Haberler

Hikmet Akpınar, Kılıçdaroğlu'na Yapılan Saldırıyı Kınadı

Güncelleme:

CHP Çankaya İlçe Gençlik Kolu Başkanı Hikmet Akpınar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırıy kınadı.

CHP Çankaya İlçe Gençlik Kolu Başkanı Hikmet Akpınar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırıya ilişkin, "Hayatında bir karıncayı incitmekten korkan Genel Başkanımıza yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

Akpınar, parti genel merkezi önünde yaptığı basın açıklamasında, saldırının, siyaseti gerginleştirmek ve gerginlikten çıkar sağlamayı amaçlayan kişi ve gruplarca gerçekleştirildiğini ifade etti.

Hiçbir faşist yumruğun CHP'yi yıkamayacağını ve korkutamayacağını söyleyen Akpınar, açıklamasında, " Türkiye'nin toplumun her zamankinden daha fazla huzura ihtiyaç duyduğu bir dönemde, hayatında bir karıncayı incitmekten korkan Genel Başkanımıza yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırı, demokrasi ve milli iradeye yöneliktir. Parlamento tarihinde ilk kez bir genel başkana yönelik saldırı oldu. Soruşturmanın bir an önce yapılmasını ve özellikle bu saldırının perde arkasındaki güçlerin bir an önce ortaya çıkarılıp yargıya sevk edilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

-"Kılıçdaroğlu'na kendimi siper ettim"

Öte yandan, saldırının ardından yapılan bazı haberlerde şüpheli olarak adı geçen Dönüş Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çıkan haberlere çok üzüldüğünü belirtti.

Saldırı esnasında Kılıçdaroğlu'nun yanında bulunduğunu ve sohbet ettiklerini bildiren Gürbüz, yaşananları şöyle anlattı:

"Saldırgan Genel Başkanımıza doğru yumruk atınca, arbede sırasında en yakınında ben olduğunu için kendimi siper ettim. Yalnız o sırada en üstte ben gözüktüğüm için bütün ulusal medyada ilk çıkan haberlerde 'saldırgan Kayseri Develi nüfusuna kayıtlı Dönüş Gürbüz'dür' diye haberler geçti. Şahsım adına çok üzüldüm çünkü bu parti savaş meydanlarında kurulmuştur, biz 90 yıllık çınarın filizleriyiz. Özellikle Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunda oturan bir kişiye, kim olursa olsun, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, yapılan her saldırıya biz kendimizi siper ederiz. CHP'nin ve Genel Başkanımızın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yoluna canımız da başımız da feda olur."

-kılıçdaroğluna yumruklu saldırı

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Çankaya Akpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title