Haberler

Kılıçdaroğlu, CHP'nin A Takımında Değişiklik Yaptı

Güncelleme:

CHP MYK'da yapılan değişiklikle, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Tekin Bingöl getirildi. Genel Sekreter ise Gürsel Tekin oldu.

CHP'de yerel seçimlerde alınan hezimetin ardından, faturayı yönetime kesen Kılıçdaroğlu partide büyük revizyon için düğmeye bastı. CHP yönetiminden birçok isim koltuğu değişti. 

GÜRSEL TEKİN 2. ADAM OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün 4 saat süren Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından CHP'de taşlar yerinden oynadı. CHP'nin A takımında yapılan değişiklikle Gürsel Tekin, Genel Sekreterliğe getirildi. Tekin, bu değişiklikle partinin 2. adamı haline geldi. 

YENİ MYK 17 ÜYEDEN OLUŞUYOR

Buna göre, CHP'nin yeni MYK'sında Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı eski Ankara Milletvekili Tekin Bingöl oldu. Yeni MYK, Genel Başkan ile Genel Sekreter ve 16 Genel Başkan Yardımcısı olmak üzere 17 üyeden oluştu.

Kılıçdaroğlu, son olarak 17-18 Temmuz 2012 tarihinde yapılan kurultayın ardından, PM üyeleri arasından şuan ki MYK üyelerini atamıştı. Kılıçdaroğlu'nun iki yıl olmak üzere en uzun çalıştığı MYK bu olmuştu.

Kılıçdaroğlu, 22 Mayıs 2010 tarihinde yapılan 33. Olağan Kurultay'da CHP Genel Başkanlığına seçilmesinden bu yana, 6. kez MYK'da değişiklik yapmış oldu.

ÖRGÜTTEN SORUMLU TEKİN BİNGÖL OLDU, ADNAN KESKİN YENİ MYK'DA YOK

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Bir önceki MYK'da bu görevde bulunan Adnan Keskin ise, liste dışında kaldı.

Bir önceki MYK'da İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Tekin, yeni MYK'da Genel Sekreterliğe atandı.

Eski Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil de yeni MYK'da yer almadı.

UMUT ORAN GİTTİ, YERİNE HALUK KOÇ GELDİ

Kamu Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevini yürüten Haluk Koç ise, İdari ve Mali işlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Bu görevde bulunan Umut Oran da, yeni MYK'da görevlendirilmedi. Parti Sözcülüğü görevini kimin yapacağı ise ilk MYK toplantısının ardından belli olacak.

5'Lİ KOMİSYONDAN SADECE BÜLENT TEZCAN KALDI

Bir önceki MYK'da Genel Başkan Yardımcılıkları görevlerinde bulunan; Yerel Yönetimlerden Sorumlu Gökhan Günaydın, Umut Oran, Adnan Keskin ile Bihlun Tamaylıgil yeni MYK'da liste dışında kalan isimler oldu. Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise yerini korudu.

Böylelikle, yerel seçim sürecinde oluşturulan CHP'nin 5 kişilik Yerel Yönetimler Komisyonu'nda yer alan 4 isim MYK dışında kaldı.

Sivil Toplum Örgütleri ve Diğer Meslek Kuruluşlarından Sorumlu Nihad Matkap ile Parti İçi Eğitimden Sorumlu Perihan Sarı da yeni yönetim kadrosunda yer almadı. Bir önceki MYK'dan toplamda 6 isim yeni MYK'da liste dışı kaldı.

VELİ AĞBABA YEREL YÖNETİMLERDEN SORUMLU OLDU

Kılıçdaroğlu, PM üyelerinden 6 isimi de yeni yönetim kadrosuna taşıdı.

Buna göre, Tekin Bingöl Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Seyhan Erdoğdu Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Emel Yıldırım İletişim Tanıtım Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Veli Ağbaba Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Aytun Çıray Sivil Toplum Örgütleri ve Diğer Meslek Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Burhan Şenatalar da Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

KAMU POLTİKALARI SOSYAL POLTİKALAR OLDU, HALKLA İLŞİKİLER İLETİŞİME EKLENDİ

Bir önceki MYK'da yer alan ve Haluk Koç'un yürüttüğü Kamu Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, yeni listede "Sosyal Politikalar" olarak yer aldı. Kılıçdaroğlu, bu göreve de Burhan Şenatalar'ı atadı.

