Haberler

Kılıçdaroğlu'na "Bozkurt İşareti" Tepkisi

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı bozkurt işareti üzerinden yüklendi.

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı bozkurt işareti üzerinden yüklendi. Tuncel, "Dersim'de, 'Barış süreci kimsenin tekelinde değil. Biz iktidara gelirsek Kürt sorununu çözeceğiz' dedi. Ama aynı Kılıçdaroğlu Ankara'ya gitti kurt işareti yaptı şaştı. Demek ki Dersimliliği Dersim sınırlarına kadardı" dedi.

İzmir'de BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımı ile Nevruz Bayramı kutlaması yapıldı. Buca Akıncılar'da yapılan kutlamada Demirtaş'ın yanı sıra Halkların Demokratik Kongresi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım da hazır bulundu. Demirtaş konuşmasına Kürtçe selamlamada bulunarak başladı. İktidar dahil olmak üzere muhalefet partilerinin düzenledikleri mitinglerde seçim vaatleri arasında alt yapı yatırımları olduğunu belirten Demirtaş, BDP ve HDP'nin bir müteahhit partisi olmadığını söyleyerek, "Her şeyden önce bir müteahhit partisi değiliz. AK Partililer, CHP'liler ve MHP'liler meydanlarda ne anlatıyorlar, 'kanal yapacağız, yol yapacağız, kaldırım yapacağız' diyorlar. Başka da proje yok. Eğer ki belediyecilik sadece yol yapmak, kanal yapmak, kanalizasyon yapmaksa seçim yapmaya gerek yok; bir müteahhit şirkete verelim. Onlar daha iyi yapar. Biz yol, kanalizasyon, kaldırım yapmayacağız; kentimizi de kendimizi de kendimiz yönetecek şekilde demokrasi, barış inşa edeceğiz. Ama bunların hiçbirinin barış projesi yok" dedi.

"TEK PARTİ ALTINDA TOPLANIN"

Demirtaş, AK Parti, CHP ve MHP'nin birbirinden farksız olduğunu öne sürdü. Söz konusu üç partinin bir araya gelerek tek parti çatı altında toplanması önerisinde bulunan Demirtaş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Başbakan bizimle ilgili ne düşünüyorsa onlar da aynını düşünüyor. CHP'nin bizim için MHP den farkı yok. AK Parti'nin CHP'den farkı yok. İnanın ki hepsi gericilikte tekçilikte uzlaşmış durumdalar. Bunların hepsi tekliye tekliye tek partiye dönüşecekler. Bunlar üç parti kurarak boş yere masraf yapıyorlar tek partide buluşsunlar. Birbirinin işaretini yapıyorlar. Hangisi MHP'li hangisi CHP'li hangisi AK Parti'li çok da belli değil. Hepsi aynı. Madem öyle parayı boşa harcamayın. Üç ayrı parti kurmayın. Tek bir partide birleşin. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli Tayyip'in yardımcısı olsun. Gülen'i de getirin Diyanet'ten sorumlu bakan yapın. Siz sağ biz selamet. Bunların arasındaki kavgaya bunların arasındaki savaşa aldanmayın. Yarın birleşirler."

"EN AZ ÜÇ VEKİL HEDEFİ"

Hükümetin ve muhalefet partilerinin İzmir'deki adaylarına dikkat çeken Demirtaş, partilerin birlikte hareket ettiklerini ileri sürerek şöyle konuştu:

" İzmir'de adaylarına bakın; asla bu şehirde yaşayan bütün kimliklerin, inançların, farklı kesimlerin asla adı geçmez. Varsa yoksa burada Alevi'ye, Kürt'e İzmir'i nasıl dar ederim? Nasıl zindan ederim? anlayışı var. Bunların hepsinin hedefi şu, bunları İzmir'den nasıl kaçırtırız? İzmir'de AK Parti, CHP ve MHP el ele vermiş bu şehirde Kürt'ü nasıl geri göndeririz? Geriye göçü nasıl yaparız? Buraları nasıl dar ederiz? Onlar bunun hesabını yapıyorlar. Ama sizler bu şehirde ırkçılık yapan, bu şehirde tekçilik yapanların provokasyonlarına gelmeyin. Unutmayın ki İzmir, İzmir'de yaşayan herkesindir. İzmir kimsenin babasının tapulu malı değildir. Sizler de İzmir'in sahibisiniz. Asli unsursunuz. Provokasyonlara gelmeyin. Kanmayın ama seçimde de oyunuza sahip çıkın. Elbette genel seçimlere kadar hedefimiz İzmir'de en az 3 HDP'li vekil çıkarmak olmalı. Bunun için gücümüz var."

SEBAHAT TUNCEL

Programda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı bozkurt işareti üzerinden yüklendi. Tuncel, "CHP Lideri Kılıçdaroğlu geçen gün Dersim'deydi. Orada dedi ki, 'Barış süreci kimsenin tekelinde değil. Biz iktidara gelirsek Kürt sorununu çözeceğiz.' Ama aynı Kılıçdaroğlu Ankara'ya gitti kurt işareti yaptı şaştı. Demek ki Dersimliliği Dersim sınırlarına kadardı" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na eleştirilerini sürdüren Tuncel, "CHP'nin derdi Kürt sorununu çözmek için değil. Dün bir gazeteci sormuş, 'Kürt sorunu için ne düşünüyorsunuz?' Kılıçdaroğlu da; 'Benim 17 maddem var. Bunu gerçekleştireceğim' Bakıyorsunuz 17 maddeye hiçbir şey. CHP bugüne kadar Kürt raporu ile idare ediyordu. Şimdi 17 madde. Bu 17 madde ile olmaz Kılıçdaroğlu. Daha cesur adımlar atacak mısın? Kemal Kılıçdaroğlu devrimcilik öyle kolay değil, bedel ödemeyi gerektirir. Devrimciler işkence tezgahlarında asla onurlarından vazgeçmediler. Sen bir de Dersimliyim diyorsun. Dön bir de Sakine Cansız'a bak. Nasıl da onuru için direndi" diye konuştu.

"BARIŞ BOYNUMUZUN BORCU"

17 ve 25 Aralık operasyonları sonrasında yaşanan gelişmeler sonrasında çözüm sürecine ilişkin de değerlendirmede bulunan Tuncel şöyle konuştu:

"Artık barış sürecini geliştirmek bizim boynumuzun borcudur. Bunu kiminle yapacağız? AK Parti ya da CHP ile değil. Kiminle? Sizlerle, halkımızla yapacağız. Eğer bugün özgürce konuşabiliyorsak bu devletin yaklaşımları ile değil. Devlet her zaman Kürt halkının, devrimcilerin, sosyalistlerin sesini kısmak ve boğmak istedi. Bu da direnen bedel ödeyen halkımız sayesindedir."

"KARS'TAKİ SALDIRIYI İYİ YORUMLAYIN"

Tuncel, geçen günlerde Kars TÜİK Bölge Müdürlüğü'nde 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırının iyi yorumlanması gerektiğini aktararak, "Biz bu halkalara söz verdik bir daha savaş olmasın ayrımcılık olmasın diye. Bakın ırkçılık ne hale getiriyor. Kars'ta yaşananlara bakın. Irkçılığa, mobbinge uğrayan bir kişi 7 kişiyi öldürdü. Bu sadece o vatandaşın sorunu mu? İzmir'deyiz işte. Halkalara düşmanlık edenlerle yan yana durmayacağız" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Selahattin Demirtaş Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title