Haberler

Kılıçdaroğlu: Geçici Hükümet Başbakan'ın Güvenmediği Bir Kabine (2)

'bu BAKANLAR KURULU ETKİSİZ ELAMAN KONUMUNDA' Geçici hükümette yer alan bakanların etkisiz eleman konumunda olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu bakanlar kurulu etkisiz elaman konumunda.

'bu BAKANLAR KURULU ETKİSİZ ELAMAN KONUMUNDA'

Geçici hükümette yer alan bakanların etkisiz eleman konumunda olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu bakanlar kurulu etkisiz elaman konumunda. Koltukları usulen doldurulan bir bakanlar kurulu. Hangi renklerden oluşuyor bu kabine Allah aşkına hangi sorunları çözecek. Hani bir söz vardır ya cehenneme giden yollar iyi niyet taşları ile döşelidir diye. 'Bizim kabinemiz 4 yıllık bir kabineymiş gibi' diye başlandı söze. Daha birinci gün 'bir genelge çıkarıyorum bütün bakanlar uyacak' dedi. Bakanlar kurulunda söyleyebilirdi genelge çıkarmadan. Bu bakanlar hala koltuklarında oturuyor farkındalar mı acaba. Bugün uyanmaları gerekiyor. O aklı sayın Davutoğlu'na kim verdi. Bunların hepsini biliyoruz" diye konuştu.

'HÜKÜMET KURARSA NE OLACAK?' DİYE ENDİŞELENDİĞİ İÇİN GÖREV VERMEDİ

Kılıçdaroğlu, "Seçimde 2. olan partiye görev verilmedi. ya Kılıçdaroğlu hükümet kurarsa ne olacak? diye endişesi vardı. Bu nedenle vermedi. Çekindi. Hakkımız olanı tarihe not düştük" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurma görevinin verilmesi halinde CHP'nin hükümeti kuracağını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Görev verilseydi hükümeti kurardım. Konuşurdum ikna etmeye çalışırdım" dedi.

Kılıçdaroğlu, "13 yılda Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir AKP devletine dönüştü. Bu yanlış devlet ayrı siyasi parti ayrıdır. Bu ayrım ortadan kalktı" dedi.

'SEÇİM İTTİFAKIMIZ OLMAYACAK'

1 Kasım seçimlerindeki oy oranı tahminine ilişkin Kılıçdaroğlu, "Özel bir oy oranı yok ama oyumuzu yükseltmek istiyoruz. Seçim ittifakımız olmayacak. Partiler destek verirse tabi mutlu oluruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Yeni sloganlarımız olacak. 'Oy verin gitsinler' dedik. Gittiler" dedi.

Çözüm sürecine ilişkin Kılıçdaroğlu, "Tek başına iktidar olunması için Türkiye'nin kan ve göz yaşına boğulması gerekiyordu. 'Beni, iktidar yap olanları önleyeyim' diyor şimdi. Bu sorunu ancak CHP çözer. Bizi bölen 13 yıllık anlayış" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Seçmen sandığa giderken, 'Doyduğun kadar doydun. Soyduğun kadar da soydun. Çekil demesi gerekir' artık. Bir de bu ülkeyi namuslu adamlar yönetsin demesi gerekir" diye konuştu.

'KAÇAK SARAYDA OTUR, KONUŞMA BAĞRIMIZA TAŞ BASALIM'

Kılıçdaroğlu, "Kaçak sarayda otur. Konuşma. Bağrımıza taş basalım. Seni orada tutalım. Hala intikam, kin, hırsı ile konuşuyor. İnsanları böldü. Kimse bir birine mezhebin ne diye sormazdı. Birliktik. Bütündük. Ayrım yapmazdık. Şimdi düşman gözüyle bakıyoruz. Çok tehlikeli bir sürecin içine Türkiye çekiliyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Bazen geceleri rahat uyuyamıyorum. Bu kadar sorun varken getirdikleri çözümlere bakın. Çocuklarımızın geleceğini düşünüyor, üzülüyorum" dedi.

'SAYIN ERDOĞAN'I MUHATAP ALMAYACAĞIZ YERİNDE OTURSUN'

Seçim meydanlarındaki konuşmasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Sayın Erdoğan'ı muhatap almayacağız. Yerinde otursun. O bize her türlü suçlamayı yapıyor. Onu vatandaşın takdirine bırakıyorum. Ülkeyi bu hale getiren kişidir. Özel bir karşılık olmayacak. Namus ve şeref kavramları bu kadar ucuz değil. Tuzla buz edildi maalesef" ifadelerini kullandı. Bağımsız İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 30 Ağustos resepsiyonuna katılarak Twitter hesabından, "Hz. Muhammed bugün yaşıyor olsa Saraya girer mi, bu akşam orada hissetim ki kesinlikle girerdi, çünkü orada sünnetten emareler çok" şeklindeki açıklama yapmasının ardından gelen tepkiler üzerine 'Meraklılar için söyleyeyim Atatürk de bu gün yaşıyor olsa bu akşam mutlaka Saray'da olurdu. Bırakın geçmişte şöyle dediğimi, böyle dediğimi, söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Milletin birliği, vatanın bütünlüğü için Saraydaydım" ifadelerini değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, "Ben Abuzer Gaffar'dan yanayım. Makamı Adıyaman'dadır. Müslüman olan ilk on kişiden birisidir. Muaviye kendisine lüks bir saray yaptığı zaman gitmiş Muaviye'ye 'eğer bu sarayı halktan topladığın vergilerden topladıysan haksızlık, hırsızlıktır. Kendi paran ile yaptırdıysan haramdır' demiştir. İsrafın haram olduğuna inanıyorum. Sayın Özkes ne düşünür onu bilmem. Onu kendisine soracaksınız. Her kuruşun hesabını veremeyen birisi siyaset yapmamalı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu İhsan Özkes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title