Haberler

Kılıçdaroğlu: "Bakkal Mehmet Efendiye Götürün, 10 Dakikada Çözer"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında konuşması CHP TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan Kılıçdaroğlu (2) :

"Birilerinin dokunulmazlığını kaldıracaksan, getirirsin o vatandaşın dosyasını 276 oyla dokunulmazlığı kalkıyor. Senin 317 milletvekilin var, niye dokunulmazlığı kaldırmıyorsun?"

"Getir tek başına, istediğin milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırırsın, anayasa değişikliğine gerek olmadan. Neden bunu yapıyorlar; çünkü onlar da bunun çıkmasını istemiyorlar ama milleti kandırmak istiyorlar"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Birilerinin dokunulmazlığını kaldıracaksan, getirirsin o vatandaşın dosyasını 276 oyla dokunulmazlığı kalkıyor, anayasa değişikliğine gerek olmadan. Neden bunu yapıyorlar; çünkü onlar da bunun çıkmasını istemiyorlar ama milleti kandırmak istiyorlar." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, bugünlerde Meclis'in, büyük bir ahlaksızlığa ortak edilmek istendiğini savundu.

Kaçak elektrik kullananların faturasının, elektriği düzgün kullanandan, gariban vatandaştan kesildiğini belirten Kılıçdaroğlu, bunun, "ahlaksızlığın dik alası" olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, tüketici derneklerin mahkemeye gittiğini, mahkemenin, "kayıp kaçak bedelini vatandaştan değil, kim kaçırıyorsa gidin ondan alın." dediğini aktararak, "Sizden haksız yere alınan elektrik fiyatı tutarı 33 milyar lira. Mahkeme kararı çıktı, 33 milyar liranın elektrik tüketen, kayıp kaçağa yol açmayan vatandaşa geri ödenmesi lazım. Meclis'e şimdi kanun getiriyorlar 'o parayı almayalım, hırsızlara iade edelim' diyorlar. Bunun hesabını sormazsak namerdiz. Kendi çoğunlukları var, kendi hırsızlıklarına milletvekilini ortak etmeye çalışıyorlar. Önce Anayasa Mahkemesine, o da bu haksızlığa göğüs germezse olayı İnsan Hakları Mahkemesine kadar götüreceğiz. Kaçakçıdan değil vatandaştan alıyorsun, neden gücün kaçakçıya değil vatandaşa yetiyor. Çünkü kaçakçı senin ortağın, vatandaşı ortağın olarak görmüyorsun." diye konuştu.

-"Bakkal Mehmet Efendiye götürün, 10 dakikada çözer"

Kılıçdaroğlu, petrol fiyatlarına sürekli zam yaptıklarını, " Türkiye'de petrol yok, dışarıdan alıyoruz, dışarıda artınca biz de zam yapıyoruz." dediklerini ancak petrol fiyatı düştüğünde Türkiye'de düşmediğine dikkati çekti.

Petrolün varil fiyatının yurt dışında Haziran 2014'te 115 dolarken, bugün 36-37 dolar olduğunu, 3 kat ucuzladığını dile getiren Kılıçdaroğlu, ancak benzinin, mazotun fiyatının 3 kat ucuzlamadığını vurguladı. Kılıçdaroğlu, bunun faturasını taksi, kamyon şoförünün, traktör sahibinin ödediğinin altını çizerek, "Bunun Türkçe adı ahlaksızlık değil mi?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, doğalgaz fiyatlarının da düştüğünü ancak faturaların düşmediğini belirterek, "Bakana ocak ayında, 'Dünyada doğalgaz fiyatları düştü Türkiye'de düşecek mi?' diye soruyorlar, 'Düşürmek için çalışıyoruz' diyor. Martta milletvekillerimiz Plan ve Bütçe Komisyonunda yine soruyorlar, yine 'Çalışmamız devam ediyor' diyorlar. Aradan geçti 5 ay, 5 ayda küçük bir hesabı yapamayan hükümet, Türkiye'yi yönetemez. O hesabı götürün Eskişehir'de bakkal Mehmet Efendiye verin, 10 dakikada çözer sizin elinize verir." değerlendirmesini yaptı.

-"Namuslu bir savcı arıyorum"

Çocuğunu, Güneydoğu'ya askere gönderen annelerin, her televizyon programını izlediğinde, "Acaba çocuğumun başına birşey geldi mi?" diye yüreğinin pıt pıt ettiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, bu annelerin dramını anlatabileceklerini ancak ateşin düştüğü yeri yaktığını söyledi.

"Sevgili anneler, terör konusunda siz ne kadar dertliyseniz biz de o kadar dertliyiz" diye seslenen Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit'ten Kasım 2002'de hükümet devralındığında terörün olmadığını savundu.

Kılıçdaroğlu, aradan 14 yıl geçtiğini, Doğu, Güneydoğu'da şehirlerin silah deposuna dönüştüğünü, her gün şehit haberlerinin geldiğini, Suriye'den füze, bombalar atıldığını, Kilis'in yaşanamaz hale geldiğini, devlet memurlarının, çocuklarına birşey olmasın diye başka yerlere gönderdiğini anlattı. Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi bu hale 14 yıldır ülkeyi yönetenlerin getirdiğini öne sürerek, "CHP'yi suçluyorlar sanki biz 14 yıldır iktidardayız. Beceriksizliklerinizi itiraf edin artık, millet de öğrensin." ifadesini kullandı.

