Haberler

Kılıçdaroğlu: Davutoğlu Koalisyon Kurmak İstiyor, Erdoğan İzin Vermiyor

Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmeleriyle ilgili "Başbakan Davutoğlu samimi olarak bir koalisyon kurmak istiyor. Fakat Cumhurbaşkanlığı'nda oturan kişi izin vermiyor." açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE'NİN ÇÖZEMEDİĞİ 5 TEMEL SORUN VAR"

Habertürk TV'de Yavuz Semerci'nin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu koalisyon çalışmalarıyla ilgili konuştu, "Seçimden çıktık. Milli iradeye saygılıyız. Bunu söylemek ayrı milli iradenin gereğini yapmak ayrı. Biz yine sorumlu bir parti olarak parti meclisimizde koalisyon ilkelerimizi açıkladık. Bunlar evrensel ilkeler. Bu ilkeler yara almıştı ve Türkiye ciddi sorunlarla karşı karşıyaydı. 5 temel sorun alanı var. Dış politika, ekonomi, eğitim, anayasa, Kürt sorunu. Bunlar Türkiye'nin çözemediği 5 temel sorun. Biz bunları yapabilirsek, bu hükümetin 4 yıl olması, sorunu çözebilmesi için, koalisyonu yapacak partilerin birbirine güvenmesi lazım.

"NEDEN KAÇALIM ERKEN SEÇİMDEN"

Belli başlıklar altında görüşlerimiz soruluyor, biz bunları aktarıyoruz. Sayın Davutoğlu'na görev verilmiş. Böyle bir süreç işliyor. MHP ile de diğer partilerle de görüşülsün. Bizim açımızdan sorun yok. 'CHP erken seçimden kaçıyor' diye yorum yapıyorlar. Neden kaçalım erken seçimden? Bu sorunlar koalisyonla çözülemezse, yarın tek başına bir iktidar geldiğinde çözülmesi çok daha zor olacak. Bu maliyeti bu ülkenin insanlarının sırtına vuramayız. Seçim maliyeti çıkacak, kim ödeyecek onları?

"DAVUTOĞLU KOASLİSYON KURMAK İSTİYOR, ERDOĞAN İZİN VERMİYOR"

Sağlıklı işleyen bir demokraside Cumhurbaşkanı'nın bir görevi vardır. Hükümeti kurma görevi verilmiştir. Ondan sonrasında karışmaz. Kurulmazsa görev iade edilir. Ya arkadaş sen Başbakan mısın Cumhurbaşkanı mısın? Başbakan'ın görev alanına neden müdahale ediyorsun? Başbakan Davutoğlu samimi olarak bir koalisyon kurmak istiyor. Fakat Cumhurbaşkanlığı'nda oturan kişi izin vermiyor.

"SABAH AKŞAM NEDEN KONUŞUYORSUN ARKADAŞ"

Çin'e gidiyor, Endonezya'ya Türkiye'nin içişleriyle konuşuyor. Konuştuğu alanlar Başbakan'ın görev alanları. Sabah akşam neden konuşuyorsun sen arkadaş? Bütün sorunların kaynağı oldu. Kendi iktidar, pozisyonu, koltuğu için ülkeyi ateşe atmak. Ülkeyi düşün. Şehitlerimiz geliyor. Hiç düşünüyor mu şehitlerimizi? 13 yıl ülkeyi yönettin. Ne oldu da ülke bu hale geldi? Tüm bunları düşünmüyor, yarın kalkacak CHP'yi suçlayacak. Adım gibi biliyorum. Beyefendi hiçbir eleştiriyi kabul etmiyor. Makamın hakkını vereceksiniz. Siz Başbakan'ın görev hakkına neden müdahale ediyorsunuz? Her şeye müdahale ediyor."

