken hukuk dışına çıkamazsınız. Hukuk dışına çıkarak teröre çözüm bulamazsınız. Eğer hukuk dışına çıkarsanız bu yasal olmaktan çıkar, yasadışı olur. Türk milleti Türkiye Cumhuriyeti ve Kürt halklarıyla CHP'nin hiçbir sorunu olmadı olamaz. Bu kavramlarla da sorunumuz yok.

T.C.'yi anayasadan çıkarmak istiyorlar. CHP oldukça bunu yapamayacaklar, yaptırtmayacağız, Anayasa'nın ilk 4 maddesi bizim kırmızı çizgilerimizdir. Asla tartışılamaz. T.C. laik, demokratik bir hukuk ülkesidir. Erdoğan bazı illerde T.C. tabelalarının kaldırılmasına destek verdi.

Buradan Erdoğan'a soruyorum. Senin T.C. ile alıp veremediğin ne? Sorunun ne? Yine Erdoğan'a soruyorum. Seni bu T.C. bu demokrasi başbakan yapmadı mı? Sen başbakanlığını bu T.C.'ye borçlu değil misin? Soruyorum sen hangi ülkenin başbakanısın? Hadi 'Ben T.C.'nin başbakanıyım' de. Bu nedenle sandığa bölünmeden bir gideceğiz. Özgürlüklerini demokrasiyi Hasan Tahsin'lere ve sizlere borçlu bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz" dedi.

PEKİ ERDOĞAN KONUŞUYOR MU?

Çözüm süreci ile ilgili olarak CHP'nin neden konuşmadığının sürekli sorulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Peki Erdoğan konuşuyor mu? Masanın bir ucunda Apo, diğer ucunda Recep Tayyip Erdoğan var. Masanın bir ucunda AKP, diğer ucunda PKK var. Bunların hesabı Türkiye'nin bölünmesi üzerine. Ama asla buna güçleri yetmeyecek. CHP, bu yurttaş, buna izin vermeyecek. Masanın karşısındaki Apo konuşuyor.

Sen niye konuşmuyorsun Erdoğan? Dilini mi yuttun? Bu ülkedeki 76 milyon vatandaşı Apo'nun ağzına bakar hale getirdiler. Hiç utanmıyor musun? Hala niye konuşmuyorsun? Silahları orada bırakıp gidecekler diyor Erdoğan. Karşıdaki de 'yemezler' diyor. Yalancıdan başbakan olmaz sayın Milaslılar. Halkı kandıran adamdan, ülkenin çıkarlarını uluslararası alanda pazarlayan adamdan başbakan olmaz" dedi.

Konuşması sık sık 'Başbakan Kemal' tezahüratlarıyla kesilen ve boynuna takılan mor-beyaz renklerdeki Milasspor atkısı ile konuşan Kılıçdaroğlu, geçmişte DP, ANAP ve Ak Parti'ye oy verenlerin demokrasi, laiklik ve cumhuriyet konusunda CHP ile aynı düşüncede olduğunu belirterek, herkesi ilk seçimlerde CHP çatısı altında buluşmaya davet etti.

AKİL İNSANLAR

Akil İnsanlar Heyetleri konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Akil adamlara gelince... Erdoğan aklı sıra söyleyemediklerini akil adamlara söyletecek. Bir kere akil adam, aklını kiraya veren adam değildir. Akil adamlar gittikleri yerlerde vatandaşa, barışa ikna etmeye geldik diyorlar. Bu, vatandaşın aklı ile alay etmek etmektir. Sen vatandaşı barış diye ikna etmeye çalışacağına, Erdoğan seni niye gönderdi onu anlat. Erdoğan Apo ile yaptığı pazarlıkları millete anlatmak zorunda" dedi

ERTUĞRUL ÖZKÖK'Ü MUTLAKA OKUYUN

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün bugünkü yazısının mutlaka okunması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Tüm medyada yayınlanan ve cımbızla çıkartılan o dört cümleyi yakalayıp bugün tüm Türkiye'ye okuttu. Bu yazıyı mutlaka okuyun, pazarlığın boyutunu anlayın. Neymiş Erdoğan atomu parçalarmış. Onun şimdiki amacı ülkeyi bölmek parçalamak. Bu ülkeyi bölmeye ayrıştırmaya çalışan siyasi partiler ömrünü tamamlamış demektir. AKP dönemi bitmiştir. Haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız. AKP tarihin çöplüğüne atılacak" dedi.

KÜRSÜDEN CADDE AÇILIŞI YAPTI

Kılıçdarağlu konuşmasının bitiminde kürsüde Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve milletvekilleri ile birlikte gerilen kurdeleyi kesti ve Milas'ta Belediye tarafından yeni düzenlemeleri yapılan Cumhuriyet Caddesi, Ulusal Egemenlik Caddesi, Menteşe caddelerinin açılışını yaptı.

Kılıçdaroğlu, ardından yaklaşık 6 bin kişinin arasında bu üç caddede yürüdü. CHP liderinin yürüyüşü izdihama eden oldu. Bazı vatandaşlar yere düşerek ezilme tehlikesi geçirdi. CHP liderine ulaşamayan vatandaşlarla polisler arasında gergin anlar yaşandı. Kılıçdaroğlu caddede gördüğü çocukları sevdi. Yaşlıların ellerini öptü, küçüklerle hatıra fotoğrafı çektirdi, bir hayranının koluna dolmakalem ile imza attı. Kılıçdaroğlu ardından Yatağan İlçesi'nin Yeşilbağcılar beldesine hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Milas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title