Haberler

Kılıçdaroğlu, Gürpınar Sahili'nde halka hitap etti -

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu topraklarının bereketli olduğunu belirterek, "Anadolu topraklarında herşeyi ekebilirsiniz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu topraklarının bereketli olduğunu belirterek, "Anadolu topraklarında herşeyi ekebilirsiniz. Gelin Anadolu topraklarında yeni şeyler ekelim. Barışı, huzuru, özgürlüğü, güzelliği ekelim, Anadolu topraklarında. Ekelim ve Ekmeleddin'i bulalım" dedi.

Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesince Gürpınar Sahili'nde düzenlenen Ferhat Göçer konseri öncesi, alanda bulunanlara hitap etti.

"Halkın gururu Kılıçdaroğlu" tezahüratlarıyla kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, kendisinin gururunun da gençler olduğunu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni sadece ve sadece gençlere emanet ettiğini söyledi.

Gençlerin görevini yapacağını, Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştıracaklarını, cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa gidip Mustafa Kemal'in koltuğuna oturacak olan yiğidi seçeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, ilk kez cumhurbaşkanını halkın seçeceğini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, alandakilerden sandığa giderken "nasıl bir cumhurbaşkanı seçeceklerini" düşünmelerini isteyerek, seçilmesi gereken cumhurbaşkanının özelliklerini saydı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bir; Cumhurbaşkanı geçmişiyle temiz, ayna gibi, duru olmalı. Verilmeyecek hiçbir hesabı olmamalı. İki; Cumhurbaşkanı alçak gönüllü, her yurttaşa eşit mesafede olmalı. Üç; Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı, bütün siyasal partilere eşit mesafede olmalı. Cumhurbaşkanının tarafsızlığı, çok ama çok önemli. Dört; Cumhurbaşkanı bilge birisi olmalı. Oturduğu koltuğu doldurmalı. Beş; Cumhurbaşkanı sabah, akşam konuşmamalı. Cumhurbaşkanı az konuşur öz konuşur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanının Türkiye'yi temsil edeceğini, sıcak siyasetin içinde olmaması gerektiğini, siyasetin Meclis'te yapıldığını, kimliği, rengi ne olursa olsun her yurttaşın cumhurbaşkanlığı makamına sayı duyduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bu yüzden cumhurbaşkanının temiz ahlaklı birisi olması gerektiğini anlattı.

- "Sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız"

Kılıçdaroğlu, kendilerine düşen bir görev daha olduğunu kaydederek, "Sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Yakınlarınız tatildeyse onlara da haber verin. Yurttaşlık, vatandaşlık görevimizi yapacağız. Sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Alanda bulunanlardan oy kullanmaları sözünü isteyen Kılıçdaroğlu, bir başka "söz" daha isteyeceğini, ramazan ayında olduklarını hatırlatarak, cumhurbaşkanı olacak kişinin kul hakkı yememesi, temiz olması, geçmişinde kirlilik olmaması gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Anayasada 'cumhurbaşkanı tarafsız olacak, şöyle olacak böyle olacak' der. Ama neden 'cumhurbaşkanı ahlaklı olacak' diye yazmaz. Neden? Çünkü zaten öyle olması lazım. Varolan, olması gereken şey, anayasada yazmaz. Hiçbir ülkenin anayasasında da 'ahlaklı olacak' diye yazılmaz. Bu var diye sayılır zaten. O koltuğa oturacak kişinin temiz ve ahlaklı olması lazım. Onun için diyoruz ki Anadolu toprakları bereketli topraklardır. Anadolu topraklarında herşeyi ekebilirsiniz. Gelin Anadolu topraklarında yeni şeyler ekelim. Barışı, huzuru, özgürlüğü, güzelliği ekelim, Anadolu topraklarında. Ekelim ve Ekmeleddin'i bulalım."

