Haberler

Kılıçdaroğlu: "Herkesi Huzurlu Kılacak Bir Türkiye Amaçlıyorum"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Gaziemir ilçesi Abdullah Arda Meydanı'ndaki konuşması,-Meydandaki bir kahvehanede vatandaşlarla çay içmesi, bir çocuğu sevmesi, Türk bayrağı ve kilime işlenmiş Atatürk portresi hediye edilmesi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de- Kılıçdaroğlu: "Hükümet kurmak için bize görev vermediler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gaziemir ilçesi Abdullah Arda Meydanı'ndaki konuşması,-Meydandaki bir kahvehanede vatandaşlarla çay içmesi, bir çocuğu sevmesi, Türk bayrağı ve kilime işlenmiş Atatürk portresi hediye edilmesi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de- Kılıçdaroğlu: "Hükümet kurmak için bize görev vermediler. Sanıyorlar ki yetkiyi saraydan bekliyoruz. Yetkiyi saraydan değil halktan alacağız"- "Herkesi huzurlu kılacak bir Türkiye amaçlıyorum, bunun için mücadele ediyoruz, çalışıyoruz" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümet kurmak için yetkiyi halktan alacaklarını söyledi.Kılıçdaroğlu, partisinin seçim otobüsüyle Balçova ilçesinde vatandaşları selamladı. Balçova Belediyesi önünde partililere seslenen Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da kararlılıkla, güle oynaya sandığa gideceklerini belirtti.Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Benim umudum sizsiniz. Hükümet kurmak için bize görev vermediler. Sanıyorlar ki biz yetkiyi saraydan bekliyoruz. Yetkiyi saraydan değil halktan alacağız. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma buradan sesleniyorum. Eğer bir kişi anayasanın gereğini yapmazsa, ana muhalefet partisi liderine hükümeti kurma görevini vermezse, hukuku çiğnerse ilk görev size düşüyor. Hukuku, insan haklarını savunuyorsanız sandığa gidin, AKP'ye bir kez daha oy vermeyin. CHP'yi iktidara taşıyın. Benim umudum sizsiniz. 13 yıldır bu ülkenin bütün dengelerini bozan siyasal iktidara gerekli dersi vereceğiz. ve hiç kimse unutmasın. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır."Kılıçdaroğlu, daha sonra gittiği Gaziemir ilçesinde de vatandaşları parti otobüsünden selamladı.Abdullah Arda Meydanı'nda kendisini bekleyen partililere, parti otobüsünün üstünden seslenen Kılıçdaroğlu, "İzinsiz, korsan gösteri yapıyorsunuz. Hepinizi Silivri'ye göndereceğim" dedi.Partililerin "Başbakan Kemal" sloganı atması üzerine Kılıçdaroğlu, bunun yolunun 1 Kasım'da sandığa gitmekten geçtiğini, 7 Haziran'da hükümeti kurma görevinin kendilerine verilmediğini dile getirdi. Halktan yetki istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Sizlere inanıyorum, güveniyorum. Tek umudum bu ülkenin halkı. Tek umudum kadınlar, gençler, emekliler, esnafın sanayicisi, işçisi. Herkesi huzurlu kılacak bir Türkiye amaçlıyorum. Bunun için mücadele ediyoruz, çalışıyoruz" diye konuştu.Emekliye 2 maaş ikramiye verecekleri, asgari ücreti net 1500 lira yapacakları, taşeron işçiye kadro verecekleri, mazotu çiftçiye 1,5 liradan vereceklerini söylediklerinde önceleri "olmaz", şimdi ise "olur" denildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Demek ki CHP sorunlara en güzel teşhisi koyan parti. Demek ki CHP en iyi kadroları bünyesinde barındıran parti. Demek ki CHP halkı düşünen tek parti" ifadelerini kullandı.Gaziemir ilçesinde bir kahvehaneye giderek vatandaşlarla çay içen Kılıçdaroğlu'na Türk bayrağı ve kilime işlenmiş Atatürk portresi hediye edildi. Kılıçdaroğlu bir çocuğu da kucağına alarak sevdi.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Gaziemir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title