Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye Sert Tepki: AK Parti'nin Koltuk Değneği

Güncelleme:

İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı seçilmesinden sonra açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli'yi sert sözlerle eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz'ın, MHP'nin kullandığı geçersiz oylarla TBMM Başkanı seçilmesine sert tepki gösterdi, "AKP ne zaman köşeye sıkışsa koltuk değneği, kurtarıcı hep belli." dedi.

Başkanlık seçimi sonrası Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

- MHP'nin bu tavrını bekliyor muydunuz?

Başından beri beklenen bir şeydi. Çünkü AKP ne zaman köşeye sıkışsa kurtarıcısı bellidir. Koltuk değneği bellidir. Onun için beklenen bir şeydi.

- Çıkan sonuç AK Parti-MHP koalisyonunun habercisi mi?

Onu bilemem. Kendi görüşmeleri var mıdır, yok mudur, bir yorum yapmak istemem.

- Meclis Başkanlığı ve koalisyon birlikteliği için uğraştınız. Bahçeli'nin tavrı engelledi mi?

Seçim sonrası oluşan atmosfer kan kaybetmiştir. Çünkü o atmosfer demokrasi istiyordu, tek parti istemiyordu, totaliter bir yönetim istemiyordu. Bugün o atmosferin ortaya çıkardığı bir aktör, totaliter yönetimden yana tavır koydu.

- Tarihi bir fırsat mı kaçtı?

Türkiye'nin normalleşmesi açısından tarihi bir fırsattı. Eski kısır siyasal anlayışlar... Türkiye'yi değil kendi geleceğini düşünen bir siyasi anlayıştan, içinde bulunduğu zor koşullardan Türkiye'yi çıkarmamız gerekirken; o zor koşulları daha da zorlaştıran bir siyaset anlayışı kabul edilemez. Bugün geldiğimiz nokta budur. Böyle bir siyaset anlayışı içine girilmiştir. Ama hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Biz CHP olarak bu ülkenin çıkarları neyi gerektiriyorsa daha güçlü bir demokrasi için mücadele edeceğiz. CHP, 24 saatte 24 kez karar değiştiren bir organ değildir. İlkelerimizi koyduk; o ilkelerin tamamı evrensel ilkelerdir. Düne kadar CHP aleyhine çok şey söylendi. Bugün CHP'nin ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

- Bahçeli'nin şahsınıza ve CHP'ye dönük gitgide sertleşen ifadeleri bugün de sürdü. Aynı zamanda okul arkadaşınız. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Onu Bahçeli'ye sormak lazım. Bu, farklı bir ruh hali içinde olduğunu gösteriyor Sayın Bahçeli'nin.

- Meclis Başkanlığı seçiminde MHP'nin ortaya koyduğu tavır nedeniyle AK Parti-CHP koalisyonu ihtimalinin çok zayıfladığı yorumlarına katılıyor musunuz?

Sayın Davutoğlu ile görüşmeden bir yorum yapmam doğru değil. Biz gayet açık, net koalisyon için ilkelerimizi belirledik. Davutoğlu ilkelerimizi benimserse elbette ki koalisyon olma ihtimali yüksektir ama benimsemezse bu koalisyonun olma olasılığı düşüktür. Bizim düşüncemiz gayet açık.

- Aday tercihinizin sonucu etkilediği, Baykal tercihinin isabetli olmadığı yorumlarına katılıyor musunuz?

Bu sonucun adayla bağlantısı yok.

- Üzgün müsünüz?

Seçim sonrası atmosferin olumsuz bir sürecin içine sokulması elbette bizi üzüyor.

- AKP Meclis Başkanlığı'nı kazanarak psikolojik üstünlüğü yeniden kazandı mı?

Ben onu söylemek istemiyorum. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Devlet Bahçeli Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500

Yorumlar (317)

YozgatmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sende hdp nin koltuk deyneğisin o zaman boş konuşma gundi biz sizi semioz

15
70
yanıtYanıtla
CemMobil-IOS:

Pkkya da sen değneklik et

26
45
yanıtYanıtla
chpkk:

sizde hdp, pkk ile birlesip akp yi kenara atmaya calistiniz, suanda ulkeyi yonetecek tek parti var oda ak parti, ak partiye her turlu iftirayi atiniz ama sadece akp musluman oldugunu icin sevmiyoruz demediniz cunku yureginiz yetmedi, . ulkeyi yukseltene niye yuklenirsiniz? demeki politikatan baska seyler var ''DIN'' yabancilar bile ulkeniz iyi gidiyor millet niye ayaklaniyor diyordu, gezide ulkemizi rezil etiniz dunyaya yuzbinlerce olasi turistleri urkutunuz gitiler daha sakin ulke sectiler

51
17
yanıtYanıtla
Avukat:

Devlet Bahceliyi Secim Meydanlarinda Dinledim Sözünün Arkasında Durmayan Kaypak Herif, Bizlerde AKP ye Vermesini cok İyi Biliyorduk, Ellerimiz Gözlerimiz Beynimiz Vardı Tek Derdimiz AKP nin yaptıklari yanında Kar Kalmamasıydı, Ama Bundan Boyle Sana Oy Yok. .

43
23
yanıtYanıtla
alpermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sen de hdp nin bastonusun cjp

24
31
yanıtYanıtla
Oyum chpye:

Kılıçtar oğlu sen adamsın adam

38
9
yanıtYanıtla
Akp mhp yola devam.mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Akpliler olarak akp mhp birleşsin istiyoruz başka parti istemiyoruz .

38
5
yanıtYanıtla
Tt:

CHP''de onlardan geri kalmadı CHP AKP hdp MHP çacık çıkmaz dördünden

yanıt0
yanıt1
chp-hdp ortaklığı:

bi saçmalamayın eğer gerçekten sizin dediğiniz gibi olsaydı şuanda chp- hdp kolkola olmazdı. hdp chp nin değil akp nin meclis başkanını desteklerdi. kimin ne olduğu bariz ortadayken milleti kandırmaya çalışmayın

yanıt0
yanıt1
Fanatik Taraftar akpliler.mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Akp mhp birleşibirleşipti kurulsun istiyoruz yoksa chp hazır bekliyor akpliler olarak hayır diyoruz akp mhp yola devam.

40
2
yanıtYanıtla
Tüm 317 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title