Haberler

Kılıçdaroğlu: Demokrasi Gidiyor, Başka İşlerle Uğraşıyoruz

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Zaman zaman şu eleştiriler geliyor, "CHP sağa mı kayıyor' diye. Bugün sağ-sol olayının ötesinde bir noktaya geldik biz. Cumhuriyet, demokrasi bunlar tartışılır hale geldi. Toplumun cumhuriyetten, demokrasiden, seküler sistemden, kadın erkek eşitliğinden yana bütün güçlerini kucaklamak zorundayız. Demokrasi gidiyor, başka işlerle uğraşıyoruz" dedi.

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkezde toplandı. Kılıçdaroğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin anayasaya aykırılığı denetleyen Anayasa Mahkemesi'ni "milli olmamakla", hukukun üstünlüğünü savunan bir sivil toplum kuruluşunun "vatana ihanetle" suçlandığı bir noktaya geldiğini söyledi. Böyle bir tablo içinde en büyük görevin CHP'lilere düştüğünü vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Madem ki bu ülkeye çok partili demokrasiyi getirdik diye övünüyoruz, ayaklarımızın altından kayan demokrasiyi yeniden inşa etmek için elimizden geleni yapacağız. İktidarda kalmak için her türlü yasal düzenlemeyi yapmak istiyorlar. Bunun mücadelesini parlamento içinde de, dışında da vermek zorundayız" dedi.

-ÜNİVERSİTELERE ELEŞTİRİ: "OSMANLI'NIN MEDRESELERİ DAHA CESURDU"-

Bütün bu yapı içinde üniversiteleri sessiz kalmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, "Bu üniversiteleri affetmek mümkün değil. Bu üniversiteler şimdi konuşmayacak da ne zaman konuşacaklar? Anayasa Mahkemesinin yaptığı bir iptal kararına karşılık en ağır siyasal saldırıya muhatap olması karşısında hukuk fakültelerinin en azından, "burada evrensel hukuk kurallarına aykırılık var' diye, masum bir sözcüğü dahi dillendirmekten korkuyorlar. Emin olun Osmanlı'nın medreseleri daha cesurdu. Nasıl bir üniversite bunlar, tabelalarındaki üniversiteyi kaldırsınlar" diye konuştu.

Sendika, sivil toplum ve meslek kuruluşların da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Onlar da bir süre sonra göreceksiniz arka arkaya kapanacaklar, çünkü tabanlarına güven vermiyorlar. Demokrasinin bittiği gün siz zaten biteceksiniz. Şimdi konuşmuyorsunuz, bundan sonra zaten hiç konuşamayacaksınız. İşçinin hakkını korumaktan aciz sendikalar" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, bu anlatımlarından hiçbir yurttaşın umutsuzluğa kapılmamasını da söylerken, "Türkiye, büyük ülkedir, kendi coğrafyasında saygın bir ülkedir. Bir iktidarın davranışları, tutumları, adalete karşı yasağa sığınması, yasaları değiştirmesi bizi umutsuzluğa sürüklemesin. Biz birikimimizle, tarihimizle, ön görümüzle bütün bu sorunları aşabiliriz. Tek amacımız bu sorunları hukuk içinde, demokrasi içinde aşmak. Herkesin kazanacağı, her kesin huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye'yi inşa etmek mümkündür ve bunu yapacağız yapmak zorundayız. Yapmadığımız, ihmal ettiğimiz takdirde çocuklarımıza hesap veremeyiz" dedi.

-CHP "SAĞA KAYDI' TARTIŞMASI-

Kılıçdaroğlu, "CHP sağa mı kayıyor" yorumlarına da yanıt verdi. Kılıçdaroğlu "Bütün yurttaşları kucaklamak zorundayız. Zaman zaman şu eleştiriler geliyor, "CHP sağa mı kayıyor' diye. Bugün geldiğimiz nokta, sağ-sol olayı olmanın ötesinde bir noktaya geldik biz. Cumhuriyet, demokrasi bunlar tartışılır hale geldi. Toplumun cumhuriyetten, demokrasiden, seküler sistemden, kadın erkek eşitliğinden yana bütün güçlerini kucaklamak zorundayız. İşçi de, esnaf da, memur da, sanayici de olur. Toplumun geleceğinden endişe duyan bütün güçlerini, bütün bireylerini kucaklamak zorundayız. Demokrasi gidiyor, başka işlerle uğraşıyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Yarın hepinizin fişlendiğini göreceksiniz. Bir gazetemiz CHP milletvekillerinin nasıl fişlendiğine ilişkin belgeleri yayınlamıştı, üstelik bu yasa daha yokken, suçtu. Şimdi yasal hale getirdiler. Erzurum'da kahvede oturan Mehmet Efendi de fişlenecek, Kayseri'de kahvede oturan Adem de fişlenecek, Kahramanmaraş'ta kahvede oturan Ökkeş de fişlenecek. Bir fişlenme dönemi Bu süreci başlattılar. Bunu aşmak zorundayız. Gücümüzle, birikimimizle, çalışmamızla aşmak zorundayız."

-YEREL SEÇİM SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLECEK-

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam ediyor. Yerel seçimlerin ardından ilk toplantısını gerçekleştirecek PM'de yerel seçim süreciyle seçimlerde alınan sonuçlar değerlendirecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa Mahkemesi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title