Haberler

Kılıçdaroğlu: Bizim Ülkemizin İnsanı Birinci Sınıf Demokrasiye Layıktır

Frankfurt'ta konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Madem ki Avrupa'da birinci sınıf demokrasi var, bizim ülkemizin insanı da birinci sınıf demokrasiye layıktır" dedi.

Frankfurt'ta konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Madem ki Avrupa'da birinci sınıf demokrasi var, bizim ülkemizin insanı da birinci sınıf demokrasiye layıktır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Hessen Rheinland-Pfalz, Saarland Birliği CHP yönetim kurulunca Frankfurt Salbau Titus Forum salonunda düzenlenen toplantıda coşku ile karşılandı. Kemal Kılıçdaroğlu, ilk önce Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ile 2 saate yakın basına kapalı bir görüşme yaptı. Daha sonra program başladı. Programda söz alan CHP Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Avrupa'da örgütlü en büyük parti olduklarını kaydederken, yurt dışındaki seçmenlerle toplantılar yaparak seçim çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

Bingöl'ün ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Kemal' sloganları üzerine, "Bu yetmez, 1 Kasım'da sandığa gidiniz, komşunuzu da götürünüz" şeklinde konuştu.

Hükümet politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanı seven, insana saygı gösteren, hiç kimsenin inancına karışmayan, kadın erkek eşitliğine savunan bir siyasetin içinde olacağız. İktidar partisi, ülke ekonomisi için değil, kendi ceplerini doldurma politikası içindeler. Buna 'dur' diyeceğiz. Her bir yurttaşımız düşüncelerini özgürce söyleyecektir. Madem ki Avrupa'da birinci sınıf demokrasi var, bizim ülkemizin insanı da birinci sınıf demokrasiye layıktır."

Kılıçdaroğlu geç saatlerde SPD Genel Başkan Yardımcısı Thorsten Schafer ile baş başa bir görüşme yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Tekin Bingöl Frankfurt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title