- "Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır"

Dünyanın en güzel yeri olan Anadolu topraklarında Yunus Emre'nin, Hacı Bektaş-ı Veli'nin, Karacaoğlan'ın, Aşık Veysel'in yetiştiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Anadolu toprağı, bereketli bir topraktır. Anadolu topraklarında huzuru, bereketi, güzelliği, kardeşliği, beraber yaşamayı arayacağız. Kavga etmeden bu topraklarda huzur içinde yaşayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanının huzurun, barışın adresi olmak zorunda olduğunu belirterek, katılımcılara şöyle seslendi:

"Unutmayın, cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. O makam, devletin sigortasıdır. Devletin sigortası atarsa, faturayı vatandaş öder. O nedenle oyumuzu kullanırken dikkatli kullanacağız, bilerek, bilinçli kullanacağız. Biz, bir ülkeye başbakan seçmiyoruz. Bir Cumhuriyet Halk Partili, bir Milliyetçi Hareket Partili, bir başka partiden birini seçmiyoruz, birisini önermiyoruz. Biz, bugüne kadar toplumun hiçbir kesimi için negatif bir söylemi olmayan bir bilgi çiçeği, hem batıda hem doğuda Türkiye'yi onurla temsil etmiş bir kişiyi seçiyoruz. Onun adı Profesör Doktor Ekmeleddin İhsanoğlu. 57 ülkeyi yönetti. İslam İşbirliği Örgütünün genel sekreterliğini yaptı. İhsanoğlu adına Uluslararası Bilim Tarihi ve Felsefe Kurumu altın madalya ödülü veriyor. İlk kez bir Türk için, bir Türk bilim insanı için bir uluslararası kuruluş altın madalya veriyor. 4 yılda bir veriyor. Onurlu bir kişiyi seçiyoruz, halkını, insanını, vatanını, bayrağını seven bir kişiyi seçiyoruz. Sandığa gideceğiz, onurla, güzellikle, kavgasız, gürültüsüz seçeceğiz. Halkına sempati duyan birisini seçeceğiz. Kavga etmeyen, konuştuğu zaman ülkeye huzur getirecek birisini seçeceğiz. O, sıcak siyasetin adamı değil. O, bilge, temiz, güzel bir insan. Soyadı İhsanoğlu, aslında güzel, temiz bir insanoğlu. Onu seçeceğiz."

Gençlerden, ülkenin sorunlarıyla ilgilenmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "İlgilenin ki ülkenin geleceğinde daha sağlıklı, daha güzellikle söz sahibi olun. Her sorunla ilgilenin. Siyasetçiyi ölçün ve tartın" dedi.

Kılıçdaroğlu, siyasetçinin halka yalan söylememesi gerektiğini belirterek, siyasetin zenginleşme aracı olmadığını, "Ben siyasetçi olacağım, köşeyi döneceğim" mantığının olmaması gerektiğini söyledi.

- "Siyasetçi yurttaşı arasında ayrım yapmaz"

Siyasette halkın sorunlarının çözüldüğünü bildiren Kılıçdaroğlu, "Siyasetçinin bir görevi daha vardır. Yurttaşları arasında ayrım yapmaz, inançları, etnik kimlikleri konusunda ayrım yapmaz. 'Her yurttaş, benim başımın tacıdır' der" ifadelerini kullandı.

Bütün inançların ortak temelinin ahlak olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Unutmayın, eğer bir politikacı ahlaksızlık yapıyorsa, cebini dolduruyorsa, malı götürüyorsa, götürdüğü mal, sizin cebinizdeki paradır. Buna izin vermeyin. İzin vermeyeceğiz" diye konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara "Vermeme konusunda söz veriyor musunuz?" diye sordu.

Katılımcılardan gelen "söz" yanıtı üzerine, ellerindeki bayrakları sallamalarını isteyen Kılıçdaroğlu, "Al bayrağımız, güzel bayrağımız. Onu temsil edecek olan cumhurbaşkanı adayını, hep birlikte seçeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet'in "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine" sözlerine atıfta bulunarak, "Biz, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayacağımız bir düzeni istiyoruz. Huzur içinde, gönül rahatlığıyla bu güzel ülkede yaşamak istiyoruz. Huzurun adresi, barışın adresi, toprağa ekeceğimiz bereketin adresi, inşallah İhsanoğlu olacaktır" şeklinde konuştu.

Programa, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Beylikdüzü Gürpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title