Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: Milleti Tekmelettin Nasıl Milletin Adamı Oluyorsun

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin Bey'i inşallah Cumhurbaşkanı seçeceğiz ve huzurlu bir Türkiye'nin yolunu açacağız." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin Bey'i inşallah cumhurbaşkanı seçeceğiz ve huzurlu bir Türkiye'nin yolunu açacağız" dedi.

Malatya'nın Hekimhan ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, belediye binası önünde vatandaşlara seslendi.

İlçeye bir sonraki ziyaretinde başbakan olarak gelmeyi temenni eden Kılıçdaroğlu, ülkeyi ve ülke insanını sevdiğini, insanlar arasında ayrım yapmadığını söyledi.

Ayrılık gayrılık yapmadığını, bu topraklarda yaşayan ve aynı havayı teneffüs eden bütün insanları baş tacı ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, vatandaşı ayırmadığını, kul hakkı yemediğini ve iman edebiyatı yapmadığını ifade etti.

Kim haksızlık yaptıysa, kim kul hakkı yediyse onun üzerine kararlılıkla sonuna kadar gideceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bize güzel bir Türkiye bıraktı. Bizim görevimiz, çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak. Daha uygar bir Türkiye, herkesin karnının doyduğu bir Türkiye, herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye, istediğimiz bu. Şimdi ayın 10'u gelecek, sandığa gideceğiz. Önce, sandığa gitmeye söz mü? Güzel, birinci bölümü hallettik. İkinci bölüm, sandığa giderken kime oy vereceğiz diye düşüneceğiz. Bir, cumhurbaşkanı seçeceğimiz kişinin tarafsız olması lazım. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olması, anlaşıyor muyuz? Güzel. Cumhurbaşkanı dediğimiz kişinin alnının temiz olması lazım, boğazından aşağıya haram lokma inmemesi lazım, anlaştık mı? Üç, cumhurbaşkanı dediğimiz kişinin, öyle sabah, öğle, akşam, ikindi sürekli konuşan, bağıran birisi değil, az ve öz konuşan, halkı kucaklayan, konuşurken huzur veren birisi olması lazım. Anlaştık mı? Yani, bu topraklar bereketli topraklardır. Bu topraklarda neyi ekerseniz onu biçersiniz. Gelin hep beraber barışı ekelim, huzur ekelim, birliği ekelim, dirliği ekelim, kardeşliği ekelim, 'ekmek için Eklemeleddin' diyelim. Bunda da anlaştık mı? Eyvallah."

Hekimhan halkının 30 Mart'taki yerel seçimde güzel bir karar verdiğini ve CHP'nin adayı Aliseydi Millioğulları'nı belediye başkanı seçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, Millioğulları'nın, oy versin vermesin bütün vatandaşlara kucak açacağını, herkese hizmet götüreceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos'ta güzel bir şey yapacaklarını belirterek, "İnşallah 10 Ağustos'ta güzel bir şey yapacağız. İnşallah bu ülkeye huzuru getirecek olan, barışı getirecek olan, kavgadan uzak, kardeşçe yaşayacağımız bir Türkiye için ilk adımı atacağız. Ekmeleddin Bey'i inşallah cumhurbaşkanı seçeceğiz ve huzurlu bir Türkiye'nin yolunu açacağız" dedi.

- "Milletin adamı, Ekmeleddin İhsanoğlu"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Efendim, benim yolum uzun, ben çalışıyorum, siz de çalışacaksınız, her yurttaşı ikna edeceksiniz. Kardeşim, sen tarafsız bir cumhurbaşkanı mı istiyorsun, Ekmeleddin Bey tarafsız. Bakın üçüne, üç aday var. Kim tarafsız, bir kişi. Bir partinin üyesi mi? Hayır. CHP'li mi? Hayır. MHP'li mi? Hayır. Demokrat Partili mi? Hayır. Saadet Partili mi? Hayır. Kimin adamı? Milletin adamı, Ekmeleddin İhsanoğlu. O, diyor ki tabela asmış milletin adamı diyor. Yav sen daha düne kadar milleti tokatlıyordun. Nasıl milletin adamı oldun. Milleti soydun, nasıl milletin adamı oluyorsun. Milleti tekmelettin, nasıl milletin adamı oluyorsun. Unutmayın, o, derin devletin adamıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Hekimhan Malatya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title