Haberler

"Saldırganın Nasıl Geldiği, Toplantı Yerini Nasıl Bildiği Araştırmalı"

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Toprak, "Saldırganın oraya nasıl geldiği, toplantı saatini ve yerini nasıl bildiği araştırmalıdır." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ayakkabılı saldırıyı gerçekleştiren kişinin toplantı yeri ve saatini nasıl öğrendiğinin araştırılması gerektiğini belirtti.

Toprak, yazılı açıklamasında, bugün Kılıçdaroğlu'na yönelik çirkin bir protesto gerçekleştirildiğini ifade etti.

"Kardeşimin yönetici olarak çalıştığı firmayla bağlantı kurularak saldırının benimle ilişkilendirilmesi saldırının amacını ortaya koymaktadır" açıklamasında bulunan Toprak, saldırıyı gerçekleştiren kişinin babasının, kardeşinin yönetici olduğu firmanın bir çalışanı olmadığını saldırıdan sonra öğrendiğini ifade etti.

Bu bilgilerin servis edilmesinin kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu değerlendiren Toprak, şunları kaydetti:

"Saldırganın oraya nasıl geldiği, toplantı saatini ve yerini nasıl bildiği araştırmalıdır. Saldırganın uzun bir süre bekledikten sonra basın mensuplarıyla birlikte içeri girmesi ve eylemi gerçekleştirdikten hemen sonra yakalanır yakalanmaz benim adımı bağırarak sürekli olarak dile getirmesi bu saldırının amacının ne olduğunu ortaya koymaktadır. TBMM'deki ve Genel Merkezdeki iletişim bilgilerim herkesçe bilinirken bana ulaşma, sorununu benle paylaşma çabası içine girmeden Genel Başkanımıza saldırması açık ve alçak bir provokasyondur. Bu saldırı bir süredir şahsımı hedef alan ama bunun da ötesinde Genel Başkanımızı ve partimizi yıpratmaya dönük planlı bir kampanyanın parçasıdır. Hiçbir güç genel başkanımızı ve partimizi yıpratamayacaktır. Kimsenin gücü buna yetmeyecektir."

-Firmadan da açıklama yapıldı

Öte yandan söz konusu Çevkim firması da Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını ve nefretle kınadıklarını bildirdi.

Firmadan yapılan yazılı açıklamada, saldırının demokrasiye, ifade özgürlüğüne ve temel insan haklarına yönelik olduğu savunuldu.

Açıklamada, şu ifadele yer verildi:

"Saldırıyı gerçekleştiren kişinin babasının firmamızla hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Farklı bir firmanın elemanı olarak çalışmış ve bir takım mağduriyetlere uğradığını ifade ederek bizden yardım talep etmiştir. Bunun dışında hiçbir ilişki söz konusu olmamıştır. Bu provokasyon eylemi başta firmamız olmak üzere farklı kişileri töhmet altında bırakmak için gerçekleştirilmiştir. Bunun bütün boyutlarıyla açığa çıkarılması demokrasimizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Saldırının bizim ve bizimle birlikte farklı kurum ve kişilere bağlanması ve bunun hemen saldırı sonrasında servis edilmesi oldukça manidardır. Saldırı nedeniyle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve bütün CHP'lilere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Kılıçdaroğlu, emeklilerin sorunlarına ilişkin bir otelde düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yaptığı sırada Yunus Emrah S'nin ayakkabılı saldırısına maruz kalmıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan Toprak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title