Haberler

Kılıçdaroğlu: Akademisyenler Ellerine Silah Alıp Dağa mı Çıktılar?

Kılıçdaroğlu: Akademisyenler ellerine silah alıp dağa mı çıktılar? (1)

"Terör örgütüne yardım ve yataklık yapan parti, Adalet ve Kalkınma Partisi'dir"

"Yürekli, cesur, namuslu anasından helal süt emmiş bir savcı istiyorum bunları soruşturacak"

"Hitler faşizminden kaçan bilim insanlarını kucaklayan Türkiye akademisyenleri hapse atan bir ülke oldu"

"Kraldan fazla kralcı aydınız diye geçiniyorlar, batsın sizin aydınlığınız"

"Ülkenin aydınları tutuklanıp hapise atılıyor bu demokrasiye atılan en derin darbelerden birisidir"

"TBMM koltuğu korkacak adamların koltuğu değil yürekli insanların koltuğu olmak zorundadır"

"Demokrasi artık bizim ülkemizde yok. Her yerde söyleyebilirsiniz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akademisyenlerin tutuklanmasını eleştirerek, "Ülkenin aydınları tutuklanıp hapise atılıyor bu demokrasiye atılan en derin darbelerden birisidir. Akademisyenler ellerine silah alıp dağa mı çıktılar? Terör örgütüne yardım ve yataklık yapan parti, Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Yürekli, cesur, namuslu anasından helal süt emmiş bir savcı istiyorum bunları soruşturacak. Hitler faşizminden kaçan bilim insanlarını kucaklayan Türkiye akademisyenleri hapse atan bir ülke oldu. Demokrasi artık bizim ülkemizde yok. Her yerde söyleyebilirsiniz. Kraldan fazla kralcı aydınız diye geçiniyorlar, batsın sizin aydınlığınız. Yanlışı neden doğru diye satıyorsunuz. Adınız havuz medyasına çıkmış, bu ayıp size yeter. TBMM koltuğu korkacak adamların koltuğu değil, yürekli insanların koltuğu olmak zorundadır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti meclisi toplantısı öncesinde basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, "Hep şu soruyu kendime sordum bütün vatandaşlarıma da aynı soruyu kendilerine sormalarını isterim; Türkiye neden Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birisini yaşıyor?, Neden Türkiye iyi yönetilmiyor?, Neden Türkiye savruluyor bir yerlere? Bunun sorumlusu kim, kim yapıyor bunları? Eğer bir düşmanda o düşmanın adı ne? Kim bunlar? Ülkeyi yönetenler kimler? Türkiye bugün vaat edilenlerin tümü ile dışında farklı bir atmosferin dışında. 78 milyon ile aynı kaygıları paylaşıyoruz. Türkiye nereye gidiyor? Sıkışan ekonomi ve terör. Herkes can derdinde. Ne olacak diyoruz" diye konuştu.

ÜLKENİN AYDINLARI TUTUKLANIP HAPİSE ATILIYOR BU DEMOKRASİYE ATILAN EN DERİN DARBELERDEN BİRİSİDİR"

Akademisyenlerin hapise atılmasını sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Bu ülkenin aydınları tutuklanıp hapise atılıyor. Aklın kabul edebileceği bir şey değil. Neymiş düşüncelerini açıklamışlar. Düşünce açıkladı diye bir akademisyen tutuklanıp hapise mi atılır? hangi akıl, mantık, yargı bunu öngörüyor? Acı olay, Muzaffer Kaya, Esra Munga, Kıvanç Ersoy. 3 de öğretim üyesi. Bildire imza attınız göz altına alıyoruz, tutukluyoruz ve hapise atıyoruz. Bu demokrasiye atılan en derin darbelerden birisidir.

12 EYLÜL DARBE DÖNEMLERİNDE YAŞADIĞIMIZ SÜRECİN TEKRAR YAŞANMASI ANLAMINA GELİYOR

Kendinizi artık dünyaya anlatamazsanız. Bir öğretim üyesi bir bildirinin altına imza attı diye hapise mi atılır? Beğenmeyebilir, en ağır eleştiri yapabilirsiniz. 12 Eylül darbe dönemlerinde yaşadığımız sürecin tekrar yaşanması anlamına geliyor.

DEMOKRASİ ARTIK BİZİM ÜLKEMİZDE YOK. HER YERDE SÖYLEYEBİLİRSİNİZ

Demokrasi artık bizim ülkemizde yok. Her yerde söyleyebilirsiniz. Tabiki düşünce özgürlüğünde evrensel standartlar var. Her şeyi söyleyemezseniz. Ayrımcılık, nefret ve şiddet söylemlerinde bulunursanız yasaktır.

