Haberler

Kılıçdaroğlu: Güçlü Adayla Çıkarsak İlk Turda Kazanırız

Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olarak iyi bir isim çıkarılırsa seçimi ilk turda kazanabileceklerini belirtti.

CHP'de gündem cumhurbaşkanlığı seçimleri. Ağustos ayında yapılacak seçimler için çalışmalarına hız veren Kemal Kılıçdaroğlu, diğer parti temsilcileriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuyor. Kimin aday olacağı konusunda isim telaffuz etmediklerini belirten CHP Lideri, ilk turda seçimleri kazanabilecekleri bir adayla yarışa girmek istediklerini her fırsatta dile getiriyor.

Önceki akşam, ABD’de yaşayan tanınmış Türk işadamı Ali Rıza Bozkurt’un Ankara’da verdiği yemeğin onur konuğu olan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesinden Utku Çakırözer'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP Lideri, "Muhalefet ortak adayla mı, yoksa kendi adaylarını çıkararak mı daha başarılı bir sonuç elde edebilir?" sorusuna "Çok geniş bir uzlaşıyı sağlayacak iyi bir isim çıkarabilirsek, belki de birinci turda adayımız Cumhurbaşkanı seçilir" yanıtını vererek AK Parti'yi yenme formülünü açıkladı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

Ah bir bir bilsem kimin aday olacağını!.. Ben de bilmiyorum. Ama nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiğini biliyorum. Tarafsızlık, siyasi kimliği öne çıkmayan, bilgili, birikimli, her kesimi kucaklayan, adı yolsuzluklara, şaibeli olaylara karışmamış bir kişi, cumhurbaşkanı olarak görülmek isteniyor. Konuştuğumuz kesimlerin yüzde 90’ı bunları istiyor. Bu tanımlama önemli. Bu tanımlamaya uymayan isimlerin başında Recep Tayyip Erdoğan geliyor.

ERDOĞAN SEÇİLİRSE...

Erdoğan cumhurbaşkanı seçilirse ülkede krizler eksik olmayacak. Başbakana, bakanlara her dakika müdahale edecek. Erdoğan’ın bu müdahalelerine sessiz kalabilmek için ancak bir kukla başbakan olması lazım. Çünkü isteklerine karşı çıkacak olan başbakana rahat vermez. O başbakana da insanlar sen git senin başbakanın gelsin diyecek. O yüzden de Cumhurbaşkanı olmaması gerekir.

BİRİNCİ TURDA ADAYIMIZ SEÇİLİR

Çok geniş bir uzlaşıyı sağlayacak iyi bir isim çıkarabilirsek, belki de birinci turda adayımız Cumhurbaşkanı seçilir. İkinci turda ise partilerin tabanlarının sandığa gitme konusuda ne kadar istekli olacağını da düşünmek lazım."

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ali Rıza Bozkurt Utku Çakırözer Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (158)

MALATYALI:

GÜÇLÜ ADAY ÇIKARSA İLK TURDA SEÇİMİ KAZANABİLİRLERMİŞ! ZATEN PROBLEM ORADA ADAYINIZ YOK Kİ GÜÇLÜSÜ NEREDEN ÇIKSIN KE-MAL?

23
11
yanıtYanıtla
İBRAHİM:

sen bu akılla anca oy kullanabilirsin o kadar

20
10
yanıtYanıtla
hehe:

bu hayalperestliğin öldürüyor insanı...

11
17
yanıtYanıtla
Adayım:

Abdüllatif Şener

20
7
yanıtYanıtla
c.b:

ilhan kesici

2
23
yanıtYanıtla
Kim tanırhasan28@hotmail.com:

kim tanır İlhan Kesici yi kardesim, sorsan futbolcumu diyen bile çıkar

yanıt0
yanıt0
BU ADAM BİR PALYAÇODUR.:

CHP LİLERE VE DESTEK VEREN LERE ACIYORUM. YAZIK...

15
10
yanıtYanıtla
CHPLİMKS@KK.COM:

valla bizde akplilere acıyoruz koyun olduklarını düşünüyoruz acaba daha ne olması gerekir ki bu zavallı seçmen oy vermekten vazgeçer diye düşünüyorum bayrakta indi konsoloslukta gitti sırada ne var bölünmeme mi ?

yanıt0
yanıt0
KÜBRA:

KİMYAGER OLSAYDIM SEN FORMÜL BULDUN DİYE İSTİFA EDERDİM... KE MALL.. NE DİYORSUN SEN YA

16
9
yanıtYanıtla
ercanwormybrain_57@hotmail.com:

sen kim kimyagerlik kim sen evinde otur kocana yemek yap kafanın basmadığı şeylere yorum yapma

yanıt0
yanıt0
Tüm 158 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title