Haberler

Dünyanın En Büyük Mengen Pilavı Yapıldı

Güncelleme:

30. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivalinde Türkiye Aşçılar Federasyonu, Guinness Rekorlar Kitabına girebilmek için Dünyanın En Büyük Mengen Pilavını yaptı.

40 aşçı 4 tonluk dev tencerede yapılacak etli pilav için saat 05.00'ten itibaren çalıştı. Yemek için 500 kilo yağ, 100 kilo bezelye, 150 kilo et, 250 kilo mantar, 100 bağ dereotu, 13 kilo karabiber, 5 kilo yenibahar, 50 kilo tuz ve 1,5 ton pirinç kullanıldı. Özel olarak yapılan dev ocakta pişirilen pilav yaklaşık 5 saatte pişirilerek hazır hale getirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut ve partililer dev tencerenin etrafında toplandı. Dev tencere Guinness yetkilileri önünde vinçle kaldırılarak kilosu ölçüldü. Tencerenin içerisindeki yemek 3 bin 150 kilo olarak ölçüldü. Kılıçdaroğlu ve yanındakiler yemeğin tadına baktıktan sonra standları gezdiler. Kosta Rika'nın 1360 kiloluk pilav rekoru geçildi.

AŞÇILIK REKORU KIRILAMADI

Mengen'de Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için 3 bin 650 kişi ile Meksika'nın elinde olan 'Çok sayıda aşçı gibi giyinmiş kişi ya da aşçının 5 dakika boyunca bir arada durarak görüntü vermesi' rekorunun kırılması için vatandaşlar ilçe stadına akın etti. Vatandaşlara stadın girişinde aşçı kıyafetleri dağıtılırken, uzun kuyruklar oluşturdu. Guinness yetkilileri vatandaşların koluna takılan barkodları okutarak rekor denemesine katılacakları stada aldılar. Stadyumda toplanan, gencinden yaşlısına aşçı kıyafetliler ilginç görüntüler oluştururken, rekor denemesine 3 bin 227 kişi katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Mengen Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title