HİTLER FAŞİZMİNDEN KAÇAN BİLİM İNSANLARINI KUCAKLAYAN TÜRKİYE AKADEMİSYENLERİ HAPSE ATIYOR

Türkiye nereden nereye geldi. Hitler faşizminden kaçan bilim insanlarını kucaklayan Türkiye'den kendi öğretim üyelerini hapse atan bir ülke haline geldik. İleri değil geriye giden bir Türkiye. Hak ettiğimiz bir tablo değil. Biz yıllardır demokrasi mücadelesi verdik, böyle bir demokrasi için mi mücadele verdik. Bunun adı bildiğimiz otoriter rejim. Türkiye'de bugün demokrasi kan kaybediyorsa, en temel sorunları havuz medyası ve orada yazanlardır. Her yanlışı hükümeti övüyorum diye övenler en büyük yanlışı yapıyorlar.

KRALDAN FAZLA KRALCI AYDINIZ DİYE GEÇİNİYORLAR, BATSIN SİZİN AYDINLIĞINIZ

Aydınız diye geçiniyorlar, batsın sizin aydınlığınız. Baskı kuruyorsunuz insanların üzerine, kraldan fazla kralcı geçiniyorsunuz. Yanlışı neden doğru diye satıyorsunuz. Adınız havuz medyasına çıkmış, bu ayıp size yeter. Demokrasinin olmadığını gösteren en büyük gösterge medya özgürlüğüdür. 30 Mart 2015'te demokrasinin rafa kalktığını ilk söyleyen bir diktatör bozuntusu. Parlamenter sistem artık bekleme odasına girdi diyor. Buna ilk tepki vermesi gereken Meclis Başkanıydı. Bu ne demek diye korkularından tepki göstermiyorlar.

TBMM KOLTUĞU KORKACAK ADAMLARIN KOLTUĞU DEĞİL YÜREKLİ İNSANLARIN KOLTUĞU OLMAK ZORUNDADIR

TBMM koltuğu korkacak adamların koltuğu değil yürekli insanların koltuğu olmak zorundadır. O koltuk sıradan bir koltuk değil. Hakkını vermek gerekiyor. Akademisyenleri hangi gerekçeyle tutukluyorlar? Terör örgütüne yardım etmek, övmek.

TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM VE YATAKLIK YAPAN PARTİ, ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'DİR

Terör örgütüne yardım ve yataklık yapan parti, Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Bir daha söylüyorum; terör örgütlerine, başta PKK'ya yardım ve yataklık yapan parti Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileridir. Öğretim üyelerinin böyle bir durumu yok.

AKADEMİSYENLER ELLERİNE SİLAH ALIP DAĞA MI ÇIKTILAR?

2014 yılında PKK'nın konuşlandığı yerlerle ilgili olarak terör örgütüyle mücadele etmek isteyen güvenlik unsurlarına, bunlara dokunmayın diyorlar. Bunlarla ilgili soruşturma açacağına öğretim üyelerinden ne istiyorsunuz? Onlar ellerine silah alıp dağa mı çıktılar?

KAZARA CHP SÖYLEYESE ŞİMDİ KIYAMET KOPMUŞTU

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Öcalan bölgenin reel politikini sağlıklı değerlendiriyor. Kaza ile bunu CHP söylese şimdi kıyamet kopmuştu. Yiğit Bulut (Jöleli), 'Öcalan Türkiye'nin önünü açıyor' diyor. Bunu bir CHP'li söylese yer gök inlemişti şimdi. Mehmet Metiner, 'Öcalan Türkiye'nin demokrasisine katkı sağlıyor' diyor. Beşir Atalay, 'Öcalan'ın düşünceleri bizim de düşüncelerimiz' diyor. Efkan Ala, PKK ile AKP'nin doğrudan görüştüğünü söylüyor. Kazara CHP ile PKK görüşüyor denilse ne olurdu acaba? Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir parti Türkiye'yi yönetmeye çalışıyor. Bütün savcılara sesleniyorum. Unvanında Cumhuriyet olan savcılara sesleniyorum. İçinizde bir tane adam gibi adam bir hukukçu namuslu bir cumhuriyet savcısı istiyorum. Bunları soruşturacak. Yürekli bir adam işitiyorum. Çocuklarına iyi bir miras bırakacak bir Cumhuriyet Savcısı istiyorum. Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir siyasal parti Türkiye'yi yönetmeye kalkıyor."

"YÜREKLİ, CESUR, NAMUSLU ANASINDAN HELAL SÜT EMMİŞ BİR SAVCI İSTİYORUM BUNLARI SORUŞTURACAK"

Kılıçdaroğlu, "Yürekli, cesur, namuslu anasından helal süt emmiş bir savcı istiyorum. Bunları soruşturacak. Böyle bir rezaleti Türkiye Cumhuriyeti yaşamadı. Hukukun olmadığı bir Türkiye. 3 akademisyeni hapse atacaksın, bunlara göz yumacaksın" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Politika Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title