Haberler

Kılıçdaroğlu - Hakan Fidan'ın İstifası

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'daKılıçdaroğlu: "(Hakan Fidan'ın istifası) Tabi başbakanlık koltuğu boş olunca böyle bir arayışa girildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'daKılıçdaroğlu: "( Hakan Fidan'ın istifası) Tabi başbakanlık koltuğu boş olunca böyle bir arayışa girildi. Öyle anlaşılıyor"" ( Seçim barajı) Bu yasanın demokrasi çerçevesinde değiştirilmesi ve makul düzeye indirilmesi gerekir" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etmesine ilişkin, "Tabi başbakanlık koltuğu boş olunca böyle bir arayışa girildi. Öyle anlaşılıyor" dedi.Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Kılıçdaroğlu, tarihi Balıklı Gölü'nde incelemelerde bulundu. Burada bir mihmandar eşliğinde Balıklı Göl Yerleşkesini gezen Kılıçdaroğlu, Balıklı Göle yem attı. Kılıçdaroğlu, bu sırada bir gazetecinin "Dilek tuttunuz mu?" diye sorması üzerine "Tabi ki tuttum. Halkçı bir iktidar..." diye yanıt verdi.Daha sonra Hz. İbrahim'in makamına gelen Kılıçdaroğlu, mağarada dua edip, şifalı olduğuna inanılan sudan içti. Ardından çevredeki vatandaşlar ve esnafla sohbet ederek Gümrük Hanına geçen Kılıçdaroğlu, burada gazetecilere sabah saatlerinden itibaren yaptığı ziyaretlerle ilgili izlenimlerini aktardı. Şanlıurfa gibi güzel bir kentte sıcak kanlı insanların olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ancak bu kentte elektrik, işsizlik, Suriyelilerden kaynaklanan ve sağlık gibi farklı başlıklar altında çeşitli sorunların bulunduğunu söyledi.- Hakan Fidan'ın istifasıBu sorunları ilerleyen günlerde gündeme taşıyacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etmesine ilişkin, "Tabi başbakanlık koltuğu boş olunca böyle bir arayışa girildi. Öyle anlaşılıyor" dedi.- Seçim barajıKılıçdaroğlu, çözüm sürecinin hangi aşamada olduğu ile ilgili bir soruya da "Aşamanın hangi aşamada olduğunu bilen varsa bize de haber versin. Bizim bir sorunumuz yok" diye yanıt verdi. Bu ülkede kesinlikle kan dökülmesini istemediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözülmesini istediklerine işaret ederek şöyle konuştu: "Sorunun çözüm yolunun demokrasi ve sandıktan geçtiğini biliyoruz. Kürt sorununun çözülmesinin birinci ve en önemli ayağı, yüzde 10 seçim barajının indirilmesidir. Yüzde 10 seçim barajını getirenler askerlerdir. Yani Kenan Evren ve arkadaşlarıdır. Darbe yasasıdır. Bu yasanın demokrasi çerçevesinde değiştirilmesi ve makul düzeye indirilmesi gerekir. CHP olarak yüzde 3-5 seviyelerine indirilmesi konusunda kanun tekliflerimiz vardır. Gerçekleştirilirse çok memnun oluruz." ..

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Hakan Fidan Şanlıurfa Göle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title