Haberler

Kılıçdaroğlu: Baykal, Kaseti Kimin Servis Ettiğini Biliyor

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'a yapılan kaset komplosuyla ilgili, "Deniz Baykal kaseti ile ilgili bir kumpas var. Sayın Baykal da kaseti kimin servis ettiğini biliyor" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'a kurulan kaset komplosuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın bilgisi dahilisi dahilinde yapılmıştır. Baykal kaseti ile ilgili bir kumpas var ve bu doğru. Sayın Baykal da kaseti kimin servis ettiğini biliyor. Biri bana bu kaseti izletse derhal onu görevden alırdım. En yetkili kaynak "Bize bu talimat gelmedi" demiştir. Bu kasette başka birisinden de bahsediliyor. "2 gün daha beklersek daha net görüntüler elde edeceğiz" diyor." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gündem Siyaset'te Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş, Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ve Habertürk Gazetesi Yazarı Yavuz Semerci'nin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

DOKUNULMAZLIK KONUSU

Dokunulmazlıklar konusunda 'kürsü dokunulmazlığı dışında dokunulmazlık olmasın' deniyor. Biz bunu zaten kabul ettik. Düşünce özgürlüğü bağlamında, siyaset bağlamında bir dokunulmazlık olmalı. Birden bire dokunulmazlıkların gündeme gelmesinin arkasında başka bir düşünce yatıyor. Milletvekili dokunulmazlığı belli konularla sınırlanmalı.

Şunun yanıtını Davutoğlu'ndan alamadım; Gelen öneri ile benim dokunulmazlığım kalkıyor ama Başbakan Davutoğlu'nun dokunulmazlığı kalkmıyor. Neden?

"BİZİM VEKİLLERİMİZ ASLA KAVGA ETMİYOR"

Bugün parlamentoda kavga oluyor. En çok üzülenlerden biri de benim. Bizim vekillerimiz asla kavga etmiyor. Parlamentoyu bu noktaya kimler getirdi? Neden Meclis sürekli kavga eder bir görünümde?

Parti programımız gayet açık. Orada dokunulmazlıkların kaldırılması varken nasıl hayır deriz. Dokunulmazlıkların kaldırılması bu haliyle Anayasa'ya aykırı. Anayasa'ya uygun olması için görüşmelerimiz oldu. Siyasi iktidarın Türkiye'nin geleceğini düşünmeleri gerekir. Aşırı kutuplaşma toplumda derin yaralara sebep olabilir. Partiler bir araya gelip dokunulmazlık meselesine çözüm bulabilirdi.

Bülent Ecevit döneminde Anayasa'nın 65 maddesi değişti. Koalisyon döneminde büyük bir uzlaşma yaşandı. Cumhurbaşkanı'nı anayasal sınırlara çekilmesi için zorlamamız lazım. Bu sadece benim görevim değil.

Tarafsız değil Cumhurbaşkanı. AK Parti'nin Eş Genel Başkanı pozisyonunda. Tarafsız davranacağına dair Cumhurbaşkanı yemin etti. Yemin ettikten sonra ona herkesin uyması lazım. Tarafsız davranmıyorsunuz demiyorlar. Herkes korkuyor o yüzden ben söylüyorum. Cumurbaşkanı'nı halk seçiyorsa bu Anayasa'yı da halk seçti.

ANAYASA MAHKEMESİ'NDE EL SIKMAMA FOTOĞRAFI

Elimi sıkmasını beklemiyordum. Biz makama saygılıyız. Eleştiririz ama saygıda kusur etmiyoruz. Biz Erdoğan'ın kininin tutsağı olduğunu bildiğimiz için gelip geçeceğini biliyorduk. Gazeteciler de tahmin ediyordu. Fotoğraf çekmek için konumlandığı yer başka bir yerdi.

CHP NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?

Algıyı bilemiyorum ama şunu bilmemiz lazım. Türkiye'nin en temel problemlerine en sağlıklı çözümü CHP getirmiştir. Bizim belediyelerde asgari ücret bin 500 lira. Bir toplumu kısa sürede değiştirmek kolay değil. Bizim söylemlerimizi diğer 3 parti de taklit etti. Anadolu'nun içi boşaldı şu anda. Bu tabloyu bu acıyı bizim halkımız hak etmiyor.

78 milyonluk bir kitleye sizin kendi programınızı bire bir anlatmanız imkansız. Örgütlerimiz bir yere kadar anlattı. Ama televizyonlar var. Biz bazı yerlere girmeye zorlanıyoruz. Seçim meydanlarında çağrı çaptım. Sürekli CHP'yi kötüleyen kanallar var. Cesaret edip bizi kendi kanallarına çıkaramadılar. Bazı gazeteler var ki, CHP haberi birinci sayfada çıkmaz. Hükümeti eleştiren gazeteciler işinden oldu. Kanallar kapatıldı. Medyanın muhalif tavrı son yıllarda kaybolmuştur. Bütün gazeteler demokrasinin gücü olmalıdır.

LAİKLİK TARTIŞMASI

Madem ki hiçbir çevreden destek almadı o koltuktan ayrılmalı. Bu sözü söylediğinde Cumhurbaşkanı'nı temsil ediyordu. Türkiye'nin temelde bir ahlak sorunu var. Bu ülkede hiç kimse inancından dolayı ötekileştirilmiyorsa bizim için sorun yok. Geçmişte laikliği dinsizlik olarak söylediler. En sonunda bir MHP milletvekili açık açık söyledi. "CHP'ye dinsiz parti diyorlar" dedi. Laiklik bütün inançların güvencesidir. Bunun kuralları vardır. Kimse buna karşı çıkmıyor. Osmanlı'da da şu ya da bu şekilde laiklik vardı. Bunun arkasına sığınarak yeni bir şey yapmak istediler. Bunun daha tartışılması lazım. Toplumun bunu iyi anlaması lazım. Ortadoğu bataklığına bakın. Laik düzen olmadığı için bu şekildeler. Bizde de mezhepler var. Müslümanlığın gereği de budur. Müslümanlık da başkasının inancına müdahale etmemektir. Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları bu konuda doğrudur. Laiklik aynı zamanda tasavvuf geleneğinin de güvencesidir. Biz bukültürü ancak laiklikle koruyabiliriz. Vehhabi kültürü Türkiye'ye getirilmek isteniyor.

KASET İDDİALARI

Kaseti izlediğini gördüm. Kendisine o kaseti izletenler Erdoğan'ı kayıt altına alıyor. Kaseti Erdoğan'a gönderenlerin 'paralel yapı' olduğuna inanmıyorum. O dönem Başbakan'dı. Bir Başbakan'a o görüntüleri izlemek yakışır mı? Erdoğan tarafından kaseti bulun talimatı MİT'e verilmedi. Erdoğan'ın bilgisi dahilisi dahilinde yapılmıştır. Baykal kaseti ile ilgili bir kumpas var ve bu doğru. Sayın Baykal da kaseti kimin servis ettiğini biliyor. Biri bana bu kaseti izletse derhal onu görevden alırdım. En yetkili kaynak "Bize bu talimat gelmedi" demiştir. Bu kasette başka birisinden de bahsediliyor. "2 gün daha beklersek daha net görüntüler elde edeceğiz" diyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title