Haberler

Kılıçdaroğlu: İnşallah Başbakan da Olacağım

Güncelleme:

Ardahan'da çoşkulu kalbalık tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu "Başbakan Kemal" sloganlarına "İnşallah o da olacak" şeklinde karşılık verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dünyada hangi başbakanın oğlunun evinden 1 milyar dolar nakit para olur? 17 Aralık günü neyin olduğunu, neyin bittiğini artık Türkiye öğrendi. Sadece Türkiye değil bütün dünya öğrendi" dedi.

"ARDAHAN'DA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

Kars'tan karayoluyla Ardahan'a gelen Kılıçdaroğlu, PTT Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, partililerin "Başbakan Kemal" diye slogan atması üzerine, "İnşallah o da olacak. Sizin desteğinizle halkın gücüyle bu ülkeye barış getirmek için, bu ülkeye huzur getirmek için herkes alın terinin karşılığını alsın diye, inşallah bir gün buraya başbakan olarak geleceğim. Ardahan'da olmaktan, sizinle birlikte olmaktan gurur duyuyorum, onur duyuyorum" diye konuştu.

Ardahan'ın bölge olarak da iklim olarak da Doğu Anadolu'nun çok müstesna bir kenti olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, gerçekten bereketli toprakları, çalışkan insanları olduğunu ama sadece Ardahan değil, Türkiye'nin işsizlik sorununu aşamadığını söyledi.

"12 YILDIR CEPLERİNİ DOLDURUYORLAR"

"Ardahan işsizlik sorununu aştı mı, çocuklarınız işsiz mi, kızlarınız işsiz mi?" diye seslenen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "O zaman kendinize şu soruyu soracaksınız, 12 yıldır iktidardalar, 12 yıldır çalışıyorlar, 12 yıldır ceplerine dolduruyorlar. Faturası size işsizlik olarak dönüyor. 12 yıldır dediler ki 'biz yoksulluğu önleyeceğiz' dediler. Dediler ki biz, 'neyi önleyeceklerdi', yolsuzluğu önleyeceğiz' dediler. 'Biz yasakları önleyeceğiz' dediler. Allah aşkına yolsuzluğu önlediler mi, yoksuluğu önlediler mi, yasakları önlediler mi? Şimdi Ardahan'ın vicdanına sesleniyorum. Ardahan'dan Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum, onlar ceplerine doldurdular, kutu kutu değil, kasa kasa değil, kamyon kamyon götürdüler. Sadece Başbakanın oğlunun evinden çıkan para 1 milyar dolar. Ardahan'ın vicdanına sesleniyorum, dünyada hangi başbakanın oğlunun evinden 1 milyar dolar nakit para olur? 17 Aralık günü neyin olduğunu, neyin bittiğini artık Türkiye öğrendi. Sadece Türkiye değil bütün dünya öğrendi."

"17 ARALIK'TA BÜTÜN GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI"

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçen seçimlerde oy veren hiçbir yurttaşımıza bir sözüm yok. Onlarla bunu ayıyorum. O yurttaşlarımız demokrasinin gereği olarak gittiler sandığa, oylarını kullandılar. Onların oyları, analarının ak sütü kadar helal oylardır. Onlar dediler ki 'yolsuzluğu önleyeceğiz', 'o zaman buyurun önleyin' dediler. Hırsızlığı önleyeceğiz, buyurun önleyin dediler. 17 Aralık Şeb-i Arus Mevlana'nın düğün gecesi, 17 Aralık'ta bütün gerçekler ortaya çıktı. 17 Aralık'ta bir hükümetin devleti nasıl soyduğu ortaya çıktı. 17 Aralık sabahında saat 08.02'de oğluna telefon ediyor. 'Oğlum bak dikkatli ol, şu bakanların evlerinde arama yapılıyor, rüşvet ve yolsuzluk araması yapılıyor, sen evdeki paraları sıfırla' diyor. Bilal oğlan anlamıyor önce, 'Babacığım sabahın sekizi, bir daha tekrar eder misin' diyor. Bir daha anlatıyor ama diyor 'Sen yapamazsın tek başına, şimdi sana Sümeyye'yi göndereceğim kardeşini. Amcana haber ver, dayına haber ver, abine haber ver, hep beraber paraları sıfırlayın'. Doğru ya polis oralara da bakar. Ertesi gün saat 10.58'de dördüncü telefon, 'Oğlum diyor, Bilal paraları sıfırladınız mı?', 'Babacığım bir miktar kaldı' diyor. Ne kadar kaldı? 30 milyon Avro kaldı."

"HELALDAN YANA OLMALIYIZ"

Ardahanlı'nın vicdanına seslendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ayın 30'unda sandığa gideceksiniz. Harama kimse ortak olmamalı, helalden yana olmalıyız. Hangi bakanın, hangi başbakanın oğlunun evinde Türkiye'de değil, bütün dünyada söylüyorum, 30 milyon avro kalır. Dağıtıyorsun ama 30 milyon kalıyor. 'Onu da babacığım akşama kadar bitireceğiz' diyor" şeklinde konuştu.

