Haberler

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet Halk Partisi Diye Bir Parti Kalmazdı (1)

Yerel seçimler öncesi Ak Parti aleyhinde ortaya atılan yolsuzsuz iddialarının CHP hakkında yapılması ihtimalini değerlendirmesi istenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Cumhuriyet Halk Partisi'nde böyle bir olay olsaydı, Cumhuriyet Halk Partisi diye bir parti kalmazdı. Bizim tabanımızın ahlaki değerleri yüksektir. Biz her kuruşun hesabını veren soran bir gelenekten geliyoruz. Ahlak farklı bir şey. Benim ahlak anlayışım ile onların ahlak anlayışı farklı" dedi.

"HERKES ÇALIYOR, BUNLAR DA ÇALIYOR' DİYEN TOPLUM KÜLTÜRÜ OLUŞTU"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim sonuçlarının bekledikleri gibi olmadığını belirterek, "Seçimlerde, yüzde 31,32 çıtasını aşabileceğimizi düşünüyorduk. Bütün çalışmalarımızı bunun üzerine belirlemiştik. Kamuoyu yoklamaları bu yüzdeleri veriyordu. 17 Aralık'tan sonra biraz daha yükselebileceğini düşünüyorduk. Bunun gerçekleşmeme nedenlerine bakmak gerekiyor. Zaman zaman eleştiriler geliyor 'işte siz, seçimi tümüyle yolsuzluk üzerine inşa ettiniz' söylemleri. Bu nedenle toplum yolsuzluklar konusunda çok duyarlı değil. Herkes çalıyor. E bunlar da çalıyor ne var bunda diyen bir toplum kültürü oluştu. Şeklinde eleştiriler geliyor. Deniyor ki, böyle bir kültürde sizin yolsuzlukları dillendirmeniz doğru olmaz deniliyor. Oysa biz sadece yolsuzlukları değil, projelerimizi, gençlere vaatlerimizi de dile getiriyorduk" diye konuştu.

"AKP 2 MİLYONA YAKIN SEÇMEN OY KAYBETTİ"

Seçim sonuçlarına göre, Ak Parti'nin 2 milyona yakın seçmen kaybettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "AKP 2 milyona yakın seçmen oy kaybetti. Az bir rakam değil. Bu da çok önemli yüzde 50, 55'lerden bahsediyorlardı. Demek ki bir karşıtlık var. Bu da artıyor. Önümüzdeki süreç içerisinde göreceksiniz. Seçim meydanlarında halkın vicdanına seslendim. Bu kadar büyük bir yolsuzluk Cumhuriyet tarihinde hiç görülmedi. Eğer seçimlerde yolsuzluklardan hiç bahsetmeseydik daha büyük bir eleştiri alırdık. O insanların vicdanının bir yerinde duruyordur. Parlamento'ya daha fezlekeler gelecek. Toplumun büyük bir kesimi yolsuzluk haberini bile bilmiyor. Yine toplumun önemli bir kesimi Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlar. Bu haberlerin doğru olmadığını Başbakanı zor duruma düşürmek için çıkarıldığını düşünüyor. Parlamento'ya fezlekeler gelecek. Bunların gerçek olduğunu biraz daha net toplumun önüne konacak" diye konuştu.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ DİYE BİR PARTİ KALMAZDI"

Yolsuzluk iddialarının CHP hakkında yapılması ihtimalini değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nde böyle bir olay olsaydı, Cumhuriyet Halk Partisi diye bir parti kalmazdı. Bizim tabanımızın ahlaki değerleri yüksektir. Biz her kuruşun hesabını veren soran bir gelenekten geliyoruz. Böyle bir gelenekten gelen bir partinin en ufak bir yolsuzluklar konusundaki ahlaki sapması bize ağır bedeller olarak dönüyor. SHP'nin iktidar ortağı olduğu bir dönemde bir bakan, yanlış hatırlamıyorsam babasının ölümü nedeniyle bir ilan veriliyor ve o ilanın bedelini kamu kuruluşu karşılıyor. Duyulduğu anda o bakan, bakanlık koltuğundan ayrıldı. Bu kadar duyarlıyız. Bir bakan düşünün 28 seferde, 52 milyon dolar rüşvet aldığı iddia ediliyor. Koluna taktığı rüşvet saatinin bedeli 700 milyar lira. Ankara Mamak'ta 10 daire fiyatı. Ama çıkıyor toplumun önüne biz olsak çıkamayız toplumun önüne. Utanırız çıkamayız. Nasıl anlatacağız deriz. Ahlak farklı bir şey. Benim ahlak anlayışım ile onların ahlak anlayışı farklı."

"YUMRUKLU SALDIRI PLANLANMIŞ DAVRANIŞLAR"

Halk Tv canlı yayınında Gazeteci Uğur Dündar'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, kendisine karşı yapılan yumruklu saldırıya ilişkin "Planlanmış davranışlar. Bir akrabasına bana karşı saldırı yapacağını söylüyor. Yine başka bir akrabasına çok parası olacağını ifade ediyor. Telefon görüşmeleri elimizde yok. Soruşturma sonucunda başka bilgiler de olabilir" dedi.

HT(SSA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title