Haberler

Kılıçdaroğlu: Davutoğlu Çocuk Gibi Mızmızlanmayı Bıraksın

Güncelleme:

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olmasının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu'nu artık bir çocuk gibi mızmızlanmayı bırakıp, makama yakışır şekilde davranmaya davet ediyorum." dedi.

Çağlayan'daki rehine krizinde savcı Mehmet Selim Kiraz şehit oldu, 2 DHKP-C'li hayatını kaybetti. Yaşanan bu gelişmenin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Yaşadığı her başarısızlığın ardından CHP'yi suçlaması bile, bulunduğu koltuğun Davutoğlu'na ne kadar büyük geldiğini göstermektedir. Davutoğlu'nu artık bir çocuk gibi mızmızlanmayı bırakıp, bulunduğu makama yakışır şekilde davranmaya davet ediyorum" dedi.

"MIZMIZLANMAYI BIRAKSIN"

Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Görevi başında şehit düşen savcımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailesi ve tüm Türkiye'nin başı sağolsun... Bu vahim olayın daha da vahim sonuçları olmaması için değerli halkımızı sükunete ve sağduyuya davet ediyorum. Yaşadığı her başarısızlığın ardından CHP'yi suçlaması bile, bulunduğu koltuğun Davutoğlu'na ne kadar büyük geldiğini göstermektedir. Davutoğlu'nu artık bir çocuk gibi mızmızlanmayı bırakıp, bulunduğu makama yakışır şekilde davranmaya davet ediyorum. Şehit savcımızın eşine ve İstanbul Başsavcısı'na telefonda söylediğim gibi; yapılan saldırının hesabını sormak boynumuzun borcudur!"

İşte Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı o tweet'ler:

KILIÇDAROĞLU OLAYIN İLK SAATLERİN HÜKÜMETİ SERT DİLLE ELEŞTİRMİŞTİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olayın ilk saatlerinde Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bir ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı, vazifesi olmayan işlerle uğraşırsa, Cumhuriyet'in savcılarının odası da davulla zurnayla basılır. Savcının göz göre göre rehine alınmasını izleyen hükümet ve istihbarata sormak istiyorum; Bayrak, flama, silah, plastik kelepçe gibi eylem araçları ile adliyeye nasıl girildi?" demişti.

DAVUTOĞLU'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK SERT CEVAP

Operasyonun ardından Savcı Kiraz'ın şehit olduğu haberinin gelmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu da Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi.

İşte Davutoğlu'nun o açıklaması:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun olay olur olmaz attığı tweetler, gerçekten biraz önce zikrettiğim dayanışma ruhuna hiç uygun düşmemiştir. Daha olayın arka planı bilinmeden, olayın gerçek veçhesiyle ilgili herhangi bir işaret fark edilmemişken, Kılıçdaroğlu'nun attığı tweetler maalesef son derece provokatif bir ortamın doğmasına da sebebiyet vermiştir.

Bütün bu açıklamalara rağmen yine de Sayın Kılıçdaroğlu'na da sesleniyorum, bugün tweetlerle bu teröristleri neredeyse özgürlük kahramanı gibi gösteren bazı medya mensuplarına ve bazı kesimlere de sesleniyorum: Gün teröre karşı bir olma, teröre karşı omuz omza verme günüdür. Herkes sorumluluğunu bilmeli, herkes bu ülkenin istikrarının, güveninin, güvenlik ortamının hepimiz için gerekli olduğunu zihinden çıkarmamalıdır."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title