"GELDİĞİMİZ NOKTADA ANALAR AĞLIYOR"

Terör saldırılarıyla ilgili sorulara karşılık "13 yıldır iktidardasınız iktidar olduğunuz gün terör yoktu, Abdullah Öcalan tutukluydu. İçimiz kan ağlıyor, çocuklarımız şehit olarak geldiğinde bunun acısını hiç kimse sırtında taşıyamaz.

Yola 'analar ağlamasın diye başladık' geldiğimiz noktada analar ağlıyor. Bu konuyu bütün vatandaşlarımın oturup düşünmesi gerekiyor. 13 yılda ne oldu da analar ağlıyor. 2 ton patlayıcıyla saldırıya gidiliyor. Bu ülkenin istihbaratı nerede." dedi.

KÜRT SORUNU'NUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN 4 TEMEL KOŞULA UYULMALI

5 Ocak 2013'te Kürt sorunun çözülmesi için 4 temel koşula uyulması gerektiğini söyledim. Birincisi samimi ve dürüst olacaksınız. İkincisi gizli kişisel bir ajandanız olmayacak. Üç: millete izah edemeyeceğiniz angajmanlara girmeyeceksiniz. Dört: muhalefete bilgi vereceksiniz. '

'Bunları yapıyorsanız size kredi verdik buyrun sorunu çözün' dedik. Bunların hiçbirisinde uyum olmadı. Samimi ve dürüst bir politika uygulanmadı.

"ERDOĞAN, ÇÖZÜM SÜRECİNE KARŞI ÇIKTI"

Sürecin bozulmasındaki en önemli aktör sayın Erdoğan'dır. Çözüm sürecine açıkça karşı çıktı. Hangi gerekçeyle karşı çıktığını topluma açık bir şekilde anlatmalı. Her bir şehidin hesabını vermesi lazım. Bunun bedeli çok ağır olur."

"HANGİSİ EVLADINI ASKERE GÖNDERİYOR"

Ahmet Davutoğlu'nun "Evlatlarımızı feda etmeye hazırız." sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Kimin evladını feda ediyorsunuz? Kendi evlatlarını mı feda ediyorlar? Asarız keseriz diyen bütün siyasetçilerin çocuklarına bakın. Hangisi evladını askere gönderiyor." dedi.

"ŞEHİTLERİN TAMAMI YOKSUL HALK ÇOCUKLARI"

Kemal Kılıçdaroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ankara'daki bütün şehit cenazelerine katılıyorum. Şehit cenazeleri geçerken arkadından anne baba ve akrabalar da gidiyor. Orada annelerin feryadını dinliyoruz. Bütün devlet protokolü dinliyor. O annelerin o kişilerin tamamı yoksul halk çocukları. Hiç birisinin geliri çok iyi değil. Bu ülkeyi sevdiği için askere gidiyor. Niye biz onu ateşe atıyoruz.

"VALLAHİ YARIN ERKEN SEÇİM YAPALIM"

Erken seçim Türkiye'nin sorunlarını çözeceğini bilsek, vallahi yarın erken seçim yapalım. Ülke seçime giderse azınlık hükümetiyle değil, bütün partilerden oluşturulan bir Bakanlar Kurulu ile seçime gidilmelidir.

Mevcut yönetim zaten azınlık hükümeti, şu anda kabinede bulunan isimlerin çoğu milletvekili bile değil fakat yasalara uygundur. Seçime gidilecekse Anayasa'nın 114. maddesine uyulmalıdır. Teamüllere uyulursa bana görev verilmesi lazım.

"AKP İLE KOALİSYONUN AĞIR BİR BEDELİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

AKP ile koalisyonun bizim için ağır bir bedel olduğunu biliyoruz fakat ülkenin bulunduğu bu bataktan kurtarıcaksak bu sorumluluğu alacağız. Karşı taraf bize bir öneri getirmedi. Ortada bir müzakere alanı yok şu anda. Siyasette olumsuzluğa kapılmamak lazım. Umutsuzluluğa yer vermemek lazım."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title