Haberler

Kılıçdaroğlu: "Demokrasiye Yönelik Darbe Yapılmaktadır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ’paralel yapı’ iddialarına ilişkin yapılan operasyonla ilgili, “Demokrasiye yönelik darbe yapılmaktadır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'paralel yapı' iddialarına ilişkin yapılan operasyonla ilgili, "Demokrasiye yönelik darbe yapılmaktadır" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin önceki Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'in annesi Bahar Tamaylıgili'in cenaze törenine katılmak için Üsküdar'da bulunan Şakirin Camii'ne geldi.

Cenaze töreni öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de sivil darbe yapıldığını iddia ederek, "Medyaya yönelik operasyonu hiçbir zaman içimize sindirmedik. Sadece bugün değil, dün de aynı şeyleri söyledik. İnternet siteleri basıldı, gazeteler basıldı, gazeteciler içeri atıldı. Demokraside olan olaylar değil bunlar. Türkiye bir sivil darbe ile karşı karşıya. Bir darbeci hükümet var. Demokrasiye doğrudan darbe yapılıyor. Medyaya yönelik darbe yapılıyor. Üniversitelere yönelik darbe yapılıyor" dedi.

"DÜNE KADAR BİZİ DARBECİLİKLE SUÇLUYORLARDI"

"Düne kadar bizi darbecilikle suçluyorlardı" diyen Kılıçdaroğlu, "Oysa darbeden en büyük zararı gören biziz. Onların genel başkanları hapse atılmadı. Bizim genel başkanlarımız hapse atıldı. Onların milletvekilleri hapse atılmadı. Onların mal varlığına el koyulmadı. Bizim mal varlığımıza el koyuldu. Biz hep geçmişi geçmişte bıraktık geleceğe bakmak istedik. Ama onlar hep bizi suçladılar. Hükümet bir darbe hükümetidir" diye konuştu.

Demokrasiye yönelik darbe yapıldığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Demokrasiye yönelik darbe yapılmaktadır. Yeni değil öteden beri var. Dün tekrar çıktılar dediler ki Ergenekon davaları için, 'Bize kumpas kurdular'. Sen iktidarda değil misin, iktidarda başka hükümet mi vardı? Bu gün geldiğimiz noktada şu gerçeği herkesin bilmesini isterim" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerini söyle sürdürdü:

"Siz hangi gazeteci ye hangi gerekçeyle sansür uygulayacaksınız. Onu akredite edip ve ya etmeyeceksiniz. Şu gazeteler cumhurbaşkanlığına, başbakanlığa gelsin bunlar gelmesin. Hangi gerekçeyle yapıyorsunuz bunu? Demokrasi bedel ödeyerek kazanılan bir rejimdir. Medyaya sansür uygulanması halka topluma baskı uygulanması anlamına gelir. Bir ülkenin medyası özgür değilse halkı da özgür değildir." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Bihlun Tamaylıgil Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title