Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: IŞİD'e Silahları Erdoğan Gönderdi

Güncelleme:

Seçim çalışmaları kapsamında çeşitli ilçelerde parti otobüsünden vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu Bostancı'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Seçim çalışmaları kapsamında çeşitli ilçelerde parti otobüsünden vatandaşları selamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bostancı'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ABD jetlerinin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne yönelik hava saldırılarıyla ilgili bir soruyu Kılıçdaroğlu, "IŞİD'in 49 vatandaşımızı rehin aldığını biliyoruz. Musul Başkonsolosluğu önünde Türk bayrağının indirdiğini de biliyoruz. Dolayısıyla terör dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde kabul edilemez. Teröre karşı ortak tepki vermek zorundayız. Ancak hükümet IŞİD terörüne karşı bir tepki vermiyor, vermek de istemiyor. Çünkü IŞİD'in elindeki silahları Erdoğan gönderdi, kendi elindeki silahları gönderdi. IŞİD aldı bu silahlarla konsolosluğumuzda çalışan vatandaşlarımızı rehin aldı. Bu tabloyu bütün yurttaşlarımızın görmesini istiyorum" diye yanıtladı.

"HERHALDE BU KEZ KEDİ TRAFOYA GİRMEYECEK BAŞKA BİR ŞEY OLACAK"

Bir gazetecinin "İçişleri Bakanlığı'nın il emniyet müdürlüklerine gönderdiği bir yazıyla seçim günü Cihan Haber Ajansı'nın sandık başlarında engelleneceği söyleniyor. Bunun seçimin şeffaflığı açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir soruya Kılıçdaroğlu, "Bir haber ajansının seçim sonuçlarını izlemesi kadar doğal bir şey olamaz. Ancak siz bir haber ajansını seçim sandıklarının bulunduğu ortamlara 'girmesin' diyorsanız o zaman siz orada bazı numaralar çekiyorsunuz demektir. Bir haber ajansının tek görevi vardır toplumu aydınlatmaktır. Aldığı bilgiyi süratle topluma aktarmaktır. Ancak siz bir haber ajansını özellikle yasaklamaya kalkarsanız bu doğru değildir. Buna tepki vermemiz lazım. Buna sadece CHP'nin toplumun tüm dinamik unsurlarının tepki vermesi gerekir. Bir ülkede siyasal iktidar haber ajanslarını yasaklamaya kalkıyorsa orada demokrasiden söz etmek mümkün değildir" şeklinde yanıtladı.

Haber ajanslarının seçimleri takip etmesinin yasaklanmasının seçimin şeffaflığına gölge düşürdüğünü de sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, "Herhalde bu kez kedi trafoya girmeyecek başka bir şey olacak" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamalardan sonra programına kaldığı yerden devam etti. Kılıçdaroğlu, seçim otobüsünden Bağdat Caddesi'nde vatandaşları selamlamaya devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Musul Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title