Gülseren Onanç'ın istifasıyla boşalan, Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı, yeni MYK'da İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı ile birleştirilerek, "İletişim, Tanıtım, Basın Ve Halkla İlişkiler" Genel Başkan Yardımcılığı olarak tanımlandı.

Bülent Tezcan, Sezgin Tanrıkulu, Yakup Akkaya, Erdoğan Toprak, Faruk Loğoğlu, Faik Öztrak, Şafak Pavey, Sencer Ayata ve Emrehan Halıcı ise MYK'daki görevlerini sürdürecek.

CHP'NİN YENİ MYK LİSTESİ

CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  başkanlığında oluşan yeni MYK şöyle;

Tekin Bingöl - Parti örgütü ve örgüt yönetimleri

Haluk Koç  - İdari ve Mali  işler

Bülent Tezcan  - Hukuk ve seçim işleri

Seyhan Erdoğdu  - Parti içi eğitim

Sezgin Tanrıkulu  - İnsan hakları

Emel Yıldırım  - İletişim, tanıtım, basın ve halkla ilişkiler

Veli Ağbaba  - Yerel yönetimler

Yakup Akkaya  - İşçi ve memur sendikaları, emekliler ve emek büroları

Erdoğan Toprak  - İşveren sendikaları ve kuruluşları

Aytun Çıray  - Sivil toplum örgütleri ve diğer meslek kuruluşları

Faruk Loğoğlu  - Dış ilişkiler ve yurtdışı örgütlenmeler

Faik Öztrak  - Ekonomi politikaları

Burhan Şenatalar  - Sosyal politikalar

Şafak Pavey  - Doğa hakları

Sencer Ayata  - AR-GE; Bilim, yönetim ve kültür platformu

Emrehan Halıcı  - Bilgi ve iletişim teknolojileri

Gürsel Tekin  - Genel Sekreter

####

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Adnan Keskin Gürsel Tekin Tekin Bingöl Güncel Haberler

500

Yorumlar (95)

Croms_yigiz-86@hotmail.com:

Artik cehepeye oy yok .

36
11
yanıtYanıtla
CHPbaromuko@hotmail.com:

BİR CHP Lİ OLARAK UTANIYORUM ARTIK CHP DEN PARTİYİ BİTİRDİLER YUHHHHHHH

36
3
yanıtYanıtla
Mehmet karakardanadam@gmx.de:

Yeter artik hep ayni rezillerle rezil oluyoruz DEFOLUN GIDIN ARTIK.SIYASET YAPAMIYORSUNUZ BUNU ANLAYIN ARTIK ULAN.KENDINIZLE BERABER BIZI DE REZIL EDIYORSUNUZ.BENDEN SIZE ARTIK OY YOK ULAN REZILLER

23
6
yanıtYanıtla
CHP likenansamur33@hotmsil.com:

Kemal yönetimi hep alevi yapıyor, koltuğunu sağlamlaştırıyor. Sol uyuyor

23
6
yanıtYanıtla
MANTARCImehmet.teke@gmail.com:

yok valla ne yaparsanız yapın siz varya sittim billah zor görürsünüz iktidara gelmeyi ,aynı zihniyet aynı hama aynı tas

27
2
yanıtYanıtla
kutahyalimuharremyilmaz43@hotmail.com:

Kilicdaroglu ve gursel. Tekin chp yi ele gecirmis oyun oynuyorlar

26
1
yanıtYanıtla
yamanjsghjdhjd@hotmail.com:

YAHUDİ ALEVİ DİN ve İSLAM DÜŞMANI CHP den Bİ CACIK OLMAZ

21
5
yanıtYanıtla
METİN CAN AKKULodrnrndrnh@mynet.com:

AKILLI OL! SENİ BİR MEZHEBİ AŞAĞILAMAKTAN ŞİKAYET EDERİM.SEN HEP BU TÜR YORUMLAR YAPIYORSUN.ÖNCELİKLE EDİTÖRE ŞİKAYET EDECEĞİM.BİR SONUÇ ALAMAZSAM SAVCILIĞA ŞİKAYET EDECEĞİM.

yanıt0
yanıt0
esas ataturkcuyobaz112@gmail.com:

chp'nin a takimimi var????

24
2
yanıtYanıtla
xxgayatatundefi@hotmail.de:

Mason pasa niz sizi beklior

4
21
yanıtYanıtla
Tüm 95 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title