Haberler

Kılıçdaroğlu: Geçici Hükümet Başbakan'ın Güvenmediği Bir Kabine (1)

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçici hükümeti değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Geçici hükümet, Başbakan'ın güvenmediği bir kabine. Bugünkü Resmi Gazete'ye dayanarak söylüyorum. Bütün atamalar aşağı yukarı durduruldu. 'Benden izin almadan hiçbir bakan adım atamayacak' diyor. Bu bakanlara güvenmiyorum. Benim sözümden kimse çıkmayacak. Yasal bir süreç de dahi benden izin alacaksınız diyor. Böyle bir kabine Türkiye'ye yarar getirmeyecek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile olan samimi konuşmanın ayrıntılarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu Amerika'daki torunun fotoğrafını gösterdi sıcak bir sohbetti. Çocuklar üzerine bir sohbetti" dedi.

"BAKANLAR KURULU BAŞBAKAN'IN GÜVENMEDİĞİ BİR KABİNE"

Geçici hükümete Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun güvenmediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Geçişici hükümet, Başbakan'ın güvenmediği bir kabine. Bugünkü Resmi Gazete'ye dayanarak söylüyorum. Bütün atamalar aşağı yukarı durduruldu. 'Benden izin almadan hiçbir bakan adım atamayacak' diyor. Bu bakanlara güvenmiyorum. Benim sözümden kimse çıkmayacak. Yasal bir süreç de dahi benden izin alacaksınız diyor. Böyle bir kabine Türkiye'ye yarar getirmeyecek" diye konuştu.

"BİZ SORUMLULUKTAN KAÇSAYDIK 'GELİN 4 YIL HÜKÜMET KURALIM'DEMEZDİK"

Kılıçdaroğlu, "Biz sorumluluktan kaçsaydık 'gelin 4 yıl hükümet kuralım' demezdik. Bir bakan düşünün atama dahi yapamıyor. Bu kabinede olmak ne demektir. Altınızda arabalar olacak eliniz kolunuz bağlı olacak. Ben bakanım diye gezeceksiniz" dedi.

"MİLLETE DİYORUZ Kİ 'SEN OY VERDİN AMA SENİN İRADENİ SAYMIYORUZ"

Kılıçdaroğlu, "Biz tekrar seçime neden gidiyoruz? Millete diyoruz ki 'sen oy verdin ama senin iradeni saymıyoruz. Benim söylemlerimi kabul edene kadar tekrar, tekrar seçime gideceğiz. Bu mu milli iradeye saygı duymak" dedi.

"BİR BAKAN 2 AYDA ANGİ SORUNU ÇÖZECEK?"

Kılıçdaroğlu, "Biz baştan Sayın Davutoğlu ilk geldiği gün ne söylediysek en sonunda da onu söyledik. Biz partiyi kişisel çıkarı düşünmeden ülkeyi düşünen bir anlayışla yola çıktık. Çıkıp bir bakan biz 2 ayda şu sorunu çözeceğiz desin. Hangi sorunu çözecekler? Bir siyasi parti sorunları çözmek için hükümette yer alır. Sorunları çözmek için değil ertelemek için biz bir hükümette yer almayız" ifadelerini kullandı.

"ÖZELLİKLE MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMADIĞIMIZ YERLERDE DEĞİŞİKLİK OLABİLİR"

1 Kasım seçimlerinde CHP'nin kadrosunun çok fazla değişmeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "CHP 'nin kadroları diğer partilerin kadrolarından daha nitelikli. Özellikle milletvekili çıkaramadığımız yerlerde değişiklik olabilir" dedi.

"İMAM HATİPLERİ BİZ KURDUK NİYE KAPATALIM?"

Eğitim sitemini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Çocuklarımızı kobay gibi kullandılar. Türkiye'de şu anda ciddi bir yönetim boşluğu var. İmam Hatipleri biz kurduk. Kurduğumuz okulu niye kapatalım. Çocuklarımız daha iyi eğitim alsın" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title