Terör örgütü yuvalanırken valilere, "Sakın bunlara dokunmayın" diye talimat verildiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Savcılara şikayette bulunduk, kendi dillerinden, kendi sözlerinden. Namuslu bir savcı arıyorum, helal süt emmiş bir savcı arıyorum, şehitlerin hesabını soracak bir savcı arıyorum, ülkesini seven bir savcı arıyorum, yürekli bir savcı arıyorum.

TIR'larla Suriye'ye silah gönderdiler. Açıkça savaş suçu işlediler, Müslümanı Müslümana kırdırmak için silahları buradan El Kaide, El Nusra, IŞİD'e gönderdiler. Suriye'den atılan silahlar bunların gönderdiği silahlar. Döndü sonunda bizi buldu. Bunlar bir itiraf daha yaptılar; İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'AK Parti doğrudan PKK ile görüşüyor' diyen adam. Niye bir savcı çıkıp, bunun fezlekesini göndermiyor. Niye korkuyorsun savcı kardeşim? Senin unvanının başında Cumhuriyet var. Sen Cumhuriyeti korumakla görevlisin. Terör örgütüne yardım ve yataklık yapanları korumak senin görevin değil."

-"Şeriat gelmediği için memnunlar"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meclis'te dokunulmazlık konusunun, kavga, dövüş gittiğini kaydederek, "İktidar partisinin asla samimi, doğru bir parti olmadığını, bütün inançları sömürüp, siyasetine ortak ettiğini" ileri sürdü.

"Meclis'e bütün dokunulmazlık dosyalarını getiriyoruz." denildiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlığının devam edeceğini, kendisinin kalkacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Kaldırmazsanız namertsiniz." dedi.

Davutoğlu'ndan, "Benim verilemeyecek hesabım yoktur, ben de dokunulmazlığımın kaldırılmasını istiyorum." demesini isteyen Kılıçdaroğlu, ancak diyemediğini,"abisinin izin vermediğini" savundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bakanların dokunulmazlığının aynen devam edeceğini, eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan'ın da dokunulmazlıklarının kalkmadığını anımsatarak sözlerine şöyle devam etti:

"Hırsız, hırsızı korur, düzgün adamı korumaz ki. Davutoğlu'na sesleniyorum; namuslu bir adamsan, yolsuzluklardan şikayetçiysen, hırsızlığın peşini bırakmam diyorsan gel bunların dokunulmazlığını kaldır. Bunların bir abisi var 'anayasadan laiklik kalkmalı' diyen. Ne olmalı, şeriat gelmeli. Şeriat gelmediği için aslında bunlar çok memnunlar, şeriat gelse kolu kesik bir AKP ordusuyla karşılaşırız.

Bir aldatma daha. Sen birilerinin dokunulmazlığını kaldıracaksan, getirirsin o vatandaşın dosyasını 276 oyla dokunulmazlığı kalkıyor. Senin 317 milletvekilin var, niye dokunulmazlığı kaldırmıyorsun. Getir tek başına, istediğin milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırırsın, anayasa değişikliğine gerek olmadan. Neden bunu yapıyorlar; çünkü onlar da bunun çıkmasını istemiyorlar ama milleti kandırmak istiyorlar. Sen getirsene Efkan Ala'yı. 'AK Parti, PKK ile doğrudan görüşüyor' diyen senin İçişleri Bakanı'nın değil mi? Getir dosyasını, kaldır, gönder mahkemeye, yüreğin varsa. Ama kaldıramıyor. Şimdi getirmişler 367 oy olursa anayasa değişikliği kabul edilecek. 276 oyla zaten kabul ediliyor, niye getirmiyorsun bunu? Milleti kandırmak için."

Şehit ve gazi yakınları için öneriler

Kılıçdaroğlu, bütün partilere şehit aileleri ve gazilere yeni haklar getiren yasa teklifi önerisinde bulundu.

Tekerlekli sandalye fiyatının 10 bin 200 lira olduğunu, bunun 2 bin 250 lirasını devletin ödediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Gazi canının yarısını vermiş, devlet olarak bunu karşılamayacaksın da kendi çocuğuna gemi mi alacaksın?" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, gazi ve şehit yakınlarının bütün sağlık harcamaları, ortez, protezlerinin tamanının devlet tarafından karşılanmasını, milletvekilleri hangi koşullarda sağlık yardımından yararlanıyorsa ek ücret ödemeksiniz bütün sağlık koşullarından aynı şekilde yararlanmasını önerdi.

Gazi ve şehit çocuklarının tamamına sınavsız iş vereceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, eğitim yardımlarını, nakdi tazminatları, İstiklal Madalyası sahiplerine ödenen şeref aylıklarını, vatani hizmet tertibinden yapılan ödemelerin artırılmasını, gazilere, "Gazi" yazan özel plaka verilmesini, Başbakanlığa bağlı Şehit Yakınları ve Gaziler Yüksek Kurulu kurulmasını, şehit eşine milletvekili emeklisi kadar maaş verilmesini istedi.

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nda bu düzenlemeleri Meclis'ten geçirme çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
title