Haberler

Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman ve Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu’nun da aralarında bulunduğu grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman ve Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'nun da aralarında bulunduğu grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman ve Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'nun da aralarında bulunduğu grup, sabah saatlerinde Çankırı Adliyesi'ne geldi. Grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda ve TBMM'deki grup toplantısında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı rencide eden sözler söylediğini iddia ederek Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığına 'Cumhurbaşkanına hakaretten' suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında uygunsuz ve çirkin sözler sarf ettiğini belirtirken, partililerin yoğun ısrarı nedeniyle toplu halde Kılıçdaroğlu'ndan şikayetçi olduklarını söyledi.

Kaman, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a değil, ona destek veren yüzde 52'ye söylediğini kaydetti.

Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu da CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'la ilgili yakıştırmalarının kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, Kılıçdaroğlu'nu edep ve ahlaka davet etti.

"ÖZÜR DİLERSE ŞİKAYETİ GERİ ALIRIZ"

Millete ve devlete yapılan bu hakaretleri geri çevirmek adına şikayetçi olduklarını ifade eden Akbaşoğlu, "Ben Kılıçdaroğlu'na şunu hatırlatmak isterim. Demokrasi ve Cumhuriyete inanıyorsa Sayın Cumhurbaşkanımızdan özür dilemesini ve bu yakışıksız ifadelerini geri almasını tavsiye ediyorum. Öyle olduğu takdirde bizde şikayet dilekçelerimizi geri çekmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Şikayet dilekçelerini teslim eden grup olaysız şekilde dağıldı. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Çankırı Kaman Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title