Haberler

Kılıçdaroğlu: "Ahlakı, Namusu, Şerefi Savunmak Ne Zamandan Beri Edepsizlik Oldu?"

Görüntü Dökümü : CHP Grup Toplantısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması CHP TBMM Grup Toplantısı Genel Başkan Kılıçdaroğlu: (2) "Yeminini bozup, namus ve şeref kavramını ayaklarının altına alanları ben affetmem, affedemem" "Ahlakı, namusu, şerefi savunmak ne zamandan beri edepsizlik oldu?

Görüntü Dökümü :

CHP Grup Toplantısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması CHP TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan Kılıçdaroğlu: (2)

"Yeminini bozup, namus ve şeref kavramını ayaklarının altına alanları ben affetmem, affedemem"

"Ahlakı, namusu, şerefi savunmak ne zamandan beri edepsizlik oldu?"

"(Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret soruşturması) Bu olayı AİHM'e kadar götüreceğim"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeminini bozup, namus ve şeref kavramını ayaklarının altına alanları ben affetmem, affedemem" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında, CHP Kurultayındaki konuşmasına yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Şeref Malkoç'un, "CHP Genel Başkanı'nın Cumhurbaşkanımıza üslubu, seviyesiz ve çirkin" dediğini belirten Kılıçdaroğlu, "O da başka bir fırıldak, partiden partiye geçiyor. Ahlakı, namusu, şerefi savunmak ne zamandan beri edepsizlik oldu? Senin için olabilir ama benim için değil. 'Cumhuriyet savcısı derhal soruşturma açsın' diye talimat veriyor. 'Biz de takipçisi olacağız.' Ben de takipçisi olacağım, hiç meraklanma. Bu olayı AİHM'e kadar götüreceğim" diye konuştu.

"Hava durumunu versinler"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da "Bremen mızıkacılarının bir başka aktörü" olduğunu ileri sürerek, Davutoğlu'nun, "Kem söz sahibine aittir. Cumhurbaşkanımıza yaptığı ithamı kendisine aynen iade ediyoruz" dediğini anımsattı.

Kılıçdaroğlu, namus ve şerefi aynen kabul ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama yeminini bozup, namus ve şeref kavramını ayaklarının altına alanları ben affetmem, affedemem. Benim merak ettiğim, asıl tarafsızlığa itiraz etmesi gereken Davutoğlu olması lazım. Sen akademisyensin, mürekkep yalamışsın, sözde bir de kitap yazmışsın. Neyin derinliği diyordu, bir derinlikten bahseden kitap yazmış. Eğer siz ahlakı, erdemi, bilgiyi, insan haklarını, hukuku, hukukun üstünlüğünü savunuyorsanız bu değerlere sahip çıkacaksınız. Bunlar Anadolu'nun değerleri, bizim insanımızın değerleri. Siz namus ve şeref kavramına sahip çıkacaksınız. Uyarıyı bana değil, Cumhurbaşkanına yapacaksınız. Sayın Cumhurbaşkanı, siz tarafsızlık üzerine yemin ettiniz. Siz tarafsızlığınızı bozduğunuz andan itibaren ülkenin dengesi bozulur, tartışma başka alana kayar. Ülkede başbakan var mı? Hiçkimse 'başbakan var' demiyor zaten. Neredeyse hava durumunu da Cumhurbaşkanı açıklayacak. Bir yerde bir olay olur, pat bakarsın Cumhurbaşkanı. Meteoroloji Genel Müdürü ve onun bağlı olduğu bakandan rica ediyorum, her sabah Cumhurbaşkanı'na hava durumunu versinler, o da kamuoyuna özel bir açıklama yapsın. Konuşacaksa bari bu konuda konuşsun da biz de yararlanmış oluruz."

"O görevi üstlendim"

Kemal Kılıçdaroğlu, bir toplumda cumhurbaşkanlarının saygınlığının, olmazsa olmazlarından biri olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanlarına herkesin saygı göstermesi gerektiğini, o saygı çerçevesinde kullanacakları dil ve üslubun daha uygun olması gerektiğini kaydetti.

Buna hep özen gösterdiğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Ama ne zaman ki tarafsızlığını bozdu, üstelik, bir, iki, üç değil, kusura bakma birisinin sana haddini bildirmesi lazım. Ben de o görevi üstlendim. 'Diktatör bozuntusu' dediğim için bozuluyor. 'Diktatör desen belki bu kadar alınmam...' Herhalde içinden bu geçiyor" dedi.

"İnsaf"

Kılıçdaroğlu, bütçe sunumunun yarın yapılacağını, ancak Sayıştay raporlarının gelmediğine dikkati çekerek, şunları anlattı:

"Erdoğan, ilk 11 ayda 1 milyar 616 milyon liralık örtülü ödenek kullanmış. Nereye kullandığını kimse bilmiyor. Cumhurbaşkanı bütçelerine bakalım. Ahmet Necdet Sezer'in 7 yılda harcadığı 167,4 milyon lira. Abdullah Gül 7 yılda 722 milyon lira harcadı. Erdoğan'ın, 1,5 yılda harcadığı para 2 milyar 800 milyon lira. Bu milletin, fakir fukaranın vergisine, işsizine, asgari ücretliye, taşeron işçisine, dünyanın en pahalı mazotunu kullanan kamyon şoförüne, geçinebilmek için çöplerden kağıt toplayan fidan gibi gencecik çocuklarımıza sahip çıkıyorum. Onların paralarını yiyorlar bunlar. Gül'ün 7 yılda kullandığı paranın 4 katını, Sezer'in 7 yılda kullandığı paranın 18 katını 1,5 yılda harcadı. İnsaf. Böyle birşey olabilir mi? Bunun hesabı verilmiş değil."