"MALI ONLAR GÖRÜTÜYOR, FATURAYI SİZE KESİYORLAR"

Ardahan'ı çok iyi bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bu bölgeyi de çok iyi biliyorum. Ardahan dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip. Hayvancılığın burada ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Üreticinin ne kadar zor durumda olduğunu biliyorum. Bakınız mazot, fiyatı 5 liraya bir litre mazot alıyorsunuz. İki büyük traktörü mazotla doldurunuz, bir inek parası ediyor. Demiyecek misiniz 'Ya arkadaş bana neden dünyanın en pahalı mazotunu satıyorsun'. Sormayacak mıyız? Bakın gidelim, Gürcistan orada. Orada mazot kaç lira, 2 lira. Biz de kaç lira, 5 lira. Peki Ardahan'da yaşayan vatandaşlar bizim vatandaşlarımız değil mi Allah aşkına. Neden size 5 liraya satıyor. Malı onlar götürüyor, faturayı size kesiyorlar Türkçesi budur. Siz hiç bu kadar bereketli toprakları olan, bu kadar çalışkan insanları olan bir ülkede, canlı hayvan ithal edildiğini, kurbanlık canlı havyan ithal edildiğini gördünüz ve duydunuz? Bunun faturası size çıktı. Siz bunun bedelini ödüyorsunuz. Şimdi ayın 30'unda sandığa gidip, faturasını bu milletin yani Ardahanlı'nın AKP'ye çıkarması lazım."

"ALLAH KİMSEYİ YERE BAKAR HALE GETİRMESİN"

Kılıçdaroğlu, "Hiç endişe etmeyin arkadaşlar, onlar hayatta istifa etmezler. Çünkü istifa etmesi için bir adamda ar damar olması lazım. Ben söyledim Allah kimseyi yere bakar hale getirmesin. Çünkü utanma duygusu sadece insanlara özgüdür, sadece insanlarda vardır utanma duygusu. Sen malı götüreceksin, devleti soyacaksın, çoluk çocuğunu zengin edeceksin. Öbür taraftan Ayaz bebek Konya'da soğuktan ölecek. Kübra bebek Samsun'da açlıktan ölecek" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Ardahan Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (46)

RUMUZasdsa@mail.com:

SAYFADA AKP İÇİN FARKLI İSİMLERLE BİR KİŞİ YORUM YAPIYOR. SAYINIZ AZALDIĞI İÇİNMİ BAŞBAKAN MİTİNGLERİ ARTIK CADDELERDE YAPIYOR AKPLİLER. CADDELERDE NEDEN İNSALARI TOPLUYOR BAŞBAKAN DÜŞÜNDÜNÜZMÜ? ÇÜNKÜ AÇIK ALANLARDA TOPLAMAYA KALKINCA NE KADAR AZ AKPLİ OLDUĞU GÖRÜNECEK.

46
17
yanıtYanıtla
MARDİNLİ METİNbeyazit_metin@hotmail.com:

FARKLI HABER SAYFALARINDA AYNI YORUMU YAZIP YEŞİL BUTONU ÇOK KİŞİ BASIYOR DİYE MİLLETİMİ KANDIRIYORSUNUZ ZAVALLILAR YAZIK HALA ÇOK ZAVALLISINIZ

yanıt0
yanıt0
SENİNLEYİZ CHPsafdss@mail.com:

İSTANBULDA SARIGÜL TÜRKİYEDE KILIÇTAROĞLU SENİNLEYİZ ADALET GÜNEŞİ, SENİNLEYİZ SULTANLAR SULTANI, SENİNLEYİZ CHP.

48
10
yanıtYanıtla
CHP ÇOK YAŞA,adsd@mail.com:

GÜÇLÜ, KARARLI BİT TÜRKİYE İÇİN,CHP ÇOK YAŞA, CHP ÇOK YAŞA, CHP ÇOK YAŞA...

33
14
yanıtYanıtla
HAHAHAAAYYhahahay@hotmail.com:

Oha Oha

yanıt0
yanıt0
gençBulumen@hotmail.com:

ne olur sayın başbakanım 1 günlük otursun okoltuğada hevesi kırılsın kılıçtaroğlunun

16
30
yanıtYanıtla
başkan7306ramobjk7306@gmail.com:

başbakan olacakmışş olsann olsann baş belası olursunnn senınn türkiyeeyee bii faydann olmazz. neymişş iktidaraa gelsem mazot 1,5 tl kaçak çayi imha ederimm buune yaww projeleree bakınnn

13
31
yanıtYanıtla
asker..isa_81_61@hotmail.com:

bunların derdi başbakan gitsin hükümet devrilsin ülke kaosa girsin insanlar bir birini vursun hergün kavga olsun detleri bu..bunların başka derdi yok yalan iftira size inat recep tayyip erdoğan...

27
16
yanıtYanıtla
ANTİ AKPalperalp_20@hotmail.com:

Yok derdimiz tam olarak o degil tayip gitsin gebersin ülke diktatörden kurtulsun ülke kalkınır sen canını sıkma.

yanıt0
yanıt0
yunusynusky.yk@gmail.com:

size inat kemal kılıçdaroğlu kimlerin oyun yaptığı nasıl iktidar olduğunu biz biliyoruz.

yanıt0
yanıt0
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title