Haberler

Kılıçdaroğlu: Muharrem İnce'yi Tasfiye Etmeyeceğiz

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa aday olan Muharrem İnce'nin partiden tasfiye edilmeyeceğini söyledi. Mehmet Bekaroğlu için "CHP'ye gelmesini isterim" diyen Kılıçdaroğlu, "Mustafa Sarıgül partimizin üyesi, yönetici kadroda olabilir" diye konuştu.

CHP Lideri konuk olduğu televizyon programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Köşk seçimleri sonrası kendisini istifaya davet eden muhalif isimlerin partiden tasfiye edilmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, kurultaydan sonra partinin yetkili organlarının aldığı kararların aleyhine açıklamalar yapanlara acımayacağını, CHP'yle yollarını ayıracaklarını kaydetti.

"MUHARREM İNCE TASFİYE EDİLMEYECEK"

"Muharrem İnce'nin önümüzdeki süreçte tasfiyesi söz konusu olur mu" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Hayır. Niye tasfiye edelim? Ben, geçmişte de genel başkanlığa aday olmuş pek çok arkadaşla çalıştım. Hatta bunların pek çoğu merkez yönetim kurulu üyesi" karşılığını verdi.

"BEKAROĞLU İL GÖRÜŞMEMİZ OLDU"

"Nasıl bir CHP göreceğiz bundan sonra" sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu, sorunlara odaklanmış, halka güven veren, farklı seslerin değil ortak sesin çıktığı bir CHP'nin olacağını anlattı. Kılıçdaroğlu, "Mehmet Bekaroğlu'nu davet ettiniz mi" sorusuna da "Bekaroğlu ile görüşmemiz oldu. Gelmesini isterim. Henüz kararını bildirmedi" yanıtını verdi.

"Mansur Yavaş'ı CHP yönetiminde görür müyüz" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, Yavaş'ın başarılı bir grafiğinin bulunduğunu, CHP'de olmasının güzel olacağını ifade etti.

"İHSANOĞLU'NUN SİYASETE GİRMESİ İYİ OLUR"

"Ekmeleddin İhsanoğlu'nu CHP siyasetinde yer vermeyi düşünür müsünüz" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Bence siyasete girmesi çok iyi olur, siyasetin düzeyi açısından" karşılığını verdi.

"Bekaroğlu'ndan sonra, Gezi olaylarında adı sıkça öne çıkan İhsan Eliaçık gibi isimlerin de partiye davet edildiği haberleri geldi. CHP sağa kayıyor yorumları yapılırken, bu kişilerin daveti bu yorumları güçlendirmiyor mu" sorusunu, Kılıçdaroğlu, şöyle yanıtladı: "Bazı haberleri ben de gazeteden okuyorum ve bazen de şaşkınlıkla okuyorum. Çıkan isimler var, benim görüştüğüm var. Bunların çoğu doğru değil. İhsan Beyle konuşmadık hiçbir zaman, hele siyaseti hiç konuşmadık. Çok az, bir veya iki kez belki bir yerde karşılaşmışızdır. İhsan Beye haksızlık etmiş oluruz. Siyaseti düşünüyor mu düşünmüyor mu onu bile bilmiyorum."

Mehmet Bekaroğlu'nun "sağ tandanslı" olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "CHP niye sağa kaysın ki? CHP'nin yeri, konumu, programı, tüzüğü belli. Sağdan bir kişinin CHP'ye gelmesiyle CHP niye sağa kaysın ki? Gelen bütün arkadaşlarımız CHP'nin tüzüğünü, programını okuyorlar, kabul ediyorlar, geliyorlar" dedi.

"SARIGÜL YÖNETİCİ KADRODA OLABİLİR"

"Mustafa Sarıgül'ü ileride "A" takımında görür müyüz" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Sarıgül partimizin üyesi, yönetici kadroda olabilir, herhangi bir sorun yok" yanıtını verdi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Bekaroğlu Mustafa Sarıgül Muharrem İnce Politika Haberler

500

Yorumlar (9)

bir kısım chp lim@m.m:

Niye tasfiye edelim ki usulüne uydurur oyle gondeririz...o kadar kerizmiyiz....

13
2
yanıtYanıtla
s özkan:

kumda hukmet çıkmaz çıksa çıksa bıracı çıkar bın sene daha kalsalar hukmet olamazlar

9
2
yanıtYanıtla
Özer Öz.:

Hele bir dokunmaya kalksın Muharrem İnceye. . . işte O zaman görür Vatan ve CHP sevdalılarının hışmını.

7
3
yanıtYanıtla
İPEK:

BEKAROĞLUDA CHP YE GEÇERSE PROFÖSÖRLÜĞÜNE YAZIK İNSANLIĞINA YAZIK

8
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

CHP Seçmeni senden Memnunsa Mesele yokda, Defalarca Seçime giripde Kaybeden biri olarak halen O koltuğu bırakmıyor olman Vatan sevgisinden mi ? Koltuk sevgisinden mi ?

5
0
yanıtYanıtla
..SERHAT LI..:

BAŞARISIZ MAL Ke-MAL NE KADAR YUZSUZSUN. . .

4
1
yanıtYanıtla
Galcim buse:

Hoop parti kılçtaroğlunun malı değil, ince gelecek ince hesaplar yapacak.

3
2
yanıtYanıtla
vatansever80:

neden tasfiye edecekmişsiniz dogruları söyledigi içinmi herkeste biliyorki akp yi sizin politikalarınız iktidarda tutuyor size verilen göreviniz bitmedende siz gitmeyeceksiniz

4
1
yanıtYanıtla
AH BAŞKANIMIZ (:

Sayın Kılıçdaroğlu değerin bilinmedi, kendi dostların sattı seni, kılıçdaroğlu giderse ben oy vermem arkadaş.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title