Kemal Kılıçdaroğlu, bunun için olayların üzerine gittiklerini kaydederek, sadece nefes alınan hava için vergi olmadığını, bu paranın nasıl, nereye harcandığını sorgulama hakkının vatandaşa ait olduğunu, buna, vatandaşın bütçe hakkı denildiğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, "Ben parayı istediğim gibi harcarım" denildiğinde, buna diktatör denildiğini, "Türkiye'de diktatör bozuntularının da olduğunu" iddia etti.

"Bugünden ne farkı var?"

Kılıçdaroğlu, diktatörlerin bir özelliğinin de ülkeyi, babaların çiftliği gibi yönetmek istemeleri olduğunu, bunların, kuvvetler ayrılığı ilkesine inanmadıklarını ifade ederek, "2012'de 'Yasama, yargı benim için ayak bağıdır' demişti. Buna diktatör denilir" dedi.

Hitler'in Adalet Bakanı'nın, 1936'da, "Hakimin görevi kurallara veya uluslararası normlara uymak değildir. Hakimin görevi, Nazi partisinin programına ve liderin konuşmalarına göre, hukuk kaynaklarını yorumlamaktır" dediğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Bugünden ne farkı var?" diye sordu.

"Ortaçağı yaşatmak isteyen..."

Kemal Kılıçdaroğlu, diktatörlerin diğer bir özelliğinin, dikta yönetimlerinde düşünceyi açıklama ve basın özgürlüğünün bulunmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Bizim ülkemizde ikisi de var. En son aydınlar bildiri yayınladı, kıyamet koptu. Diktatör bozuntusu başta olmak üzere topluca saldırıya geçtiler. Bu ülkenin aydınlarına yazık, günah. 2016 yılında, ortaçağı yaşatmak isteyen bir hükümet anlayışı var Türkiye'de. 30 gazeteci hapiste, 7 bin gazeteci işsiz."

Diktatörlerin, kendilerine diktatör denilmesini istemediklerini savunan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizimki diktatör denilmesinden alınganlık göstermiyor. O, bozuntu lafına biraz takıyor. Türk Dil Kurumundan alayım, 'kendisinde bulunması gereken nitelikleri taşımayan kimse' anlamına geliyor. Daha 1,5 yıl Cumhurbaşkanı, bin 300'den fazla vatandaş hakkında dava açmış. Kendi vatandaşıyla davalık olan böyle bir cumhurbaşkanı ne Türkiye'de bugüne kadar geldi, ne de dünyada var.

Bir başka özellik de dikta yönetimlerinde istikrar, barış, özgürlük, aş, iş olmaz. Bunlar milleti uyutur, öyle yollarına devam ederler. Bunların iktidarlarında acı, kan, gözyaşı, işsizlik, istikrarsızlık vardır. Diktatörler yalan söylerler. Ama bu diktatörlere zaman zaman Allah doğruları da söyletir. Mesela diyor ya 'Çocuklarıma helal lokma yediremedim' diye... Diktatörlerin çevresi ona tanrısal güç vermeye çaba harcarlar, onu tanrı yerine koyarlar. Bizim ülkemizde de var. Dikta yönetimlerinde olağanüstü israf olur. Türkiye Cumhuriyeti bakanları, temsil ve ağırlama giderleri geçen yıla göre yüzde 135 oranında artmaktadır, 439 milyon lirayı buldu. Neyi temsil ediyor, neyi ağırlıyorsunuz? Bunların özelliklerinden biri kendilerine güçlü medya grubu oluşturmak, toplumun algısını değiştirmek. O kadar ileri gidip, aymazlaştılar ki 'ekmeğe zam gelmedi, fiyatı arttı' diyor devletin televizyonu. Şu ahlaksızlığa bakar mısınız, benim vergim, paramla yayın yapacaksın, taraf tutacaksın."

"Çelengi bırakacağın yer..."

Gittikleri yoldan dönmeyeceklerini, gittikleri yolun doğru, ahlaklı, erdemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi önüne, Türkiye Gençlik Dernekleri Federasyonunun bıraktığı çelengin üzerinde, "Siyasette önce ahlak, sonra maneviyat" yazdığını aktararak, kendilerinin de aynı şeyleri savunduklarını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, gençlerin görüşleri ne olursa olsun onları sevdiğini vurgulayarak, "Ama tarafsızlık konusunda namusu ve şerefi üzerine yemin eden biri sözünü tutmazsa, o çelengi bırakacağınız yer, Cumhurbaşkanlığı kaçak sarayıdır" dedi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Şeref Malkoç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title