Haberler

Kılıçdaroğlu: Bölgeden CHP'ye Oy Çıktı mı? Hayır. O Zaman Aramızda Sorun Var" Haberine Ek

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, basına kapalı yapılan görüşmede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kenti tanıtan 'Amed' adlı kitap ile üzerinde burçların figürü olan bir tablo hediye etti. Hediye için teşekkür eden Kılıçdaroğlu önceki ziyaretinde Kürtçe sözlük armağan edildiğini belirterek, "Daha önce bir sözlüğüm olmuştu. Şimdi de bu tanıtım kitabını onun yanına koyacağım" dedi.

AİLELERE ZİYARET

Kılıçdaroğlu, belediye ve taziye ziyaretlerini gerçekleştirirken, Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım, Milletvekilleri Levent Gök ve Melda Onur da çocuklarının PKK' tarafından dağa götürüldüğü gerekçesiyle Dağkapı Meydanı'nda oturma eylemi yapan ile yine çocukları PKK'da bulunan ailelerin Anıtpark'ta oturma eylemi yapan aileleri ayrı ayrı ziyaret etti.

Her iki aileleri de dinleyen CHP'liler, örgüte katılan yaşı küçük çocukların biran önce evlerine dönmesi gerektiğini söyledi.

HASAN PAŞA HANI'NDA ÇAY İÇİP HALKI DİNLEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriçi'ndeki tarihi Hasan Paşa Hanı'na geçti. Gazi Caddesi üzerinde bir süre kaldırımda yürüyerek, esnafla tokalaşan Kılıçdaroğlu, daha sonra Hasan Paşa Hanı'nda oturarak vatandaşlarla sohbet etti. Burada kendisine ikram edilen çayı içen Kılıçdaroğlu'nu gören çok sayıda vatandaş, kendisiyle hatıra fotoğrafı çektiği görüldü. Han içerisindeki esnafı ve müşterileri tek tek ziyaret ederek tokalaşan Kılıçdaroğlu, han çıkışındaki esnaflarla da sohbet etti. Bir çok esnaf, Kılıçdaroğlu'na Kürt sorununa duyarlık göstermesini istedi.

Kılıçdaroğlu, Hasan Paşa Hanı içerisinde, Hazreti Ali, Seyit Rıza, Şeyh Sait, Saidi Nursi, Ahmede Hani, Yılmaz Güney, Ahmet Kaya, Deniz Gezmiş ve Che Guevera'nın el dokuması kilim posterlerin önünden geçti. Çok sıkı güvenlik önlemleri altında ziyaretlerini gerçekleştiren Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekilleriyle, Green Park Otel'de onuruna verilen basına kapalı yemeğe katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Emel Yıldırım Levent Gök Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title