Haberler

Kılıçdaroğlu: Koşullar Ne Kadar Çetin Olursa Olsun Cumhuriyetimize Sahip Çıkacağız

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir'a II. İnönü Zaferi'nin 95. Yıldönümü nedeniyle mektup gönderdi. Kılıçdaroğlu mektubunda, "Milletin kahramanlığının eseri, özgür, barış ve huzur içerisinde hep birlikte yaşama iradesinin simgesi olan Cumhuriyetimizi korumak için bugün de aynı azim ve kararlılığa sahibiz. Koşullar ne kadar çetin olursa olsun ülkemizin her yanında savaşan kahraman atalarımızın özgürlük sevdası ve birlikte yaşama ülküsüyle dolu olarak Cumhuriyetimize sahip çıkacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir'a II. İnönü Zaferi'nin 95. Yıldönümü nedeniyle gönderdiği mektup şu şekilde: "Sayın Vali, İkinci İnönü Savaşı dolayısıyla ilimizde düzenlenen törenlere yoğun programım nedeniyle katılamamaktan büyük bir üzüntü duyuyor, nazik davetiniz için teşekkür ediyorum. Büyük Atatürk İkinci İnönü Savaşı'nı sadece düşmanın değil, milletimizin makus talihinin de yenildiği bir zafer olarak tanımlar. Bu zaferle milletimiz yüzyılı aşkın bir süredir devam eden talihsizlik ve felaketlerle dolu bir döneme son vermiş, cephede kazanılan askeri başarı ile yeni bir şahlanış ve ilerleme dönemi içerisine girmiştir. Tarihçiler bu zaferin yalnız bizim halkımızın tarihi açısından değil, dünyadaki tüm mazlum milletlerin tarihi açısından da büyük bir önemi olduğunu ifade etmektedir. Emperyalizmin sürdürdüğü sınırsız yayılmacılık bu zafer ile bir duvara çarpmış, dünyanın her tarafında mazlum milletler özgür ve bağımsız bir şekilde yaşayabilme umudunu canlı bir şekilde hissetmiştir.

KOŞULLAR NE KADAR ÇETİN OLURSA OLSUN CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

İkinci İnönü Savaşı'nın bir diğer önemli sonucu da bu zaferle Cumhuriyet'e giden yolun açılmış olmasıdır. Kendi ülkesi üzerinde özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamak isteyen halkımız gösterdiği emsalsiz kahramanlık ile bu zaferi kazanmış, bu topraklar üzerindeki iradesini en açık şekilde göstermiştir. Milletin kahramanlığının eseri, özgür, barış ve huzur içerisinde hep birlikte yaşama iradesinin simgesi olan Cumhuriyetimizi korumak için bugün de aynı azim ve kararlılığa sahibiz. Koşullar ne kadar çetin olursa olsun ülkemizin her yanında savaşan kahraman atalarımızın özgürlük sevdası ve birlikte yaşama ülküsüyle dolu olarak Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Bu kadar büyük fedakarlıklarla bu güzel ülkeyi kazanan halkımız birlik ve beraberliğine yönelen tehditleri ezecek güce de, özgürlüğünü gasp etmek isteyen gafillere ders verecek kudrete de sahiptir. Anayasada ifadesini bulan laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ilkeleri bütün engelleri aşacak, çağdaş uygarlık seviyesinin dahi üstüne çıkacak ışığı bize sunmaktadır. Bu ülkenin kurucularına, aziz şehit ve gazilerimize karşı borcumuz hedefe ulaşmak, bu ülkeyi hak ettiği düzeye çıkarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz gazilerimize şükranlarımı sunuyor, demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren bütün vatandaşlarımızı minnetle yad ediyor, nezdinizde halkımıza Cumhuriyetin aydınlığı altında huzur ve barış dolu günler diliyorum. Saygılarımla." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu İsmet İnönü Eskişehir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
title