Haberler

Kılıçdaroğlu, "Baba Ben de Gideyim Mi?" Belgeselini İzledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir konu hepimizin ortak amacı olmak zorunda. O da huzurlu, barış içinde yaşayan bir Türkiye. İnancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun birlikte yaşadığımız bir Türkiye." dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde, Ankara Garı önündeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına hazırlanan "Baba Ben de Gideyim Mi?" adlı belgeselin ilk gösterimini, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililerle izledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, gösteriminin ardından yaptığı konuşmada, belgeselde bir annenin çocuğunu hangi umutlarla büyüttüğünü, bir babanın evladının, sevdiğinin ardından nasıl gözyaşı döktüğünü gördüklerini söyledi.

Her insanın hayatında mutlu ve acı günlerinin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın sözümüz var. Sıralı ölüme çok fazla itiraz eden olmaz ama bir annenin bir babanın evladını toprağa vermesinin acısı çok daha derinlerdedir. Bir daha bu toplum acıları yaşamasın, bu ülkeye huzur, barış, kardeşlik gelsin diye demokratik hakkını kullanan gencecik çocuklarımızın hayatlarını kaybettikleri bir acı. Acı olmasın diye yola çıkanlar geride kocaman bir acı bıraktılar. Kuşkusuz bu acılar bizim umutlarımızı yitirmemize yol açmamalı." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, belgeseldeki küçük Sıla'nın umudu hatırlattığını, hep birlikte acıları paylaşacaklarını ancak umutlarını kaybetmeyeceklerini belirtti.

Ateşin düştüğü yeri yaktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hepimiz evlatlarımızı kaybetmiş gibi üzüldük. Küçük Sıla'nın bize bıraktığı küçük dersi hiç unutmayacağız. O geleceğe umutla bakan çocuğumuz. Onun umudunu yaşatmak hepimizin ortak görevi. Acıları paylaşacağız ama geleceğe de umutla bakacağız." ifadelerini kullandı.

Ülke topraklarında sevincin yanında derin acıların da olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, önemli olanın acıları unutmamak ve unutturmamak olduğunu dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, yarınlar için geleceğe umutla bakmak zorunda olduklarını vurgulayarak "Bir konu hepimizin ortak amacı olmak zorunda. O da huzurlu, barış içinde yaşayan bir Türkiye. İnancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun birlikte yaşadığımız bir Türkiye. Annelerin yüzünün güldüğü, çocuklarının mutluluklarını gördüğü, paylaştığı, çocuklarıyla övündüğü bir Türkiye. Bunu yaratmak hepimizin ortak görevi." dedi.

Gösterimin ardından Kılıçdaroğlu, belgeselin yapımını üstlenen Mutlu Kerimoğlu'na katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title